Korištenje rudrakše danas je sve popularnije i među osobama koji se ne bave jogom i duhovnošću. Njihovo djelovanje nije samo duhovno i namjena nije isključivo religiozna.

One nas podsjećaju i povezuju sa esencijom prirode koja je u svakome od nas, a to je pozitivna sila, podržavajuća, stvaralačka, neustrašiva i neograničena. Zrna drva rudrakše emitiraju moćno suptilno zračenje koje ima snažno pozitivno djelovanje na tijelo, um i duh onoga tko ih nosi.

Drevna legenda kaže da je Šiva, vrhovno biće stvaranja i razaranja i zaštitnik svih živih bića (po hinduističkoj mitologiji), sjedio u dubokoj meditaciji nekoliko tisuća godina, u blaženstvu i potpunom miru. Kada je napokon otvorio oči, ugledao je ljudski rod kako živi u patnji, izgubljen i nesposoban za dublje spoznaje i izlazak iz problema i nesreće.

Iz suosjećanja su mu potekle suze koje su pale na zemlju i pretvorile se u sjeme iz kojeg je izraslo drvo rudrakše. Tako je rudrakša nastala kao dar prirode svim ljudima, dar koji donosi pozitivnost, povećava mir i ravnotežu te nam pomaže da bistrog i pozitivnog uma živimo u sadašnjem trenutku.

Riječ rudrakša na sanskrtu znači Šivine suze, a potječe od riječi rudra, koja je jedno od imena boga Šive i riječi Aksham, koje znači suza.

Zrno rudrakše je, u stvari, sjemenka koja raste u plodu prekrasne plave boje, slično borovnici. Njezino veliko lisnato drvo raste diljem Azije – u podnožju Himalaja, središnjem Nepalu, na Javi, Baliju i u Iranu. Zrna mogu biti različitih veličina, od tri do 40 milimetara, a ona najmanja su najrjeđa i skuplja. Dobro je znati da je danas na tržištu oko 95 posto rudrakši lažno pa pri kupnji pazite da kupujete od provjerenih dobavljača.

wear rudraksha while sleeping 57ee0ed71a1ba 600xr

Djelovanje

Korištenje rudrakše danas je sve popularnije i među osobama koji se ne bave jogom i duhovnošću. Njihovo djelovanje nije samo duhovno i namjena nije isključivo religiozna. One nas podsjećaju i povezuju sa esencijom prirode koja je u svakome od nas, a to je pozitivna sila, podržavajuća, stvaralačka, neustrašiva i neograničena.

Djelovanje rudrakshe se očituje nakon četrdeset dana nošenja.

Poznato je da nošenje rudrakshe pomaže u liječenju bolesti kao što su krvni tlak, stres, tjeskoba, depresija, lupanje srca, nedostatak koncentracije i tome slično. Zrnca potiču sposobnost koncentracije, usmjeravaju um na ostvarenje napretka, jača povjerenje i razinu energije. Drevni su mudraci držali da rudrakša osigurava mir i staloženost.

Zrna rudrakshe emitiraju elektromagnetsko zračenje koje ima snažno pozitivno djelovanje na tijelo, um i duh nosioca.

Zrna ili perlice drva rudrakše emitiraju moćno suptilno zračenje koje ima snažno pozitivno djelovanje na tijelo, um i duh onoga tko ih nosi. Ona bude osjećaj sreće i zadovoljstva, balansiraju energiju i smiruju um. Također se pokazao njihov pozitivan utjecaj na mentalne funkcije jer poboljšavaju koncentraciju i pamćenje i povećavaju kreativnost. Dobro djeluju protiv strahova i daju ustrajnost na životnom putu.

Još neke dobrobiti:

  • povezuju vas s radošću
  • pokreću stagnirajuću životnu energiju
  • poboljšavaju zdravlje i raspoloženje
  • osiguravaju odmor od problema
  • ublažavaju umor
  • izbacuju vas iz kolotečine
  • povećavaju prirodnu koncentraciju

53 SUPERHRANA

SUPERHRANA

superhrana 1

Kreativne ideje za uvođenje supernamirnica u svakodnevnu prehranu

Kuharica, ali i knjiga koja nas upoznaje s biljnim supernamirnicama koje bismo uvijek trebali imati kod kuće kako bismo održavali stalnu razinu optimalnog zdravlja.

Autorica nam donosi slasne i originalne, ali jednostavne recepte koje je lako uklopiti u dnevnu rutinu i obiteljski jelovnik. Od doručka do večere, od energetskih napitaka do brzih slastica za podizanje energije i snage, ova knjiga je vodič za cjelovitu gurmansku prehranu, uz koju ćete "pucati od zdravlja".