Entuzijastičan si, trudiš se, imaš mnogo energije i elana. Možda je tvoj pokretač ili popularno driver – Trudi se.

Godine 1975. Taibi Kahler, razvio je teoriju o 5 primarnih nesvjesnih pokretača, drivera, našeg ponašanja. Na temelju njegove teorije svatko od nas ima 5 nesvjesnih pokretača, a oni su Budi savršen, Budi jak, Zadovolji druge, Požuri i naravno, Trudi se.

Danas ćemo malo baciti pogled na nesvjesni obrazac Trudi se koji je pokretač naših svjesnih reakcija na situacije oko nas i okolnosti s kojima se susrećemo.

atma.hr – 78
Trudi se

Driver Trudi se je entuzijastičan, pun života, elana, energije i dobre volje, čak i kad nije, jer truditi se znači imati energije i entuzijazma za život oko sebe. Uvijek je motiviran i pronalazi motivaciju i vrhunski nalazi rješenja za probleme, jer truditi se znači upravo to truditi se biti. To i ne znači da osoba jest. Trudi se i nema toliko izraženu želju za postizanjem cilja, jer završen posao znači da se onda nema oko čega taj tren truditi.

Trudi se uvijek ide dalje, čak i kad drugi odustanu. Taj driver žudi za pohvalama, no ne zna ih primiti, niti se zna s njima nositi. Trudi se ulaže puno truda i napora, no više je predan trudu nego cilju i krajnjem ishodu. Kada nešto i završi tada još ima tendenciju o tome razmišljati, kako nije li nešto propustio. Za njega zabava, odmor ne postoje.

Često govori baš sve što mu je na pameti. Neuspjeh ogrne riječima, barem sam se trudio. Ona osoba koja djeluje iz Trudi se drivera, zaista voli sve nove izazove i kreativnost, motivaciju i sve što je novo i drugačije. Često na sebe preuzima mnogo aktivnosti i poslova, kako bi iskazao trud koji je u njemu. Rijetko odbija neki zahtjev, jer barem vrijedi pokušati potruditi se oko nečeg. Iako se trudi, daje sve od sebe, također ima očekivanja da se drugi trude oko njega.

atma.hr – 52
Trudi se ima negativan aspekt, jer zbog svog ophođenja, često sagorijeva. Također užasava obavljanje zadaće do kraja, jer ako se ne može truditi, po njega je to degradirajuće i zastrašujuće. Ovo su neke grube smjernice oko drivera Trudi se. U nekom drugom postu, kako on nastaje i kako koristiti njegove pozitivne aspekte i ne sagorijevati, već doći do cilja.


Uskoro na https://neracrncic.com/ ćeš moći skinuti e-book s detaljnim objašnjenjima, a do onda posjeti stranicu za dnevnu dozu inspiracije i spajanje Coaching teorije s praksom.

Svi imamo podsvijest, a ona je prije bila velika enigma. Danas se zahvaljujući raznim tehnikama osobnog i spiritualnog razvoja ona približila svakome od nas. Dakle svatko može početi raditi na sebi, s velikim rezultatima. Jer više se ne mora ostajati samo na površini djelovanja, nego zaista možemo dublje zaroniti u iscjeljivanje uma, duha, energije i tijela..

Inspiraciju za svakodnevni osobni i spiritualni razvoj možeš pronaći i na https://www.facebook.com/SkillEnergyCoach

Za najviše dobro
Nera Crnić

atma.hr – 52
Prethodna objavaU društvu Tišine
Slijedeća objavaIscijelite se zagrljajem
Nera Crnčić
Oduvijek sam znala da je mnoštvo energije, izvan spektra poimanja naših osjetila kojima se inače služimo. Oduvijek sam i svoj život pokušavala kreirati po tome sebe. No u jednom trenutku sam to ostavila po strani i okrenula se kreaciji društvenog marketinga, koji me gotovo stajao života. I zatim sam se vratila na put koji slijedi energetsko duhovni put, pomogla sebi, a nastavila pomagati i ljudima oko sebe u raznim područjima života. Uvijek sam se bavila i umjetnošću i znanošću i nisam razdvajala ta polja. I svakime sa kim radim, radim individualno, jer svaka je duša, energija, tijelo i um poseban.