Oltari su vrlo moćan alat kojim izražavamo svoje želje i namjere, preko pet elemenata koji čine sveukupnu kreaciju i nas, direktno u svemir. Savršeno kreirani vastu prirodni principi čak i na malenom oltaru kreiraju milost i harmoniju koja se dalje širi na nas i prostor u kojem boravimo. Takav oltar odašilje frekvenciju naše želje preko pet elemenata u svemir te nas povezuje sa beskonačnom moći svemira. Ponavljamo proces svakog dana do manifestacije ili minimalno 40 dana.

atma.hr – 78
U kojem dijelu prostora i kada kreiramo koji oltar?

Na sjeveru, u srijedu, gdje je vladar MERKUR, kreiramo oltar za financije, obilje, posao, trgovinu.

Na sjeveroistoku, u četvrtak, gdje je vladar JUPITER, kreiramo oltar za djecu, duhovnost, znanje, sreću, emocije.

Na istoku, u nedjelju, gdje je vladar SUNCE, kreiramo oltar za zdravlje, moć, pokretačku snagu, jasnoću i viziju.

Na jugoistoku, u petak, gdje je vladar VENERA, kreiramo oltar za ljubav, umjetnost, luksuzne stvari, transformaciju.

Na jugu, u utorak, gdje je vladar MARS, kreiramo oltar za snagu, nekretnine, sport, karijeru.

Na jugozapadu, u subotu, gdje je vladar RAHU, kreiramo oltar za originalnost, preobrazbu, stabilnost, intuiciju.

Na zapadu, u subotu, gdje je vladar SATURN, kreiramo oltar za završavanje stvari, mudrost, dugovječnost, zemljišta.

Na sjeverozapadu, u ponedjeljak, gdje je vladar MJESEC, kreiramo oltar za obitelj, odnose, putovanje, um.

atma.hr – 39

Primjer oltar za SUNCE na istoku

Navest ćemo primjer oltara za SUNCE na istoku kojeg aktiviramo u nedjelju. Stanemo u sredinu našeg stana ili prostora i odredimo istok. Očistimo taj dio i tu postavimo stolić ili nešto slično. Stavimo narančasti ili zlatni stolnjak. Zabilježimo križ prema stranama svijeta na stolnjaku.

Na jugoistok na element VATRE stavimo svijeću narančaste ili zlatne boje, uljnu lampu.

Na jugozapad na element ZEMLJE stavimo kipić, dragi kamen, predmet od drva, te je dobro ako to isto ima i simboliku vezanu uz oltar koji radimo.

Na sjeverozapad na element ZRAK stavimo mirisni štapić, pero, zastavu, anđela.

Na sjeveroistoku na element VODE stavimo prozirnu čašu pročišćene vode, fontanu, cvijet zlatne ili narančaste boje.


Widget not in any sidebars

U sredinu na element ETER stavimo zdjelicu za prinos tim bolje ako je zlatne ili narančaste boje, neku sitnicu za prinos povezanu simbolički, zvonce, jantru SUNCE i malu jantru GANEŠ (jantre stavljamo sa usmjerenjem na istok), želju napisanu na papirić (zdravlje, jasnoća, moć, pokretačka snaga ili sl.).

U pozadinu oltara stavimo osobni simbol koji pokreće naše emocije kao npr. zdrava osoba koja trči ili možda slika gurua, ili možda slika sunca koje nam daje jasnoću, a sve ovisno o želji koju imamo.

Najbitnije je da kreiramo oltar koji potiče naše pozitivne emocije i ljubav jer naš oltar i služi da bi pričao sa našom dušom. Naš oltar je samo skup stvari dok ga ne aktiviramo.

Opustimo se i osjetimo prisutnost oltara ispred nas, zapalimo svijeću, onda idemo u smjeru kazaljke na satu i uzmemo u ruke ili poljubimo kipić, zapalimo mirisni štapić, popijemo gutljaj vode, zazvonimo zvoncem, mantramo biđa pa aktivacijsku mantru za SUNCE po 108 puta ili dok ne osjetimo da  zavibrira (onda možemo i za GANEŠA ako želimo) te se usmjerimo na namjeru koju želimo u sadašnjem trenutku.

Upaljen oltar odašilje frekvenciju naše želje preko pet elemenata u svemir te nas povezuje sa beskonačnom moći svemira. Ponavljamo proces svakog dana do manifestacije ili minimalno 40 dana.

atma.hr – 78
Što se zapravo tu događa?

Zanimljivo je spoznati da mi direktno aktiviramo i spajamo se sa svakim elementom, a isto to činimo u samom postupku aktivacije.

Položaj koji zauzmemo, a ukazuje na primanje i zahvalnost (dlan u dlanu, sklopljeni dlanovi ispred srčane čakre) povezan je sa elementom ZEMLJE.

Osjećaju koji se aktiviraju kad vidimo oltar i kada usmjerimo namjeru jesu povezani sa elementom VODE.

Izgovaranje mantre te boje na oltaru i jantri jesu povezani sa elementom VATRE.

Mentalno usmjerenje na našu namjeru i želju je povezano sa elementom ZRAKA.

Sve to zajedno i sam zvuk mantranja nas povezuje sa elementom ETER preko kojeg se želja (ideja) odašilje direktno u svemir.

U koje svrhe još možemo kreirati oltar?

„Vastu oltar pet elemenata“ možemo raditi i za zahvalnost te dobivanje milosti i blagoslova kod zahtjevnih planetarnih perioda, recimo utjecaja sadesatija ili jednostavno stupanjem u bolju rezonanciju i podizanjem vibracije vezano uz utjecaj trenutne dominantne planete u đjotišu, a sa čime  prizivamo podršku u životu i svim događanjima vezano uz njega.

Piše: Margito Jušić ing. građ., đjotiš te vastu savjetnik i projektant
Tvrtka MALI GANEŠ / www.maliganes.hr

NABAVI SVOJU JANTRU U ATMA WEBSHOPU

OSOBNE JANTRE slika1

34 TAJNA 5 ELEMENATA