Art: Cameron Gray / ParableVisions.com


Widget not in any sidebars

Jyotish, poznat na Zapadu i kao vedska ili indijska astrologija, vrlo je moćna i precizna metoda za predviđanje budućnosti. Pored ove već poznate maksime, dokazane na bezbrojnim slučajevima u praksi, malo je poznato kako Jyotish izvrsno otkriva i opisuje naše odnose s bliskim osobama u prošlom životu. I ova uloga Jyotisha posve je prihvatljiva i lako razumljiva poznavateljima i ljubiteljima astrologije, jer se ovaj drevni nauk u cijelosti temelji na teoriji karme (zakon akcije i reacije, usud, sudbina) i reinkarnacije (ponovno utjelovljenje).

Najveći umovi Jyotisha, začetnici i tvorci najpoznatijih astroloških klasika, Parashara Muni (cca. 3000 godina pr. Kr.) i Varahamira (505–587.), temelje svoje opservacije i zapise na prošlom, sadašnjem i budućem rođenju individue u ovom materijalnom svijetu. Oni nam govore kako se mi ponovno rađamo i prenosimo svoju karmu iz prošloga života, te u sadašnjem životu, svojim djelima, stvaramo novo karmičko sjeme – profit i dugove – sve dok jednoga dana ne dostignemo mokshu, konačno oslobođenje od vezanosti za materijalni svijet i njegove produkte.

U svakom novom rođenju (u procesu reinkarnacije) mi se ponovno srećemo s otprilike 60% do 70% osoba koje smo poznavali iz svog prošlog života (ili prošlih života). Pojednostavljeno rečeno, to znači da se s otprilike 60-tak (više-manje) bliskih osoba, koje pripadaju našem užem obiteljskom ili društvenom krugu – otac, majka, muž/supruga, djeca, bake/djedovi, unuci, ujaci, stričevi, ujaci, tetke, bratići/sestrične, nećaci/nećakinje, ljubavnik/ljubavnica (dečko/cura), bliski prijatelji/prijateljice, bliski kolege/kolegice s posla, ljuti neprijatelji i sl. (dakle, osobe s kojima smo u bliskom/prijateljskom ili neprijateljskom odnosu) – ponovno srećemo iz prošlih života.

Iz prošloga života, netko tko je bio naš otac, majka, muž/supruga, djeca, bake/djedovi, unuci, ujaci, stričevi, ujaci, tetke, bratići/sestrične, nećaci/nećakinje, ljubavnik/ljubavnica (dečko/cura), bliski prijatelji/prijateljice, bliski kolege/kolegice s posla, ljuti neprijatelji i sl., ponovno se inkarnirao (utjelovio), baš kao i mi, i u ovome životu s njima imamo određenu novu (pa čak i staru) vrstu odnosa (na jedan od gore spomenutih načina).

Drugim riječima, netko tko nam je u prošlom životu bio otac, u ovome životu može biti naša majka, kćerka ili brat, itd. A netko tko nam je u prošlom životu bio bliski prijatelj/prijateljica, u ovome životu može biti naš stric, sestra, djed ili tetka, itd. (Dakako, spomenuti primjeri su samo hipotetski i ne vrijede kao neko određeno pravilo prema kojima bismo se trebali ravnati kako bismo odredili pravu vrstu odnosa.)

Vrsta odnosa koju smo imali s ovim nama bliskim osobama u prošlom životu, može se vrlo lako otkriti na temelju rasporeda i položaja planeta u našoj karti rođenja, kao i u karti bliske osobe. Usporedbom ovih dviju karata, jyotishi (vedski astrolog) može lako otkriti i opisati postojeći odnos te nam reći gotovo sve o sljedećim značajnim stvarima:

