ritual / masaža / primanje i davanje
hrana za osjetila / igra s užetom / cacao
4. i 5. ožujka 2023., 15 – 20:30 h

Užitak je biti pod tvojim rukama, dlanovima, prstima… Užitak je kada uhvatim tvoj pogled i osjetim da prisutno prodireš dublje, mekano me gledaš srcem. Užitak je kada sam sa svojim dahom, kada ubrzamo, a onda usporimo skupa. Užitak su uzbudljivi mirisi u proljetnom zraku i u tvojoj kosi, čiste boje nakon oluje, graciozni način na koji mi bobu voća prinosiš usnama. Uživam dok ti se prepuštam, a ti uživaš kad osjetiš moć i kada me vodiš. Tu je užitak, u našem sigurnom kontaktu i u uzbudljivim slojevima našeg povezivanja…
Dođi.

Na tvoje dlanove stiže Poziv za dvodnevno iskustvo povezivanja s voljenom osobom – partnerom/icom ili prijateljem/icom – kroz užitak.

Dva senzualna poslijepodneva ispunjena – vama dvoma i onime što vam godi… mmm.
Ovo iskustvo nudi vam odmor i punjenje u poznatom zagrljaju, potom senzualno slavlje za osjetila, uzbudljivo istraživanje granica i upoznavanje novih i do sada nepoznatih istančanih dubina svog partnera/ice.
Autentično povezivanje je izuzetno potentna praksa koja oplemenjuje svaki odnos za koji želimo da bude i ostane izvorom sigurnosti, užitka, izazova, radosti i rasta.

U užitak povezivanja uronit ćemo s više strana:
ritual / masaža / primanje i davanje
hrana za osjetila / igra s užetom / cacao

RITUAL – Prostor dvodnevnog iskustva oblikovat ćemo svjesno, ritualom namjere za susret s voljenom osobom. Darujući svoju pažnju i namjeru odnosu do kojeg nam je stalo, omogućujemo mu da razvije dublje korijene i slobodnije raširi svoja krila.

MASAŽA – Kroz ritual uzemljujuće i opuštajuće vođene masaže otvorit ćemo prostor za građenje povjerenja te omekšavanje pod prstima voljene osobe. Dah, zvuk i pokret čine da vas dvoje postanete jedno polje, jedan dah u dva tijela, koji se kreće polako i prisutno. Masažu ćemo raditi odjeveni u udobnu odjeću.

PRIMANJE I DAVANJE – Baza svakog užitka jest dopustiti sebi da osjetim unutarnji instinkt: što me uistinu privlači? A što tebe uzbuđuje? Kako se možemo sresti? Ritualno ćemo uroniti u igre granica, pristanka i pregovaranja, kako bismo pronašli svoj jasan ‘ne’ i svoj sočan ‘ oooh da!’, koji omogućuju istinski užitak.

HRANA ZA OSJETILA – Eksplozija užitka na nepcu dio je rituala povezivanja. Hrana ima moć prenošenja u druge dimenzije senzualnog susreta… Eliksire za nas priprema inspirirana plant-based chef Ivana Rukavina!

IGRA S UŽETOM – Kada ruke voljene osobe dobiju produžetak – uže – otvara se novo polje za sigurno i uzbudljivo istraživanje polariteta prepuštanja i vođenja. U plesu povjerenja i moći upoznajemo dijelove sebe koji su možda uspavani, a žele živjeti i vibrirati. Igra s užetom inspirirana je tradicionalnom japanskom vještinom senzualnog vezivanja, zvanom shibari.

CACAO – Užitak bivanja sa sobom i s voljenom osobom produbit će biljka cacao, nježnim omekšavanjem srca. Cacao je bio bitan dio drevnih majanskih ceremonija, a nama će biti vodič prema autentičnom susretu i povezivanju u užitku.

Iskustvo Užitak povezivanja otvoreno je za ljubavne, ali i za prijateljske parove koji su spremni zajedno istraživati senzualno-emotivne načine povezivanja u užitku.
Ovo je prostor u kojemu su dobrodošli svi rodni identiteti i seksualne orijentacije.
Broj sudionika je ograničen na 10 parova.
Sva privatnost parova je zajamčena.
Voditeljice radionice će polaznicima/cama biti na raspolaganju prije i tijekom radionice, kao i nakon nje, ukoliko bude potrebe za terapijskom podrškom i vodstvom.

VODITELJICE RADIONICE su Lada Ida Perišić i Maša Žarnić.
Lada Ida Perišić viša je stručna fizioterapeutkinja, učiteljica tajlandske masaže i anatomije te praktičarka tjelesno orijentirane integrativne terapije. U svome radu spaja zapadne i istočnjačke principe rada na tijelu u nešto što zove holistički bodywork. Dodir doživljava kao melem za relaksiranje psihe i tijela, uravnoteženje tjelesnih disbalansa, emocionalnog protoka te praksu meditativnog pokreta i suosjećanja. 2020. godine pokrenula je projekt Magnolija – grupne radionice za žene za osvještavanje seksualnosti i senzualnog odnosa sa vlastitim tijelom u Zagrebu i Splitu. Sa svjesnom seksualnosti susrela se u djetinjstvu, a u zrelijoj dobi nastavila ju je istraživati kroz tjelesno orijentiranu psihoterapiju i tao seksualnosti. Užitak u ovoj radionici i nit vodilja su joj strast prema alkemiji koju tvore ljudsko tijelo, seksualnost i duhovnost.

Maša Žarnić je terapeutkinja tjelesno orijentirane integrativne psihoterapije i praktičarka ekspresivne art terapije. U svojoj praksi Maša predano stvara sigurne prostore za tjelesnu i umjetničku ekspresiju autentičnih, često potisnutih impulsa naše životne energije, u koju spada i seksualna energija. Vjeruje da dopuštanje istinitih reakcija vodi prema uvidu, a onda i prema praktičnoj primjeni spoznatoga te sve većem prihvaćanju užitka u svakodnevici. Maša uživa u prostoru jasnoće i uzemljene istinitosti kojeg pruža rad na temu granica, želja i pregovaranja u ovoj radionici. Osim kreativne podrške osobnom razvoju odraslih pojedinaca i grupa, Maša već više od deset godina vodi kreativne radionice ispreplitanja užadi i niti, te ih nadograđuje shibarijem inspiriranom praksom koja, osim umjetničke i senzualne, nosi i terapijsku dimenziju.
CIJENA dvodnevnog iskustva je 275 eura za par.

Prijavom se smatra uplata nepovratnog depozita od 75 eura po paru.
Nije moguće sudjelovanje samo na jednom danu – iskustvo čini dvodnevnu cjelinu.

LOKACIJA: Zagreb; točna lokacija po prijavi
VRIJEME: subota 4. ožujka i nedjelja 5. ožujka od 15 do 20:30 sati
INFORMACIJE I PRIJAVE: [email protected]

Dobrodošli!
S ljubavlju i pažnjom,
Lada i Maša