Sunce 23. kolovoza/avgusta prelazi iz vatrenog Lava u zemljani znak Djevice, gdje će ostati do ekvinocija 23. rujna/septembra. Dok ćemo svi živjeti pod Suncem u Djevici, svatko od nas će drugačije osjećati energiju ovisno o tome gdje se nalazimo u životu, stoga ostanite otvoreni onome što vas zove tijekom ove sezone. Dok prolazimo kroz sezonu Djevice, razmišljajte o povratku cjelovitosti. Sada je važno pronaći osjećaj neovisnosti i dovršenosti u sebi. Razmislite o tome kako možete utjeloviti snažnog, neovisnog, naprednog mislioca koji zna da je moćan, koji zna da može sve.

atma.hr – 52
Sunce voli biti u Lavu i tijekom cijele sezone Lava mogli smo primiti punu snagu Sunca. Sunce predstavlja srž onoga što jesmo. To je naše samopoštovanje, naše samopouzdanje i ono zbog čega se osjećamo najviše poput sebe.

Pod Suncem u Lavu svi smo imali priliku bolje upoznati sebe i osjećati se ponosno i samouvjereno u svojoj koži. Sada Sunce napušta svoj vladajući znak Lava i prelazi u znak Djevice. Sezona Djevice nudi drugačiji i prizemniji tempo.

Djevicu predstavlja Djevica, koja simbolizira neovisnost, unutarnju snagu i spoznaju da smo sazdani od energije Izvora – iste energije koja čini sve u Svemiru.

Djevica je snalažljiv znak, njeni darovi leže u tome da iz svega izvuče najbolje. Njegova neovisnost i unutarnja snaga mogu nas naučiti da ne samo da sami možemo napuniti svoju čašu, već možemo pronaći i praktične načine da osiguramo da nikada ne presuši.

Možemo uzeti svu onu vatrenu energiju koja jača samopouzdanje koju smo prikupili tijekom sezone Lava i integrirati je na dublju razinu, koristeći je kao gorivo za brigu o sebi, povećanje naše produktivnosti, pronalaženje naše neovisnosti i znajući da je sve što trebamo uvijek unutar.

Simbolika iza Djevice uglavnom je pogrešno shvaćena. Kada je Djevica dobila ovo ime, riječ je imala sasvim drugačije značenje. U davna vremena, biti djevica nije imalo nikakve veze sa seksualnim iskustvom, već se više odnosilo na cjelovitost u sebi. Predstavljalo je tu ideju o pripadnosti sebi. Predstavlja slobodu koja dolazi kada se osjećate samouvjereno i utemeljeno na tome tko ste i kamo idete.

atma.hr – 52
Nakon plesa pod Suncem Lava, Djevica zna tko je. Ona zna što mora učiniti, zna svoje snage, svoje slabosti i svoju moć i poslana je da nam ih dostavi dok se Sunce kreće kroz nju.

Ne trebamo drugu osobu koja će nas učiniti cjelovitima, ne trebamo više stvari, više novca, više stvari, više uspjeha, umjesto toga samo trebamo upoznati sebe, voljeti sebe i zapamtiti da sve što trebamo već živi unutra.

Pod Suncem u Djevici, zapitajte se – Što mogu učiniti da se vratim svojoj cjelovitosti? Što mogu učiniti da se u sebi osjećam potpunije i cjelovitije?

Kada nismo navikli zauzeti se za sebe ili raditi stvari iz istine našeg usklađenja, možemo početi sumnjati u sebe, ali sve dok nastavljamo vjerovati i raditi iz svoje duše, pronaći ćemo svoj put.

Dok Sunce prolazi kroz Djevicu, poradite na ovim pitanjima. Kopajte duboko kako biste se oslobodili svega što vas tjera na sram, krivnju ili žaljenje. Ponekad je potrebno samo identificirati te stvari.

Možda ćete se također morati zapitati koje stvari ne podupiru vašu cjelovitost i vidjeti gdje je potrebno napraviti promjene.

Vi ste cjeloviti i savršeni baš takvi kakvi jeste – i onog trenutka kada u to počnete vjerovati i vaš će život to početi odražavati.

Sunce napušta Djevicu na Ekvinocij gdje prelazi u Vagu, signalizirajući prekretnicu u astrološkoj godini i početak jeseni.

atma.hr – 52
Dok Sunce prolazi kroz Djevicu, ovo je naša posljednja prilika da radimo s energijama razdoblja Ljeto/Zima. Možda ćemo osjetiti potrebu da završimo projekte, dovedemo svoje rutine u red ili možda posvetimo više pažnje našem zdravlju i blagostanju.

Kako se ekvinocij približava, možemo također početi osjećati potrebu da postignemo više ili učinimo više prije kraja kalendarske godine.

Ako želite započeti ili završiti projekt, znajte da će Sunce Djevice pružiti svoju podršku dajući vam pravu radnu etiku i pažnju posvećenu detaljima kako biste obavili posao.

Jedna stvar na koju moramo paziti pod energijom Djevice je da ne budemo tako strogi ili kritični prema sebi. Moramo zapamtiti da težnja ka savršenstvu ponekad može biti naš vlastiti najgori neprijatelj i može nas spriječiti da nešto poduzmemo.

Djevica također vlada probavnim sustavom, tako da ćemo možda morati obratiti pažnju na hranu koju jedemo i kako naše tijelo na nju reagira. Možda ćemo također morati razmišljati o našoj probavi na energetskoj razini.

Koje emocije ili promjene teško probavljamo? Što nam je potrebno za detoksikaciju i otpuštanje? Što trebamo početi unositi u svoje živote kako bismo dobili više “nutrijenata”?

Dok ćemo svi živjeti pod Suncem u Djevici, svatko od nas će drugačije osjećati energiju ovisno o tome gdje se nalazimo u životu, stoga ostanite otvoreni onome što vas zove tijekom ove sezone.

atma.hr – 52
U sebi smo cjeloviti i iako je sjajno imati srodnu dušu ili blizanački plamen, to još uvijek ne mijenja važnost pronalaženja osjećaja neovisnosti i dovršenosti u sebi.

Dakle, dok prolazimo kroz sezonu Djevice, razmišljajte o povratku cjelovitosti. Razmislite o tome kako možete utjeloviti djevicu, ovog snažnog, neovisnog, naprednog mislioca koji zna da je moćan, koji zna da može sve.

Vaša afirmacija za sezonu Djevice- “Ja sam cjelovit/a, ja sam potpun/a. U meni su odgovori koje tražim. Povezujem se s tim saznanjem sada i zauvijek.”

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić