atma.hr – 52
Vastu je najpoznatiji kao drevna arhitektonska znanost koja se bavi stvaranjem harmoničnog prostora. No, rijetki su oni koji znaju da se Vastu može iskoristiti i za stvaranje harmonije u vozilima, koje svi koriste svakodnevno – autima. Ne samo to, Vastu može pomoći i pri zaštiti vašeg auta od prometnih nesreća te na taj način spriječiti dodatne troškove popravka auta. Ovo je posebno bitno u naredne dvije i pol godine, kada se Saturn nalazi u znaku Škorpiona (prema Vedskoj astrologiji) te bi mogao donijeti mnogo prometnih nesreća.

Zanima li vas kako koristiti Vastu za auto?

atma.hr – 52
Parkiranje prema Vastu-u

Jedan od najbitnijih faktora u Vastu-u je parkirno mjesto auta. Prema Vastu-u najbolje mjesto za parking je sjevero-zapadni dio parcele ili zgrade. Razlog tome je element zraka koji vlada tim područjem, te predstavlja brzu izmjenu energije i putovanja.

Na isti način, parkiranje auta na jugo-zapadnom dijelu bi trebali izbjegavati, budući tim dijelom vlada element zemlje. Ako ostavljate auto parkiran na ovom dijelu duže vrijeme…moglo bi biti zaista dugo. Auto koji je parkiran na jugo-zapadu duže vrijeme, često treba popravljati, te nakon nekog vremena može stvarati samo teret vlasniku.

Pravilna rotacija parkiranja auta

Za poslovne ljude najbolje je parkirati auto tako da bude okrenut prema sjeveru. Time, ne samo da će privlačiti više materijalnog bogatstva, nego će donositi i bolje poslovne odluke. Za sve ostale slučajeve, preporuča se parkiranje auta tako da bude okrenut prema istoku. Ovaj smjer donosi više sposobnosti, kreativnosti i inteligencije u poslu.

Savjet: uvijek kada imate bitan projekt ili poslovni sastanak, večer prije parkirajte auto tako da bude okrenut prema sjeveru ili istoku.

Uvijek izbjegavajte parkiranje auta prema južnim ili zapadnim smjerovima. To neće utjecati dobro na vaš posao, i često bi mogli imati osjećaj da se krećete u krivom smjeru – na cesti, i u životu.

Parkiranje auta prema sjevero-zapadu može biti zeznuto. Ako volite česta putovanja, ovo bi mogao biti odličan smjer, no ako ne volite česta putovanja – izbjegavajte parkiranje u ovom smjeru.

Vahan Yantra za auto

image004Yantre su sveti geometrijski simboli koji na prostor utječu na vrlo suptilnom nivou, no vrlo snažno. Jednom kada je yantra aktivirana, ona zauvijek širi pozitivnu energiju. Postoji mnogo yantri u Vastu Shastri koje pomažu u različitim sferama života. No, samo je jedna yantra koja je namjenjena isključivo za vozila, Sri Vahan Durghatna Nashak Yantra – što doslovno znači “yantra koja uništava sve prepreke za vozila”.

Ova yantra je povezana sa Hindu Bogom Hanumanom. Hanuman je povezan saelementom zraka (povoljan za putovanja), te ukljanja negativne efekte Saturna i Marsa (koji često igraju glavnu ulogu u prometnim nesrećama). No, najviše od svega: Hanuman nam pomaže u sigurnim i brzim putovanjima, te nas vodi u pravom smjeru – na putu, i u životu.

Želite li znati više o Vastu-u ili naručiti yantru? Posjetite nas na www.4harmony.eu/hr