Ova sezona nudi nam priliku da promatramo kako se povezujemo s frekvencijama obilja, bogatstva i prosperiteta, da primijetimo koliko smo otvoreni za primanje, da postanemo svjesni gdje možemo pasti u mentalni sklop oskudice ili da shvatimo određuju li nesvjesni i iracionalni strahovi za preživljavanje još uvijek naše izbore i ponašanja. Tijekom cijele sezone Bika, vjerojatno ćemo iskusiti neku napetost između naše težnje da stvorimo uvjete udobnosti i stabilnosti kako bismo osigurali svoj opstanak i poriva da izađemo iz svoje zone udobnosti, izazovemo sami sebe i preuzmemo rizike koji potiču naš rast, kako na osobnoj tako i na duhovnoj razini.

atma.hr – 52
19. travnja/aprila u 10:00 ujutro, Sunce napušta Ovna i počinje sezona Bika 2024., nadahnjujući nas da izgradimo čvrste temelje za naše vizije. Ovaj pomak povećava istaknutost elementa Zemlje i fiksnog modaliteta, nudeći nam priliku da usporimo, damo prioritet uzemljenju i integriramo sve promjene koje su se dogodile tijekom nedavne sezone pomrčine.

Početak sezone Bika posebno je važan za one od nas rođene s planetima i kutovima u fiksnim znakovima Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak. Pojedinci na koje osobno utječe ulazak Sunca u Bika imat će priliku produbiti svoj odnos prema svojim fizičkim tijelima, obnoviti svoju usklađenost s frekvencijom obilja i iskoristiti prilike za izgradnju novih temelja za podršku svom rastu i širenju.

Sunce od Ovna do Bika: Privlači, umjesto da loviš

Tranzit Sunca kroz Ovna usmjerio je našu vezu na nove početke, motivirao nas da poduzmemo akciju, vjerujemo svojim željama i krenemo putem koji nas osvjetljava čak i kada to racionalno nema smisla. Tijekom sezone Ovna 2024. dogodile su se dvije moćne pomrčine. Ovi su nas događaji pozvali da damo prioritet našem putu iscjeljivanja i da se posvetimo neriješenim ranama iz naše prošlosti, podsjećajući nas da je samoiscjeljivanje neophodno za stvaranje i održavanje usklađenih odnosa.

Sunce sada počinje drugo poglavlje svog putovanja kroz Zodijački kotač: njegov ulazak u Bika uzemljuje energiju i poziva nas da usporimo kako bismo probavili sve što smo doživjeli s Pomrčinama i konsolidirali ono što smo započeli zahvaljujući Ovnovoj vatri.

Yin, zemljani i fiksni znak Bik je više orijentiran na stabilnost od cijelog Zodijaka, sklon očuvanju onoga što već postoji i izgradnji temelja koji izdržavaju test vremena. Dok Ovan želi nešto poduzeti kako bismo dobili ono što želimo, Bik želi naučiti kako to magnetizirati i privući. Dok Ovan korespondira s trenutkom rođenja i našeg ulaska u život kao zasebne jedinke, Bik korespondira sa sviješću da život treba sačuvati, otuda i pojava instinkta za preživljavanje.

Kroz Bika stječemo svijest o svojim osnovnim potrebama, o svojim potrebama za preživljavanjem, o onome što je bitno i neophodno. To zauzvrat određuje naše vrijednosti i prioritete i potiče nas da razvijemo samopouzdanje.

atma.hr – 52
Sezona Bika predstavlja poziv za nas da otkrijemo nove načine za iskorištavanje svojih talenata i vještina: ovo doba godine je prilika da produbimo svoju samodostatnost, samopouzdanje, ljubav prema sebi i našu svijest o našoj inherentnoj vrijednosti, neovisno o tome što možemo učiniti, izgraditi ili proizvesti.

Tranzit Sunca kroz Bika stavlja u središte pozornosti naš odnos prema našim resursima, našem posjedu i našim financijama. Ova sezona nudi nam priliku da promatramo kako se povezujemo s frekvencijama obilja, bogatstva i prosperiteta, da primijetimo koliko smo otvoreni za primanje, da postanemo svjesni gdje možemo pasti u mentalni sklop oskudice ili da shvatimo određuju li nesvjesni i iracionalni strahovi za preživljavanje još uvijek naše izbore i ponašanja.

Konjunkcija Jupiter-Uran boji sezonu Bika 2024.

