Vuk je simbol vjernosti, unutarnje snage i intuicije. Ali vuk donosi i novo učenje. Ponekad je potrebno da pređete preko barijera, da riskirate, da odstupite od “normalnog” ponašanja koje je ograničavajuće, jer ćete samo tako naučiti nove stvari i narasti, bez obzira što vam se prelazak tih granica može činiti neprivlačnim ili čak bolnim.

atma.hr – 52
Ne smijete se bojati svoje unutrašnje snage i moći koju osjećate kada provodite vrijeme sami. Upoznajte svoje dublje ja, čak i ona mračna mjesta u sebi, i pronaći ćete pravu hrabrost i osjećaj duhovne pratnje. Kroz to ćete naučiti vjerovati svojoj intuiciji, koja je govor vašeg nesvjesnog, podsvjesnog i nadsvjesnog.

Možda vas sada vuče da uđete u novi odnos, ali vas u tome motivira vlastiti osjećaj samoće u ovome svijetu. Iza straha od usamljenosti može zapravo ležati strah od vlastite unutrašnje snage, žestine i moći. Naučite vjerovati tim silama i potrudite se prvo bolje upoznati sebe. Kroz snove, intuiciju i simboličke znakove u pojavnom svijetu naučite više o skrivenoj strani svog bića, koja se u jungovskoj psihologiji naziva “sjena” te često u snovima bude predstavljena divljom prirodom vuka.

atma.hr – 52
Iako postoje vukovi samotnjaci, trebate znati da je vuk prije svega životinja koja je vrlo privržena svom čoporu (obitelji), te je simbol vjernosti, jer često bude s jednim partnerom za cijeli život. U druidskoj tradiciji se smatralo dobrim znakom ako je vuk prešao preko puta svadbenoj povorci, baš zbog te karakteristike vjernosti i odanosti.

Vuk je stoga znak da ćete u svojem životu imati i vrijeme kada ćete trebati biti sami i učiti o vlastitoj snazi i vjeri u svoju intuiciju, ali postojat će i vrijeme kada ćete biti u ispunjavajućem zajedništvu. Vuk integrira te suprotnosti.

Boris Pecigoš, Reiki majstor i učitelj
https://boris-pecigos.com

Elli H. Radinger: Mudrost vukova

mudrost vukova miniKako razmišljaju, planiraju i skrbe jedni o drugima

U nezaboravnoj knjizi Mudrost vukova stručnjakinja za vukove i prirodoslovka Elli H. Radinger koristi dvadesetpetogodišnje iskustvo rada s ovim životinjama kako bi nam ispričala izvanredne priče o vukovima s kojima se susrela. Autorica nas u ovoj knjizi vodi na putovanje u srce vučjeg čopora otkrivajući nam koliko su organizirani i što nas ljude mogu naučiti o obitelji, preživljavanju, vodstvu, predanosti te kako uživati u onome što nam život pruža.

206 stranica/visina: 20 cm

Cijena: 99 kn – Kupi ovdje