Sezona Riba 2024. priprema nas za jedan od najvećih kozmičkih događaja u godini, a to je susret Jupitera i Urana u znaku Bika. Iako je Bik daleko od Riba, ova će se proizvodnja energije osjećati tijekom cijele sezone i pripremit će pozornicu za ono što dolazi. Spajanje Jupitera i Urana predstavlja veliki pomak ili veliku promjenu koju ćemo osjetiti na globalnoj razini. Saturn također putuje kroz Ribe i bit će aktivan dok Sunce putuje kroz njih. Posebno 28. veljače/februara, kada se Sunce i Saturn poravnaju. Saturn se smatra Gospodarom karme i našim glavnim učiteljem, tako da vrlo dobro možemo osjetiti da se naše karmičke lekcije pokreću pod ovim usklađivanjem.

atma.hr – 52
19. veljače/februara Sunce će prijeći u 12. i posljednji horoskopski znak Riba, posljednju stanicu na svom putu prije početka astrološke godine. Ali, kao i kod svih novih početaka, prvo moramo otpustiti staro kako bismo napravili mjesta za ono što dolazi.

Prikazan dvjema ribama koje plivaju u suprotnim smjerovima, ovaj vodeni znak predstavlja dualnost života i cjelovitost koju doživljavamo kada razumijemo i svjetlo i tamu.

Dok je Sunce do sada putovalo kroz svaki od 11 znakova zodijaka, stjecali smo mudrost i prolazili kroz strahove, voljeli smo i gubili, plakali smo i smijali se, ali svaki od ovih događaja samo nas je vodio bliže cjelovitosti.

Sada, kada ulazimo u posljednji znak zodijaka – Ribe, moći ćemo svoje putovanje staviti u perspektivu, razmisliti o tome koliko smo daleko stigli i pronaći osjećaj završetka.

Pod ovom energijom, vidjet ćemo nagrade za naš naporan rad i bit će važno za sve nas da slavimo i poštujemo put kojim smo prošli.

Sezona Riba je vrijeme introspekcije. Vrijeme je da uđete u sebe kako biste razmislili o prošlosti i priznali sve što ste prošli. Ovdje se radi o slavljenju našeg putovanja, prihvaćanju onoga što dolazi i znanju da svaki dan donosi prilike za donošenje novih i boljih izbora.

Kada Sunce prijeđe u sezonu Riba, dobivamo dar mudrosti. U mogućnosti smo pogledati unatrag i vidjeti kako su nas vijugavi putevi posljednjih 12 mjeseci doveli do mjesta gdje smo danas. U mogućnosti smo pogledati unatrag i vidjeti kako je jedan događaj doveo do sljedećeg i doveo do toga gdje trenutno stojimo.

Gledajući putovanje na ovaj način, možemo početi shvaćati smisao svega toga, također možemo početi dodirivati višu svijest i gledati stvari iz više uzvišene perspektive.

atma.hr – 52
U životu imamo toliko izbora i životnih odluka koje nas vode na toliko različitih, prekrasnih puteva. Ali, na kraju dana, uvijek ćemo stići tamo gdje nam je suđeno. Uvijek ćemo moći doći do vrha naše planine, čak i ako usput skrenemo nekim zaobilaznim pravcima.

Ribama vlada element vode, a tijekom ove sezone pomaže ako i mi dopustimo da tečemo poput vode. Kako možete stvoriti više protoka i manje borbe u svom životu? Za mnoge od nas to od nas zahtijeva da oslobodimo određenu razinu kontrole i dopustimo si da prijeđemo u stanje povjerenja. Ostati prisutan, umjesto da se brinete o tome što budućnost može donijeti, također može biti od pomoći.

Dok je sezona Riba vrijeme završetka, postoji i snažna energija koja podržava naš duhovni rast i razvoj. Kako se stvari oko nas usporavaju, to nam daje više energije da se usredotočimo na ono što se događa u nama.

Koristite ovu energiju da uđete unutra, da radite na povezivanju sa svojim višim ja i svojim duhovnim središtem. Iskoristite ovu energiju da slušate svoje tijelo i date mu ono što mu je potrebno.

Moćna vježba koju možete učiniti je staviti ruku na srce i zapitati se – što je najljubavnija stvar koju mogu učiniti za sebe sada? Zatim samo naprijed i učinite bilo koji odgovor koji ispliva u vašu svijest.