Energija konjunkcije Jupitera i Urana u Biku boji cijelu sezonu Bika 2024., jer će oba planeta također biti u konjunkciji nadolazećeg mladog Mjeseca u Biku. Aktivacija Jupitera i Urana donosi nemirnu i vizionarsku frekvenciju koja predstavlja protutežu stabilnoj, postojanoj i prizemljenoj energiji znaka Bika: njihova konjunkcija nastavit će nas podsjećati da nijedna vizija nije prevelika i izazvat će nas da vjerujemo proces čak i kada se čini da nema smisla.

Tijekom cijele sezone Bika, vjerojatno ćemo iskusiti neku napetost između naše težnje da stvorimo uvjete udobnosti i stabilnosti kako bismo osigurali svoj opstanak i poriva da izađemo iz svoje zone udobnosti, izazovemo sami sebe i preuzmemo rizike koji potiču naš rast, kako na osobnoj tako i na duhovnoj razini.

S kolektivnog stajališta, konjunkcija Jupitera i Urana u Biku će ubrzati promjene koje se već događaju u globalnoj ekonomiji i financijskim tržištima. Moglo bi odgovarati vremenu neočekivanih promjena i poremećaja u prehrambenom lancu i u proizvodnji i distribuciji energije, dobara i prirodnih resursa i izazvati nas da činimo stvari drugačije, razmišljamo drugačije i gradimo nove temelje, sustave i strukture u skladu s tim kako su se kolektivne vrijednosti mijenjale.

atma.hr – 52
Sezona Bika 2024.: Nadolazeće lunacije

Kako ulazimo u sezonu Bika, sezona pomrčina tehnički još nije gotova: Mjesečev ciklus u kojem se trenutno nalazimo započeo je potpunom pomrčinom Sunca mladog Mjeseca u Ovnu. Učinci ovog snažnog događaja nastavit će se razvijati sljedećih šest mjeseci i više. Unatoč tome, mladi Mjesec u Biku koji se događa 7. svibnja/maja zatvara trenutni portal Pomrčine.

Trenutni lunarni ciklus dostiže vrhunac s punim Mjesecom u Škorpionu, koji dolazi 23. travnja/aprila. Ova lunacija naglašava napetost između instinktivnog nagona da ostanemo u zoni komfora i u uvjetima koji nam omogućuju preživljavanje i poriva Duše da se razvija, transformira i izazove postojeća ograničenja.

Sunce i Mjesec idu u kvadrat s Plutonom u Vodenjaku, što je poziv da shvatimo korijen našeg otpora promjenama, kao i nesvjesne motivacije, želje i namjere koje pokreću naša uobičajena ponašanja i automatske reakcije.

Nadolazeći mladi Mjesec u Biku, koji se događa 7. svibnja/maja, započinje još jedan revolucionarni lunarni ciklus, ispunjen promjenama i neočekivanim prilikama za rast.

Mladi Mjesec u Biku bit će u konjunkciji s Jupiterom i Uranom u znaku. Ovaj događaj nas poziva da dopustimo da se struktura naše stvarnosti dekonstruira i počne graditi potpuno nove temelje. Kontrast između vibracije Bika usmjerene na udobnost i stabilnost i vizionarskog pogona Jupitera i Urana usmjerenog na rast jasno će se doživjeti i bit ćemo pred izazovom da pronađemo kreativna rješenja za usklađivanje tih energija.

Sezona Bika 2024.: Izgradnja čvrstih temelja za naše vizije

Sezona Bika donosi nam poziv da produbimo naš odnos s prirodom i našim fizičkim tijelima kao produžetkom Zemlje. Ovo je vrijeme da obnovimo vezu sa svojim osjetilima, sa svojom senzualnošću i pronađemo zadovoljstvo u svakodnevnom životu, u jednostavnim gestama, u ljepoti onoga što nam je dostupno, u onome što možda previđamo ili dajemo zdravo za gotovo.

atma.hr – 52
Sezona Bika poziv je na njegovanje prijemčivosti, vježbanje slušanja suptilnih poruka našeg tijela, usklađivanje s našim tijelima, poštivanje prirodnih ritmova i dopuštanje sebi da s vremena na vrijeme zastanemo i cijenimo ono što imamo. Ovo doba godine podsjeća nas na vrijednost sporosti, uživanja u svakom trenutku.

Snažno poravnanje Sunca, Jupitera i Urana u Biku motivira nas da izgradimo čvrste temelje za naše vizije i podsjeća nas da su predanost i dosljedan trud neophodni sastojci za očitovanje onoga što težimo stvoriti.

Međutim, naglasak na znaku Bika podsjeća nas da ne moramo žuriti, dopušteno nam je da idemo polako i da uzmemo koliko god vremena nam je potrebno.

ATMA/moonomens/Pripremila: Suzana Dulčić