atma.hr – 39

  1. Vrsta odnosa koju smo imali s nama bliskom osobom u prošlom životu (majka/sin- kćerka, otac/sin-kćerka, brat/sestra, sestra/sestra, brat/brat, djed/unuk-unuka, baka/unuk-unuka, stric/nećak-inja, ujak/nećak-inja, tetka/ nećak-inja, bratić-sestrična/bratić-sestrična, ljubavnik/ljubavnica, šef/zaposlenik, prijatelj-ica/prijatelj-ica, itd.).
  2. Je li taj odnos bio dobar ili loš, prijateljski ili neprijateljski?
  3. Količina karmičkog duga između bliskih osoba – tko kome više i što duguje (prema univerzalnom zakonu svemira karmički dug se mora otplatiti).
  4. Postoji li potreba za otplatom velike količine karmičkog duga u što mogućem kraćem roku (ovo je važno zbog toga da dug prema bliskoj osobi ponovno ne prenosimo u sljedeći život)?
  5. Životno područje/a u kojem će dužnik (a to možemo biti mi ili nama bliska osoba) davati potporu i na taj način otplatiti svoj karmički dug.
  6. Postoji li neriješena tj. izjednačena situacija u kojoj se nalazi ista količina karmičkog duga između dvije osobe (mi i bliska osoba dugujemo jedna drugoj istu količinu karmičkog duga)?

Svjedoci smo kako u svome živote prolazimo kroz različite obiteljske, ljubavne, društvene ili poslovne odnose, itd., koji su katkad s određenom bliskom osobom izuzetno pozitivni i prijateljski, dok s nekim drugim, također bliskim osobama, naš je odnos pun neprijateljstva, rivalstva i neprijatnih situacija koje bismo najradije izbjegli. Tako se događa da nam neke nama bliske osobe, kroz različita razdoblja života, nesebično pružaju svoju potporu i ohrabrenje, žrtvujući za nas svoje vrijeme i energiju kadgod je to potrebno, dok nam pak druge nama bliske osobe (iz obiteljskog, društvenog ili poslovnog kruga) “podmeću klipove pod noge”, trudeći se da nam dobrano zagorčaju život kadgod je to moguće.

Zašto je to tako? Iako se trudimo i nastojimo sa svima održati relativno dobre odnose, neke situacije nam jednostavno izmaknu kontroli i, unatoč našoj najboljoj volji, osoba iz našeg bliskog miljea “zabit će nam nož u leđa” kadgod joj se za to ukaže prilika. Dokazi za ovo svugdje su oko nas – u stvarnom životu (u obitelji, na poslu, među prijateljima i sl.), “crnoj kronici”, Facebooku, u romanima, časopisima, filmovima, TV-serijama itd. “Sin istjerao oca iz kuće”, “muž pobjegao s ljubavnicom i ostavio ženu s četvero djece”, “majka darivala bubreg bolesnom djetetu”, “muškarac pretukao susjeda zbog spora oko dvorišnog ulaza”, “zaposlenik zbog dobrih rezultata dobio na poklon auto od svoga šefa” – naslovi su kojima nas mediji svakodnevno bombardiraju.


Widget not in any sidebars

Spomenuti naslovi nedvojbeno ukazuju na “otplatu” karmičkog duga, a vrsta te “otplate” kadgad je pozitivna, a kadgad negativna, ovisno o kakvoći odnosa koju smo u prošlom životu razvili s određenom bliskom osobom/osobama. A kakvoća ovih odnosa doista može biti nebrojena. Tako nas neke nama bliske osobe u sadašnjem životu jednostavno “izluđuju” svojom nonšalantnošću i nebrigom za sebe (dijete, suprug, itd.), i tako iz nas svakodnevno “sišu” energiju i snagu koju im moramo davati kako bismo ih “doveli u red”, dok druge bliske osobe “pune naše baterije”, “zračeći” nas svojim dobrim vibracijama i pozitivnim načinom razmišljanja (majka, djed, ujna, itd.). Neke nas bliske osobe podupiru, neke nas obmanjuju i skreću na krivi put, neke nas nesebično vole i cijene, neke nas ne mogu smisliti u svojoj blizini.

