Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen. (Iv 8, 7)

Ne postoji osoba na Zemlji koja je potpuno duševno “čista”. S toliko sam osoba komunicirao da sam postao svjestan onoga što se mnogi mogu prisjetiti ili žele shvatiti kao “svrhu”.

atma.hr – 78
Ajmo pojednostaviti to na potpuno dječji nivo. Kada biste sada otišli upitati bilo koje dijete što mu/joj je svrha života, vjerojatno biste dobili odgovore poput: “Igranje”, “Istraživanje”, “zamišljanje”, ili pak nešto u stilu da vas uopće ne razumije ili da vaše pitanje samo po sebi nema svrhu. Upravo zbog toga bilo bi vrlo poželjno postati svjesni gdje smo to zalutali i zaboravili gdje je nestalo to dijete u nama.

Dijete će mrziti samo ako je to vidjelo negdje. Bilo u obitelji, školi, TV-u, igricama, novinama, itd. OSNOVA svake Duše, odnosno Bića jest da VOLI. Jim Carrey kaže da postoje samo dvije sile u Svemiru: Ljubav ili Strah. Međutim, pošto živim želeći shvatiti što je život (to ću kasnije objasniti) – strah je također Ljubav, samo prema onome čega se bojimo.

Iako to izgleda kontradiktorno, jednostavno je objasniti analogijom: kako u prirodi ne postoji mrak, već samo odsustvo svjetla (Einstein), tako niti ne postoji strah kao iskonski osjećaj, već samo nedostatak osjećaja Ljubavi i Jedinstva. Osobe, obitelji, grupe, narodi, nacije, pa nadalje životinje, biljke, minerali i voda – manifestacija su Jedinstvene Kozmičke Ljubavi. To je neporecivo i ne može se ne potvrditi.


Widget not in any sidebars

Kada biste htjeli zanijekati tu činjenicu, morali biste doslovno “zatvoriti um” na činjenice koje se prvotno nalaze u Vama, a potom i u prirodi.

Ljubav je tajna dvaju svjetova – kaže jedan glasovno orijentiran pjesnik. Ta dva svijeta su zapravo mi sami i sve oko nas. Ako to dvoje spojimo, možemo vidjeti sve što postoji, svakog čovjeka, svaku životinju, svaku biljku, pa i mineral – kao dijelove velike JEDNOTE i svega što postoji. Za one koji su katolici, JAHVE će biti Ja sam koji jesam, za druge će biti BRAHMAN i Iskon postojanja, za treće neće imati nikakvu fizičku manifestaciju već je sve što jest, što nije i ono između toga i tako dalje.

Prema tome, kada bismo spojili sve religije svijeta u jednu, i dalje to ne bi bio potpuni opis Onoga ili One koji su sve stvorili. No da ne duljim previše, ne treba se puno niti zamarati zašto je sve stvoreno, koja je svrha života, čemu mi to zapravo idemo i slično na tu temu. Jer kada bismo se većim dijelom bavili time, zaboravili bismo da smo to što JESMO u trenutku SADA i da se cjelokupno postojanje Svemira, naše takozvane svrhe i svega što mislimo da postoji zapravo može staviti u jednu malu točku – u svaki mali trenutak SADA i uživjeti se u to, BIVATI tamo i biti svoji.

atma.hr – 39

Upravo to je glavna zanimacija djece. Tako se i rađa osjećaj jedinstva. Jer, ako mrzite nekoga, osjećat ćete to i kroz vlastito tijelo – kao da mrzite Sebe. To u konačnici i jest istina, ali kada bih i to krenuo objašnjavati, otišli bismo predaleko od teme članka o ljubavi i mržnji (pomalo i o strahu). Za to će biti vremena neki drugi puta. 🙂

Postojanje Ljubavi u Svemiru želi da se svako Biće, u bilo kojoj formi, može osjećati voljenim i prihvaćenim. To nadalje pruža osnovu za širenje neopisive Kreacije i radost svih. Ne idemo li zapravo prema tome?

Volim Vas ❤❤❤

Davor Predavec, portal4.life

25 BHAGAVAD GITA

BHAGAVAD GITA

Prethodna objavaStavite fokus na ono što želite, ne na ono što ne želite!
Slijedeća objavaKako ostvariti “neostvarive” želje?
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.