Designed by Freepik

Okrivljujemo roditelje, društvo, prijatelje, partnere, iskustva ili neke druge okolnosti što su nam usadile sva ta ograničavajuća uvjerenja i situacije koja onemogućuju da se jednostavno krećemo prema ciljevima. No jeste li ikada pomislili da ste ta uvjerenja vi jednom u svoj život privukli? Baš vi – nije nitko drugi.

atma.hr – 52
U životu znamo da neki put kada nam se dogodi neka situacija koju nismo priželjkivali, ima svoje značenja, no da li je istinski razumijemo?

Sigurno ste se puno puta zapitali zašto se baš meni dogodila situacija koju prolazim, zašto sam baš ja izabrao /la ovaj put i čemu sve to služi – i tada izreke kao “sve je kako treba biti i privlačiš ono što jesi”, mogu pomoći, ako ste ih prihvatili kao takve.

No u slučaju da tražite dublje odgovore na svoja pitanja, moguće je da lutate.

Naime, znamo svi da smo kreatori koji kontinuirano oko sebe kreiramo stvarnost svojim svjesnim i nesvjesnim umom.

Sadržaje nesvjesnog uma ne poznajemo najbolje sve dok ne primijetimo rezultat u realitetu. Znamo da smo ga mi kreirali i da smo zapravo privukli u svoj život ono što mi jesmo.

Često se dogodi i da kada svjedočimo negativnom ishodu u realitetu da se malo okrivljujemo jer smo „privukli ono što jesmo“.

Okrivljujemo roditelje, iskustva ili neke druge okolnosti koje su nam usadile sva ta ograničavajuća uvjerenja koja onemogućuju da se jednostavno krećemo prema ciljevima.

atma.hr – 52
No jeste li ikada pomislili da ste i ta uvjerenja koja vas danas ograničavaju u kreiranju, nekad u svoj život privukli?  Baš vi ste privukli, nije nitko drugi.

Ništa nije slučajno i sve je kako treba biti izjave su koje znamo svi, no razumjet ćemo ih kada formulu pogledamo na svom primjeru.

Naime, ako zakon privlačenja djeluje kontinuirano, a mi u svoj život privlačimo ono što mi jesmo, onda je sigurno da ograničavajuća  uvjerenja koja danas imamo, tu su jer trebaju biti.

I njih smo nekad usadili u podsvjesni um onda kada je trebalo i sa svrhom.

U ljudskom postojanju egzistira jedan um koji je manje poznat, ali ima iznimno veliki značaj.

To je nadsvjesni um.

Nadsvijest zna kako treba biti i ona nas zapravo vodi kroz život i pomaže nam u stjecanju iskustava koja su nam potrebna za naš rast.

U prvom dijelu života kada skupljamo sva ta uvjerenja, mi smo zapravo pod utjecajem nadsvjesnog uma koji kreira naš put ka životnoj svrsi.

On zna kakve roditelje trebamo, koja iskustva želimo proći, što je cilj naše duše te nas vodi putem kojim trebamo ići kako bi ispunili svoju svrhu.

Duša dolazi na svijet po iskustva kako bi kroz njih stekla novu razinu svijesti i postojanja, te stoga treba okolnosti koje će joj to omogućiti.

Da bi duša dobila ta iskustva, ona mora imati upravo te roditelje, kako bi stekla upravo ta uvjerenja i privukla upravo te ljude i situacije koje će joj omogućiti rast.

atma.hr – 52
Recimo, nadsvijest jedne duše koja želi spoznati što je to ljubav prema sebi, za nju će kreirati idealne uvjete kako bi joj omogućila spoznaju koju želi imati.

Takvi uvjeti mogu biti surovi roditelji koji ne daju ljubav u djetinjstvu, koji će dušu odrediti kao dušu koja ne zna primiti ljubav.

U drugom dijelu života, osoba koja ima takva uvjerenja s jedne strane, i želju za napretkom sa druge strane, kada dobije potrebu za napretkom, odaslati će spontano ili svjesno svoju želju – u ovom slučaju ljubav.

Tada će se svemir pokrenuti i početi slagati uvjete za ostvarenje nove stvarnosti.

Prvo što će se dogoditi jeste da će se podići uvjerenja koja su stečena u djetinjstvu, koja su stečena u nedostatku ljubavi, i taj proces se odvija baš kako treba biti.

Jer da bi spoznali tko smo mi, i što zaslužujemo, da bi promijenili negativno uvjerenje, prvo moramo spoznati da ga imamo – prvo moramo kreirati problem u kojem ćemo osvijestiti tko smo sada, što vjerujemo u odnosu na ono tko želimo biti.

Onda kada iz iskustava koje privučemo u život radi kreiranja, spoznamo poruke koje nam to iskustvo šalje i želi prenijeti, tada dolazi do promjene uvjerenja i tada se vibracija podiže.

Te poruke su uvijek poruke o našoj vrijednosti, o nama samima, i uvijek su na „našu temu“. Negativna iskustva koja kreiramo žele nam osvijestiti u što smo uvjereni  trenutno, kako bi upravo ta uvjerenja promijenili.

Zato je važno na iskustva pogledati kao na zrcalo nas samih. Pogledati na iskustva i zaključiti što o sebi mislimo, u  odnosu na to što želimo misliti, nije ni malo teško.

Samo iskustvo nam može objasniti što bi trebali promijeniti u svom svjetonazoru kako bi promijenili način razmišljanja i zapravo da iz tog lošeg iskustva izvučemo pozitivnu pouku.

atma.hr – 52
No, ključna stvar je da shvatimo da je sve kako treba biti, da se u svakom trenutku prihvatimo takvima kakvi jesmo i tako ostanemo na optimalno dobroj vibraciji.

Da prihvatimo i svoje roditelje i iskustva koja nam se događaju i da iz tog iskustva izvučemo pouku, da se potrudimo donijeti nove zaključke o sebi koji će omogućiti rast  razine svijesti, a onda i nove rezultate.

Zato, zahvalite se i na roditeljima i na iskustvima, ali i bavite se svojim životom na konstruktivan način kako bi sve te procese razumjeli u potpunosti i mogli kvalitetno upravljati sa svojim životom.

Melita Manojlović, Life Business Coach
www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach
melitamcoaching.com

Prethodna objavaJordan Peterson: Odgoj “malih bogova” ili uništavanje djece izostankom nametanja discipline
Slijedeća objavaOvo su znakovi da primate kozmičke informacije od viših sila – Nema slučajnosti!
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.