Samoća nakon burne veze prepune drame zna biti zastrašujuća, dosadna i vrlo nelagodna. Pogotovo ako godinama niste bili sami, odnosno ako ste stalno bili u nekim vezama. Kada ste zaista sami izlaze na površinu zaboravljene priče koje ste nekada proživjeli i duboko odgurnuli od sebe. Upravo tada imate vrijeme za propitati sebe, svoj život i sve što ste ikada prošli.

atma.hr – 78
Iako mnogi misle da će pri izlasku iz toksične veze, odmah osjetiti sreću, olakšanje i ispunjenost, to baš nije tako.

Najčešće se događa da olakšanje osjetite tek na kratko, a nakon toga slijede ostale faze.

Može vam biti čudno kako je sve gotovo, kao da sebe ne poznajete bez toga odnosa. Potrebno je naviknuti se na novi dio sebe koji se pojavljuje.

Navika viđenja i bivanja s tom osobom vas može vraćati natrag u pomisao je li ipak pogrešno što ste otišli.

No ako se sjetite svega što je bilo u tom odnosu (ili imate negdje zapisano), brzo se razumski podsjetite zašto ste otišli ili krenuli u puštanje.

Samoća nakon burne veze prepune drame zna biti zastrašujuća, dosadna i vrlo nelagodna. Pogotovo ako godinama niste bili sami, odnosno ako ste stalno bili u nekim vezama.

U samoći iz vas izranjaju tuga, povrijeđenost, možda i dugogodišnja usamljenost, svjesnost da se prošlo vrijeme ne može vratiti, ljutnja na sebe i na tu drugu osobu, ljutnja na sve koji su vas nekada povrijedili… kada ste zaista sami izlaze na površinu zaboravljene priče koje ste nekada proživjeli i duboko odgurnuli od sebe.

atma.hr – 39

Upravo tada imate vrijeme za propitati sebe, svoj život i sve što ste ikada prošli.

To vam je nekako i dužnost prema sebi u toku oporavka od takvog odnosa, da u budućnosti znate odabrati bolji i zdraviji put za sebe, tj. zdravijeg partnera.

Osvijestiti sve što ste prošli s tom osobom te vidjeti što je u vama ostalo nerazriješeno ili neshvaćeno.

Mnogi tek tada pogledaju u sebe i sjete se da su istu ovu tugu osjetili i kada su davno prije doživjeli neki gubitak, možda u djetinjstvu ili adolescenciji.

Možda i taj gubitak nikada nije bio viđen, doživljen i oplakan.

Tada novi gubitak otvara onaj stari i onda se bol čini golema, ali zapravo to je nužno za ozdravljenje i oporavak.

Ne možete dalje u nova iskustva dok stara nisu stavljena na neko mjesto gdje ste s njima u miru.

Čak i ako odete dalje prebrzo, gubitak će se u nekim drugim trenucima ponovno otvoriti.

Isto vrijedi i za nastavak nakon prekida toksične veze… puno ste tu ostavili svojih nadanja, čekanja, vremena. Vjerovanja da će biti bolje, drugačije, da ćete s ljubavlju uspjeti postići sve.

I sada spoznati činjenicu da niste uspjeli (jer to nije ni vaš zadatak ni u vašoj moći),nije jednostavno.

atma.hr – 78
Naviknuti se na novi self, sve te promjene također nije jednostavno i potrebno je da ste svjesni što vam je potrebno u cijelom tom razdoblju.

Je li to stručna osoba koja će biti s vama na tom putu, prijatelji koji će isto davati podršku, kako ćete sami sebi polako biti podrška, na koje načine?

To su pitanja o kojima treba promišljati svaki dan.

Pogotovo ako ste dugo godina sebe zanemarivali, stavljali na zadnje mjesto te partnera uvijek ispred sebe, tada je još jedan izazov za vas da učite brinuti o sebi, a dio toga je i izbor boljih partnera za sebe.

Boljih ne znači savršenih, nego zdravijih, manje toksičnih s kojima je drama i nepredvidljivost svakodnevica.

Zapamtite da uvijek imate izbor, otići, izaći, prekinuti nešto u čemu vam nije dobro… to je podsjetnik za sva nova iskustva.

Od srca vam želim uspjeh na tom putu♥️

martaNapisala: Napisala:Marta Kravarščan, savjetnica u procesu gestalt psihoterapije, NLP praktičar, life savjetnica.

Za sva dodatna pitanja ili dogovor termina možete me kontaktirati na mail:[email protected] ili na mob:091/935-6942.

Facebook stranica: Put Promjene-centar osobnog i poslovnog razvoja

Web stranica: www.psihoterapijasavjetovanje.com

107 ŽENE KOJE PREVIŠE VOLE

banner zene koje previse

Prethodna objavaZašto sebi činiš to?
Slijedeća objavaKako se riješiti modrica u kratkom roku
Marta Kravarščan
Neurolingvistička praktičarka, life savjetnica, business coach. Svakodnevno radim individualno savjetovanje/coaching, predavanja i radionice u sklopu centra Put Promjene. Moja uloga je pomoći vam da jasnije shvatite što želite i kako to ostvariti. Osvještavanje neželjenih ponašanja, navika, i uvjerenja daje nam mogućnost da zajedno pronađemo moguća rješenja problema ili situacije u kojoj se nalazite. U tome vam savjetovanje/psihoterapija može biti snažna podrška. Ovo je mjesto gdje možete reći sve što vam je „na duši“ i gdje će vas čuti bez osude, kritike ili predrasuda. U radu mi je važno da ostvarujemo pozitivne promjene onim tempom kojim je klijent spreman ići. U savjetodavnom i terapijskom radu nema prisile, tada je kontraproduktivna. U savjetodavnom i psihoterapijskom radu posebno područje interesa su mi problemi u prehrani, rad sa različitim ovisnostima, rad na samopouzdanju i razvijanju maksimalnih potencijala u pojedincu, tehnike smanjivanja stresa, anksioznosti i napadaja panike korištenjem vlastitih snaga kao i rad sa „unutarnjim djetetom“ i snovima kako bi se postigla cjelovitost osobe. mob:091/935-6942 / mail:[email protected]