Foto: pixabay.com

Možete imati odličnu astrološku kartu za odnose, ali ako nosite ovaj sindrom, možda ćete se vječito zaljubljivati ukoliko ne otkrijete samoobmanu i krenete stvarati stvarne odnose.

atma.hr – 78
Kada bismo sindrom Petra Pana trebali prikazati jednodimenzionalno, mogli bismo ga objasniti kao nezrelost da se prihvati odgovornost za svoj život, te strah da se izađe iz egocentrične nezrele faze. Prije se više pripisivao muškarcima, ali danas se pripisuje i ženama. Prvi je ovaj sindrom registrirao Dan Kiley, te o njemu napisao knjigu.

Petar Pan predstavlja mit o Narcisu koji se “utopio” u Neverlandu. On je dijete koje leti i koje misli da ima svemoć, ali je u jednom trenutku gubi.

On je ustvari dijete koje ne odrasta zbog svojih roditelja. Prebrižni roditelji dijete ne izlažu stvarnim problemima i takvom muškarcu žena govori što da radi jer on igra igrice, skuplja dječje stvari i izbjegava odrastanje. Što ženu ustvari motivira da živi s Petar Panom?

Žena može biti uspješna poslovna žena, ali negdje, postaje kao i Wendy iz priče, zaljubljena u nemoguću ljubav (Petra Pana), gdje ne vidi da postaje rob svoje zaljubljenosti u sebe. Stoga bira neodraslog muškarca koji je utjelovljenje nje same.

atma.hr – 39

Petar Pan je njeno ogledalo, tko je ona ustvari emotivno unutar sebe. Svijet je postao Petar Pan, nedoraslo infatnilno mjesto prepuno igrica, površne zabave, bez obveza, a ono najtužnije i bez imalo mogućnosti da razaznaje stvarnost i vidi farse koje su mu pred očima.

Muškarac Petar Pan je uplašeni dečko koji skače iz veze u vezu, boji se duge veze. Njegov tip djevojke je Wendy. Ljubavna veza između Petra Pana i Wendy je nemoguća, a Zvončica je ta koja uzaludno nastavlja slijediti Petra Pana.

Svi troje igraju poznatu igru zaljubljivanja, a njome vlada nemogućnost uspostavljanja prave veze. Zaljubljivanje je samo forma, a održvanje stanja nemogućnosti otvarivanja veze jest zamjena za stvarne odnose.

Wendy su žene koje se prema partneru ponašaju suviše zaštitnički i majčinski. Wendy ne može ostvariti stabilnu vezu s Petrom Panom ili nedoraslim muškarcem. Njoj nema tko reći da ona ustvari ne traži vezu, jer je zaljubljena u sebe kao i Petar Pan.

atma.hr – 78
On u ženi traži majku koja će ga obožavati. Zvončica ne može biti s Petrom Panom, jer je slična njemu, on je njena igračka s kojom će se poigrati i krenuti dalje u traženje nekog zanimljivijeg.

U jyotishu postoje kombinacije koje govore o arhetipskim – mitološkim sindromima pogotovo kada govorimo o sindromu Petra Pana ili njegovom utjelovljenju u Merkuru. Možete imati odličnu kartu za odnose, ali ako nosite ovaj sindrom, možda ćete se vječito zaljubljivati ukoliko ne otkrijete spomenutu samoobmanu i krenete stvarati stvarne odnose.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaTapkanjem se oslobodite straha od neizvjesnosti
Slijedeća objavaA do tada? Voli sebe.
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.