Uštap u Raku odvijat će se 27.12. u 1 sat i 33 minute na 4 38′ Raka. Bliski kontakt retrogradnog Merkura i Marsa u Strijelcu donijet će jaku mentalnu, ali i fizičku aktivnost. Ovaj aspekt podržan je od Mjesečevih čvorova što nam omogućuje da shvatimo one modele razmišljanja i postupanja koji nam nisu služili u prošlosti, te da odaberemo novi put koji ima više smisla. U prilici smo razviti i osvijestiti osjećaj pripadnosti, pustiti korijenje bez straha od onoga što dolazi.

atma.hr – 52
Nježnost, brižnost i osjećajnost neke su od energija koje će emitirati posljednji puni Mjesec u ovoj godini.

Sva naša osjetila usmjerena su na privatni aspekt života. Vraćamo se korijenima. Sređujemo dom, povezujemo se s članovima obitelji, želimo sebi i drugima stvoriti prostor u kojem se osjećamo sigurno i u kojem nam je dopušteno izraziti ono što osjećamo.

Osjećamo nešto, podiže se iznutra prema van, možemo se povezati s vlastitim osjećajima, dati im glas, dati sebi dopuštenje da to izrazimo i propustimo kroz tijelo.

Ušuškajmo se u te osjećaje kao u najtopliju dekicu, pokrijmo se njima, upoznajmo sebe kroz ono što osjećamo. Pustimo taj dio sebe s lanca. Oslobodimo se. Priznajmo ono što jest.

Možda ćemo imati jednu situaciju s roditeljem ili nekom drugom bliskom osobom s kojom ćemo kroz interakciju vidjeti sebe, nešto iz svoje prošlosti, čak i djetinjstva.

U prilici smo razviti i osvijestiti osjećaj pripadnosti, pustiti korijenje bez straha od onoga što dolazi.

Izvjesna su i događanja koja se odvijaju u domu. Naša roditeljska uloga postaje važnija i vidljivija. Obiteljska pitanja imaju i šire značenje na način da smo u prilici otkriti svoje naslijeđe, ono što dolazi od predaka, upoznati svoj genogram.

Posvetite li se izučavanju svog obiteljskog stabla, iznenadit će vas sličnosti životnog iskustva koje dijelite s jednim pretkom.

Intuitivno spoznajemo nešto što nam je nepoznato ili neizvjesno. Onaj osjećaj kad jednostavno znamo.

atma.hr – 52
Pozitivan utjecaj Saturna pomaže u stabilizaciji našeg emotivnog tijela, daje nam uzemljenje, priliku da nešto ostvarimo, riješimo, pomirimo. Ovo je aspekt emocionalne zrelosti i odgovornosti.

Bliski kontakt retrogradnog Merkura i Marsa u Strijelcu pridonosi jakoj mentalnoj, ali i fizičkoj aktivnosti. Razgovor, provokacija, nestrpljivost. Umjesto da reagiramo brzo i nepromišljeno, udahnimo duboko i zapitajmo se što je najbolje sada učiniti.

Ovaj aspekt podržan je od Mjesečevih čvorova što nam omogućuje da shvatimo one modele razmišljanja i postupanja koji nam nisu služili u prošlosti, te da odaberemo novi put koji ima više smisla.

Ovaj Uštap “miriše” na povratak kući, ali sa snažnom tendencijom da iz te sigurne baze isplaniramo, osmislimo i vidimo našu budućnost.

Julijana Oremović