Zašto je to tako? Odgovor na ovo pitanje dat će vam horoskop “Jyotish i odnos s bliskom osobom u prošlom životu”, kojega možete naručiti već danas po akcijskoj cijeni. Saznajte kakav je bio vaš odnos u prošlom životu s vašom kćerkom, sinom, suprugom, mužem, prijateljem, kolegicom s posla, dugogodišnjim dečkom ili curom, ocem, majkom, itd. Razumijevaći svoj odnos u prošlosti, znat ćete se bolje postaviti prema određenoj bliskoj osobi (zauzet ćete “bolji gard”), riješit ćete svoje postojeće konflikte na zadovoljavajući način, a time ćete kvalitetu vašeg odnosa znatno unaprijediti. Sve to dovest će do mirnijeg i staloženijeg života, koji će vam dati nužno potreban duševni mir i sretniju budućnost u ovom dobu kaosa i nemira.

“Razotkrivajući svoj prošli život, bolje shvaćamo svoju sadašnjost, i stvaramo čvršće temelje za svoju sretniju budućnost.”

Primjeri

Evo nekoliko kratkih primjera horoskopa “Jyotish i odnos s bliskom osobom u prošlom životu” kod poznatih i slavnih osoba:

Richard Burton : Elizabeth Taylor

lizirich01

Jedna od narazvikanijih holivudskih ljubavnih veza dvadesetog stoljeća bila je ona između slavnih glumaca – Richarda Burtona i Elizabeth Taylor.

U ovom odnosu Elizabeth Taylor je morala otplatiti veću količinu duga Richardu Burtonu (dugovala je više toga Richardu, nego on njoj). Njihov odnos u prošlom životu (prije ovoga u kojem smo ih znali kao Elizabeth Taylor i Richard Burton) bio je vrlo blizak. Richard je bio glumac, iz vrlo ugledne i aristokratske obitelji, a Elizabeth (koja je u prošlom životu bila starija osoba od Richarda) brinula se za njega kao dadilja/starija kućedomaćica. Međutim, zapostavila je svoje dužnosti i brigu prema Richardu u njegovoj osjetljivoj mlađoj dobi, zbog svoje hirovite, krute i bezosjećajne naravi. Zbog svoje velike ovisnosti o njezinoj potpori, Richard nije uspio u potpunosti ostvariti snagu svojih talenata.

U njihovom zadnjem zajedničkom životu, ovaj dug je u dovoljnoj mjeri otplaćen – Elizabeth je pomagala i asistirala Richardu u područjima kao što su gluma, društveni život, medijska prisutnost, u njegovim hobijima, željama i sl. Morala mu je uvijek biti pri ruci kada mu je ponestalo volje i odlučnosti.

Richard joj je to podsvjesno omogućio stupivši s njome u brak (vjenčali su se i rastavljali dva puta).

Mick Jagger : Keith Richards

mickikeith03

Mick i Keith, frontmeni bez kojih “Stonesi” ne bili ono što danas jesu, otplatili su jedan drugome praktički sve dugove u posljednjem prošlom životu. Njihovo zadnje druženje u prošloj inkarnaciji bilo je više nego zadovoljavajuće – miran, statičan i harmoničan prijateljski odnos bez nekih većih trzavica, naglih uspona ili padova. I u ovom životu, unatoč povremenim kratkotrajnim trvenjima i prepucavanjima putem medija, njihovo prijateljstvo i danas traje.

Na temelju njihovog prošlog odnosa, vidljivo je da će u ovom životu Mick davati potporu Keithu u područjima kao što su obiteljski život, biznisu, kao i u njegovom privatnom životu, dok će Keith dati svoju potporu Micku “mudrim” savjetima, liderstvu, humanitarnim djelima i sl.

Nikola Đurđević, jyotish-vedska-astrologija.com 

24 HIMALAJSKA LAMPA

banner himalajska lampa