Designed by Freepik

Svibanj/maj je presudan mjesec koji označava početak kraja naše kolektivne povijesti. Ova pojava koindicira sa specijalnim događanjima na nebu, gdje se vrše “posljednje pripreme” za jedan posebno jak priljev energija, koji ćemo doživjeti početkom srpnja/jula ove godine. Kako će taj događaj izgledati i kako će utjecati na nas, ostaje nam da sačekamo i vidimo, jer ovo se ipak događa prvi put u našoj zajedničkoj povijesti.

atma.hr – 52
Svibanj/maj, često nazivan najljepšim mjesecom u godini, za mnoge će biti prilično buran kad se tiče događanja u vlastitim životima. Naime, energije za ovaj mjesec će se kretati u pravcu raščišćavanja nekih situacija iz novije prošlosti.

Uz to, s ovim mjesecom kreće integralno čišćenje kolektivnog oblaka energija na planetu koje su nas vezale kao čovječanstvo za prošlost. Kako se mi, kao pojedinci polako oslobađamo vezanosti za prošle događaje, proživljene neugodne situacije, tako sada kreće ovo čišćenje i na kolektivnoj razini.

Trajalo je godinama dok se radilo na pojedinačnom čišćenju, a sada je raskid s prošlošću kakvu nam je „organizirao“ dosadašnji Matrix na kolektivnom dnevnom redu.

Očito je da je bila potrebna kritična masa osviještenih pojedinaca da prvo odrade posao na sebi, individualno, da bi se stekli uvjeti da se krenemo “odljepljivati” od naše kolektivne prošlosti.

Početak kraja naše kolektivne povijesti

Iako se mnogima čini da je to krenulo već ranije, izgleda da je svibanj/maj ipak presudan mjesec koji označava početak kraja naše kolektivne povijesti. Ova pojava koindicira sa specijalnim događanjima na nebu, gdje se vrše “posljednje pripreme” za jedan posebno jak priljev energija, koji ćemo doživjeti početkom srpnja/jula ove godine.

Kako će taj događaj izgledati i kako će utjecati na nas, ostaje nam da sačekamo i vidimo, jer ovo se ipak događa prvi put u našoj zajedničkoj povijesti. Hoće li takvo događanje biti vidljivo i na fizičkom nivou, zasad je još neizvjesno. No, sigurni smo da će to veći dio planeta i ljudi na njoj osjetiti – neki na dobar, a neki na manje ugodan način.

Pri svemu tome treba imati na umu da se zbog kontinuiranog pojačanog priljeva kozmičkih energija iz Centralnog duhovnog sunca galaksije, naša pojedinačna čišćenja sada događaju svaki dan, bez obzira jesmo li ih mi voljno inicirali ili kroz taj proces prolazimo nesvjesno.

atma.hr – 52
Čišćenje je sada svakodnevno

Puno puta ranije smo pisali da se ti pojačani priljevi energija više ne događaju samo na “značajne datume”, odnosno portale kada su i inače pojačane energije, nego se to događa skoro svaki dan. I sada smo već toliko odmakli na putu, da je ovo postalo kontinuirani proces koji se neće dovršiti sve dok svaki pojedinac ne dokonča taj proces unutar sebe.

Neki će iz njega izaći s povišenom razinom Svjesnosti, poboljšanog zdravlja i s novim životnim prilikama. Drugi, manje svjesni, doživljavat će razne zdravstvene probleme, ali i pogoršanu životnu situaciju na više područja.

Naime, to su samo rezultati onog što od ranije imamo u sebi, a što jesmo ili nismo počeli razrješavati sami sa sobom. Zato je opet i po tko zna koji put, poanta u radu na sebi. Sada to već postaje prioritet koji je na vrhu svih naših obaveza, ako to već nije bio i ranije.