Vrijeme je da se povežemo sa svojom dušom i da se prisjetimo da uvijek imamo moć ponovnog rođenja donošenjem novih izbora.

Dok putujemo kroz sezonu Riba 2024., dobro je da završimo nedorečene stvari i stvorimo prostor za novo. Ako su potrebne promjene, vladavina Riba nudi podršku i poticaj za isprobavanje novih stvari i eksperimentiranje s različitim načinima razmišljanja.

Sezona Riba 2024. priprema nas za jedan od najvećih kozmičkih događaja u godini, a to je susret Jupitera i Urana u znaku Bika. Iako je Bik daleko od Riba, ova će se proizvodnja energije osjećati tijekom cijele sezone i pripremit će pozornicu za ono što dolazi. Spajanje Jupitera i Urana predstavlja veliki pomak ili veliku promjenu koju ćemo osjetiti na globalnoj razini.

atma.hr – 52
Saturn također putuje kroz Ribe i bit će aktivan dok Sunce putuje kroz njih. Posebno 28. veljače/februara, kada se Sunce i Saturn poravnaju. Saturn se smatra Gospodarom karme i našim glavnim učiteljem, tako da vrlo dobro možemo osjetiti da naše karmičke lekcije povlače i pokreću pod ovim usklađivanjem.

Također ćemo biti vođeni da otpustimo sve boli i terete, tako da možemo raščistiti put za novi ciklus koji će započeti u ožujku/martu. Da bismo to učinili, moramo prigrliti energiju koju Ribe nude i zakoračiti u tijek i ritam života.

Pod energijom Riba, od nas će se tražiti da samo na trenutak izađemo iz zauzetosti naših umova i umjesto toga uđemo u polje vibracija, osjećaja i neopipljivog.

Svijet oko nas izgleda kao čvrst, ali zapravo je samo skup mreškanja i valova. Ovi valovi i valovi sadrže energetske potencijale i čine melodiju našeg Svemira.

Svi smo mi kreatori na ovom putovanju; naše misli, naša uvjerenja, naše vibracije imaju moć bojanja i oblikovanja stvarnosti koju doživljavamo.

Sve što trebamo učiniti je uskladiti se sa svojom melodijom, uskladiti se sa samim sobom, a ostalo će se srediti. Kada ovako vibriramo, sve što je savršeno za nas prirodno će teći našim putem.

Moramo slušati Svemir, slušati svoju pjesmu, a zatim dopustiti ovoj glazbi da se stopi s našim bićem.

Od nas se ne traži da se borimo za svoj put naprijed ili tražimo kontrolu, umjesto toga od nas se traži da se predamo i vjerujemo da će sve što treba biti stvoreno, raspušteno ili dovršeno uslijediti.

Moramo utišati svoj um, moramo plesati, pjevati, crtati, biti kreativni i dopustiti ovom protoku kreativnosti da nas otvori beskonačnim mogućnostima koje su uvijek oko nas.

Pod Suncem u Ribama pronaći ćemo novu utjehu, novu harmoniju u samom postojanju i dopuštanju sebi da tečemo poput glazbenog komada.

Život nam uvijek šalje izazove, to je priroda života i ono zbog čega smo ovdje. Ovdje smo da učimo i moramo sami sebi postavljati izazove kako bismo rasli.

Ne trebamo se boriti ili boriti s izazovima koji su nam se našli na putu. Umjesto toga, trebamo ih prihvatiti onakvima kakvi jesu. Moramo podići svoju vibraciju, izraziti zahvalnost i cijeniti da je život neprestano putovanje, plivanje u svjetlo i u mrak.

atma.hr – 52
Ulazimo i izlazimo, plivamo kroz tamu, plivamo kroz svjetlost. Možemo se pokušati boriti protiv struje kako bismo uvijek i zauvijek bili u svjetlu, ali ovo nam nikada neće poslužiti.

Umjesto toga, moramo ležati na leđima i lebdjeti, vjerujući da će biti dana u kojima smo u mraku i dana u kojima smo na svjetlu. Nijedno stanje nije bolje ili gore, jer oba nas imaju čemu naučiti i imamo što u njima istražiti.

Vjerujte da gdje god završite, tamo morate biti prije početka astrološke nove godine.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić