Naša vibracija rješenja je vibracija na kojoj se mi dobro osjećamo dok kreiramo i ona uključuje točno određene poteze i razmišljanja koje ćemo napraviti snagom koju već imamo i na tom putu visoko vibrirati i na taj način doći do svog rješenja. Svaki čovjek u svakom trenutku osjeća što je za njega dobro no taj osjećaj potiskuje jer postoji racionalni um koji kaže kako bi trebalo.

atma.hr – 52
Svi smo mi kreatori svoje stvarnosti, nekad svjesni, nekad nesvjesni. Svojim mislima odašiljemo želje na koje Svemir odgovara.

Naša fizička tijela, misli i osjećaji su odgovorni za naše kreacije, no osim toga u našem postojanju i u procesu kreiranja prati nas naš osobni svemir koji nam pomaže u kreiranju.

U procesu kreiranja, mi vidimo kockicu ispred sebe, sadašnjost,  a naš osobni Svemir vidi širu sliku.

Njegov zadatak je da onog trenutka kada smo odaslali želju, odredi najkraći put koji moramo preći do kreacije i počne nas voditi tim putem.

On za nas želi bezuvjetno dobro, a s nama komunicira cijelim putem na način koji mu je moguć. Simbole koje on šalje zovu se inicijacije, a pojam inicijacije objasnit ću u nastavku.

Proces kreiranja i komunikacije

Onda kada nismo usklađeni sa svojom željom, znači da imamo neka ograničavajuća uvjerenja koja našu vibraciju drže na vibraciji problema umjesto na vibraciji rješenja. Zato je zadatak Svemira da nas povede putem koji je naš put, kojim ćemo doći do svoje vibracije rješenja.

Naša vibracija rješenja je ona kojom ćemo najjednostavnije doći do svog rješenja koristeći sposobnosti koje imamo i uvjerenja koja su pozitivna.

atma.hr – 52
U nama je puno i onih pozitivnih uvjerenja, no naš put do rješenja uvijek je otežan onda kada um konstruira rješenje koje misli da je potrebno da se dogodi u realitetu, umjesto onog koje je njegovo izvorno, odnosno, moguće.

Svemir zna da mi možemo doći do svog rješenja i vidi put kojim trebamo ići kako bi jednostavno došli do tog rješenja i zato je njegov zadatak komunikacija s nama kako bi nas usmjerio na taj put. Svemir s nama u tu svrhu komunicira simbolima koje mi za sad ne znamo najbolje razumjeti pa s toga evo nekih rješenja za to.

Simboli i put do rješenja

Prvi simbol ili inicijacija kojim Svemir s nama komunicira jesu emocije.

Emocije su naši najbolji glasnici i navigatori na putu kreiranja i one svaki put kada se pojave, zapravo žele prenijeti poruku u ranoj fazi da smo se sa svojim razmišljanjem o rješenju odmakli od puta koji je za nas najkraći i najjednostavniji. 

Emocije se pojavljuju onda kada mi mislimo da moramo napraviti neke stvari koje Svemir vidi da ne moramo i zato putem emocija šalje tu poruku koja kaže: ne, nije to način na koji ćeš jednostavno doći do svog rješenja i nije to put kojim ćeš doći do svoje vibracije rješenja, pođi za mnom na svoju vibraciju rješenja prateći svoj dobar osjećaj.

atma.hr – 52
Naša vibracija rješenja je vibracija na kojoj se mi dobro osjećamo dok kreiramo i ona uključuje točno određene poteze i razmišljanja koje ćemo napraviti svojom snagom koju već imamo i na tom putu se cijelo vrijeme osjećati dobro, visoko vibrirati i na taj način doći do svog rješenja.

U slučaju da razmišljamo o rješenjima koja ne uključuju naš dobar osjećaj, sigurnost pri kretanju prema cilju, Svemir će tada konstruirati negativnu emociju koja će biti prvi glasnik koji prenosi tu važnu poruku. Zato je naš najvažniji zadatak razumjeti svemir i osluškivati svoje emocije, te svaki put kada se pojavi negativna emocija, razumjeti poruku koju ona prenosi.

Potiskivanje i ignoriranje emocija, nije dobro za nas, jer tada ubijamo glasnika koji nas vodi prema rješenju-prema našoj vibraciji rješenja. Kada se pojavi emocija, treba zastati i potražiti rješenje u kojem ćemo se vratiti na svoj dobar osjećaj.

Emocija nas želi usmjeriti na dobar osjećaj, zato se i pojavljuje. Svaki čovjek u svakom trenutku osjeća što je za njega dobro no taj osjećaj potiskuje jer postoji racionalni um koji kaže kako bi trebalo.

Zato se emocija pojavljuje i zapravo objašnjava da potiskujemo rješenja u kojima se dobro osjećamo i krećemo u nešto što nije naše izvorno rješenje i nije naš put do rješenja. Tada je naš zadatak ostati sa sobom 5 minuta i dozvoliti osjećaju koji govori što je u ovom trenutku dobro za mene da nas povede tim putem.

Drugi Simbol uz pomoć  kojeg Svemir sa nama komunicira jesu događaji.

Kada na razini emocija ne poslušamo Svemir i ne usmjerimo se prema svom dobrom osjećaju, tada će svemir zajedno a zakonom privlačenja za nas konstruirati izazovnu situaciju, putem koje će nam poslati ISTU poruku, na jedan intenzivniji način da način na koji razmišljamo nije u skladu sa našom vibracijom, odnosno našim putem do rješenja.

Svemir to radi zato što je naša želja još uvijek odaslana, mi smo zatražili to, no još se nismo usmjerili na naš put rješenja i zapravo tako pomaže da shvatimo.

atma.hr – 52
Neke situacije koje nam konstruira mogu biti izazovne do te mjere da upadnemo u ozbiljne probleme, no radi se o jednostavnoj poruci koju nam šalje i koja kaže – slijedi svoj dobar osjećaj.

Zato je važno da na sve negativne emocije i situacije, koje nisu baš jednostavne za nadići, gledamo kao na svojevrsne glasnike uz pomoć kojih Svemir s nama komunicira, prihvatimo ih sa znatiželjom i zatražimo od Svemira da nas usmjeri putem našeg rješenja do odaslane želje, slušajući svoj dobar osjećaj.

Melita Manojlović, Life Business Coach

https://www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach-1377441559172152/
melitamcoaching.com

Prethodna objavaOvo će vas itekako zamisliti: Što je vidio ŠAMAN u psihijatrijskoj bolnici?
Slijedeća objavaZa pravu ljubav ne treba moliti: 6 stvari koje NIKADA nećete morati napraviti za ili zbog onog tko vas VOLI
Avatar photo
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.