No, da se vratimo na trenutna energetska “zbivanja”. Kod mnogih se javljaju svakodnevne glavobolje (nerazriješene dileme, negativni životni stavovi i uvjerenja), pojačane želučane tegobe (teško probavljamo događanja u osobnom životu), nesanica (prejak rad uma i nepoželjne emocije poput stalne brige, straha, itd…), anksioznost, česti osjećaji panike, čak i kod onih koji je nikad dosad nisu imali.

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST

Posebna priča su nesvjestice koje se misteriozno pojave, bez ikakvog konkretnog fiziološkog razloga, traju par sati ili par dana i potom opet nestanu, bez da smo išta učinili konkretno da ih se riješimo. Naravno, ovo su simptomi koji ostaju nakon što obavimo medicinske pretrage i utvrdimo da nema nekog fizičkog uzroka tim zdravstvenim problemima.

Treba još spomenuti bolove u ramenima i kičmi (teret života), pojačani bolovi u križima (zabrinutost zbog financijske situacije), itd…Dakako, ovi zdravstveni problemi mogu potjecati i od ranije, ako već imamo utvrđene spomenute bolesti, koje se sad samo pojačavaju, jer tijelo teži da se očisti i sad iznosi na površinu sve što je na dnevnom redu za čišćenje.

Zato bi bilo dobro obratiti pažnju na krajnje uzroke svake od spomenutih nelagoda, te se s njima pozabaviti putem rada na sebi. Iako većina vas zna, spomenuti simptomi dio su sveukupne Transformacije i rasta Svjesnosti kako pojedinačno tako i kolektivno.

atma.hr – 52
Linearno vrijeme se sve više gubi

Događa se još jedna čudna pojava – sve manje smo u skladu s dosadašnjim računanjem vremena, a sve više nam se zna dogoditi da izgubimo neki “utorak” ili “petak”, jednostavno pobrkamo dane ili se uopće ne sjećamo kako smo proveli raniji dan.

Pomutnja nastaje zato što se linearni osjećaj vremena kolektivno počeo gubiti iz naše percepcije vremena i sve više prespajamo na nelinearno vrijeme, odnosno stanje koje zovemo “bezvremenskim”. Uz to, kao u paketu ide još i neka vrsta “mentalne magle”, zbunjenost, odsutnost koncentracije i nespremnost da ispunjavamo svoje svakodnevne obaveze.

Mnogi se sve više zavlače u svoje male zone udobnosti iz kojih ne bi izašli danima i tjednima. To je sasvim razumljivo, jer sada doživljavamo ogromne promjene, kojih smo svjesni u vrlo malom procentu.

Mnogi nisu svjesni onog što se događa ispod površine, kad se tiče njihovih tijela, posebno DNK, promjena na staničnoj razini, ali i promjena u promatranju stvari i događaja.  Zato je naša Svjesnost jedino na što možemo računati – to znači da budemo budni, odnosno svjesno proživljavamo svaki dan, bilježimo naše misli i emocije i potom svakodnevnom analizom i radom na sebi očistimo nepoželjne misli i osjećaje.

banner za knjige SUDBINA DUSA 1

No, sve pobrojano nije razlog da ne uživamo u energijama svibnja/maja, a posebno u ljepoti koju nam on donosi. Što češći boravak u prirodi, sami po mogućnosti, svakodnevna meditacija ili molitva, briga o sebi i podsjećanje samih sebe da mi ovo možemo savladati, da ništa nije tako strašno ni nerješivo, dobri su načini da se nosimo s ovim novim energijama.

Sjetimo se – nikad nam se ne da teži teret nego što ga možemo podnijeti. Još ako počnemo shvaćati da sve možemo uraditi s ljubavlju i unutarnjim mirom i to počnemo vježbati, život će nam uskoro postati mnogo lakši.

Jer, energije neuvjetovane ljubavi najbrže čiste iz nas sve što više nije za naše najveće dobro, a unutarnji mir je sada nasušna potreba svakog čovjeka koji u ova vremena živi na planetu.

Utočište – Sanctuary