“Narodni vječiti kalendar” je knjiga koju je imala gotovo svaka kuća. U njoj su se mogla naći raznorazna tumačenja, od proricanja sudbine pa do gatalica za plodnu i berićetnu godinu.

Ono što skoro već 200 godina privlači pažnju je Roždanik, astrološka tumačenja objašnjena prostim, narodnim jezikom, po kojem su se horoskopski znaci izjednačavali s mjesecom u kojem smo rođeni.

Pronađite svoj mjesec rođenja i pročitajte što vam predviđa stari Roždanik…

 1. siječanj
 2. veljača
 3. ožujak
 4. travanj
 5. svibanj
 6. lipanj
 7. srpanj
 8. kolovoz
 9. rujan
 10. listopad
 11. studeni
 12. prosinac

Siječanj

Tko se pod ovim znakom rodi, bit će mnogo govorljiv, dosjetljiv, nepostojanog mišljenja, to jest jedno govori, a drugo misli, Iskren je i prostodušan, mnogo pije i za čas se razgnjevi i plane. Kad se opije, zanesen je i fantast, grli i ljubi svakog i drugima za šalu služi. Biljeg rođenja imat će na prsima, ramenu, noktima ili lopaticama. Sudbina bića njegovoga jeste mjesec siječanj, u kojem mjesecu bit će mu dani sretni i uspješni.

Sudbina dobitka njegovoga je veljača u kome će njegov trud s dobitkom biti naplaćen, a osobito imat će sreće u trgovini s vodom. U lipnju bit će opasno bolestan, no opet će ozdraviti. U srpnju dogodit će se da se oženi, koje ako tada učini, bit će ljubljen od svoje supruge. Vrlo mlad ženiće se i prva žena umrijet će mu, a nakon 30 godina tek će dobro poživjeti u svakom zadovoljstvu. Bolove će imati u žilama, koljenima i glavi. Smrt mu predstoji od vode i zato mu se treba čuvati, a ako se od toga uzčuva, umrijet će prirodnom smrću, i to ako preživi 25. godinu doživjet će preko 70. Sudbina smrti mu je kolovoz.

Ako se rodi djevojka u ovome znaku, bit će žena lijepa, plosnatog i plavog lika, lakoma je i tvrdica i voli dugo spavati. Postavši udovicom s drugim mužem dobro će živjeti. Cijeli dan čavrlja za malenkosti, njojzi ništa nije po volji i lako postane baba, a susjedi osjete njen “kratak” jezik. Bolovaće od glavobolje i groznice. Preinačenje života imat će u 3, 16. i 26. godini i ako ove godine preživi, prije 76. neće umrijeti.

Za ostale mjesece kliknite niže na navedene brojeve…

HIM LAMPA 2

AKCIJA! HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 150,00 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Prethodna objavaPoraz ne postoji, samo učenje – Napravite ovih 5 stvari u vremenima kada se osjećate obeshrabreno
Slijedeća objavaMajka koja je pljunula na današnji način odgoja djece: Ja sam tebe rodila, ne ti mene!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.