Niste jutarnji tip? Bez kave ne možete niti progledati? Sve mi to razumijemo. Ponekad se čini zbilja nemogućim ustati iz kreveta na vrijeme i priuštiti svome tijelu pošten, zdrav i energizirajući doručak. Donosimo odličan recept za jutarnji zeleni napitak dr. Oza koji će vas napuniti energijom i pomoći vam da uklonite sve toksine iz tijela.

Autor: Josipa Kovač / Izvor: Naturala.hr

Međutim, po jutru se dan poznaje, a doručak je doista najvažniji dnevni obrok. Bez njega svoje tijelo ostavljate bez onog početnog elana, ˝goriva˝ za sve napore koji vas očekuju taj dan.

Upravo zbog toga, poznati dr. Oz donosi recept za brzi i zdravi doručak u obliku energizirajućeg zelenog napitka koji će vam omogućiti dovoljno energije za početak dana. I ne samo to – detoksifikacija, niska kaloričnost i bogatstvo vlakana još su neki od blagodati ovog zelenog napitka. Sve što vam treba je mnoštvo svježeg voća i povrća te dobar blender koji sve to može savladati i usitniti u prekrasan zeleni doručak.

Zeleni napitak za detoksikaciju

Sastojci (za 3-4 porcije)
2 šalice špinata
½ krastavca
¼ glavice celera
½ svežnja peršina
1 svežanj mente
3 mrkve
2 jabuke
¼ naranče
¼ limete
¼ limuna
¼ ananasa
*možete se i sami poigrati s kombinacijom sastojaka zelenog napitka, bitno je samo da budu svježi te da ne sadrže dodani šećer ili neke druge aditive

Postupak
Sve sastojke smjestite u blender i dobro usitnite. Razdijelite u porcije i u slast!