Što više muškarac integrira svoju žensku stranu osobnosti, to mu treba manje vanjskih stimulansa poput strasti i ovisnosti o partnerici. Takav muškarac ima veći kapacitet za istinsku intimnost i ljubav.

atma.hr – 78
Idealna projekcija žene ili Venere u muškarčevoj natalnoj karti ustvari je njegova idealna slika. Ako želi umjetnicu i u njoj vidi neki dio kreativnosti, muškarac u toj ženi upravo vidi idealno, a kada se otrijezni onda kaže ne volim te više jer ona više nije njegova umjetnica.

Ako je Venera dominantna onda ona postaje jedno vrijeme projekcija dominacije, ali često se to pretvara u posesivnost i kontrolu koja opet onda muškarca razočara. U južnoj -indijskoj tradiciji (BNN-tradiciji) Venera predstavlja ženu što znači da žena u ovom životu preuzima takvu sliku Anime. O tome više govorim u svojim knjigama, kao i radionici na tu temu.

Ako se vratimo na muške projekcije, ono što je zajedno tim projekcijama je naivnost i nesvjesnost samih muškaraca da uopće vide ovu sliku. Iz mojeg kuta gledanja ili nekoliko tisuća konzultacija, radi se o nevjerojatnim projekcijama kojih uopće ljudi nisu svjesni bez obzira jesu li intelektualno razvijeni, duhovni ili materijalni. Ljudima ovaj koncept uopće nije jasan, prije bih rekao da je to manifestacija straha kao obrane od sebe da se vidi kako odnosi funkcioniraju.

Muškarci prepoznaju u sebi primitivnu podsvjesnu ženu ili Veneru s kojom onda stvaraju odnos u stvarnom životu. Što je ta projekcija ili zavaravanje veće u stvarnom životu, partnerice postaju Pepeljuge, Snjeguljice gdje se muškarac ponaša kao princ pogotovo kod prosidbi. Žena tako postaje personalizirana verzija dijela muške duše, a stvarna žena može postojati samo kao ta slika.

Ako vas vidi kao umjetnicu, ne može vas vidjeti kao poslovnu i ambicioznu ženu. Muškarac osjeća da je partnerica druga polovica njega iz čega nastaju komplikacije, jer žena ne može biti osoba. Isto se događa i ženama koje idealiziraju muškarca u obliku Apolona ili Jupitera u jyotishu, odnosno stvaraju božanske projekcije i Spasioce.

atma.hr – 39

Žena ili Venera se tako razvija kroz sve znakove odnosno od one mlade cure do one mudre ili one koje sazrijeva u Ribama. Opet tu podjelu možemo pojednostaviti na zemljane, vatrene, zračne i vodene znakove.

1. Prvi razvoj je vezan uz naivnu i djetinju ženu ili Veneru personifikacija Psihe. Ova žena dobro ne prosuđuje vanjske standarde, živi onako kako osjeća. Pokreće je vanjsko i okrenuta je vanjskoj ljepoti. Ovo je lažna ženska i sjenovita Venera.

2. Egocentrična žena zna što želi od muškaraca. Ona zna i shvaća što sam ravnodušnija prema muškarcima, više me vole. Razvija hladnoću i nepristupačnost. Uz vješto upravljanje kroz disciplinu koju nameće djeci, vješto održava brak.

3. Faza je svjesnija žena koja moć koristi za dobro. Ona to vidi kao božanski dar i ona je glavni korak k individuaciji – koristeći sebe za neosoban cilj.

4. Faza je razvijanje zrelih ili stvarnih emocija gdje žena kada daje zna da će dobiti natrag, odnosno dobro procjenjuje situaciju pa tako i u odnosima prepoznaje muškarca s kojim može dijeliti emocije. Razvila je samostalnost i u sebi je neovisna. U ovoj fazi  je najmanje muškaraca koji su osvijestili ovako svoju Veneru ili Animu, kao i žena koje su na ovom stupnju razvoja.

Marie Von Franz, Jungova učenica smatra da što više muškarac integrira svoju žensku stranu osobnosti, to mu treba manje vanjskih stimulansa poput strasti i ovisnosti o partnerici. Takav muškarac ima veći kapacitet za istinsku intimnost i ljubav.

atma.hr – 78
Žena može iz natala vidjeti koju Veneru nosi muškarac, ali u stvarnom životu mora upućivati muškarca da osvijesti svoju unutarnju ženu. Ali ima li on uopće vezu s njom? Ako muškarac žudi samo s vama biti, a nema nikakav odnos s ovom projekcijom u sebi, on je zaljubljen u zaljubljenost, ali ne i u vas. Muškarcima je potrebna vlastita unutarnja ženska strana koja će ga ispunjavati, jer onda može davati stvarne osjećaje ženi.

Potrebni su nam fantazija Venere i stvarnost da bi ljubav mogla dobiti na snazi. Na jednoj je razini romantično, a na drugoj prizemno (Saturn), pomalo dosadno svakodnevno iskustvo.

Kao što je rečeno, dio romantične ljubavi uključuje fantastiku i projekcije koje su potrebne jer obogaćuju vezu. Bit je u razumijevanju složenosti ovih odnosa. Razumijevanje da je lažna projekcija žene muškarcima u biti primamljiva, ali ne može stvoriti intimnost odnosa. Muškarac koji živi svoju Veneru ili Animu, daje mogućnost ženi da živi sebe u svojoj punini.

Napisao: Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola ŽuvelaOSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here