Čekate pravi trenutak kako biste učinili nešto, upustili se u nove izazove i maknuli se iz rutine? Čekate pravi trenutak da izrazite emocije, da dijelite više vremena s drugima i da ostvarite neke ciljeve? Nemojte čekati!

atma.hr – 78
Pravi trenutak može biti svaki trenutak, ne postoji određeni i jasno zacrtani moment u kojemu će naše djelovanje izazvati najefikasniji i najbolji učinak. Zašto onda i dalje sve bitne odluke i promjene svrstavamo u taj koš za poslije – ”kad dođe pravi trenutak”?

Zar doista mislite da će vam se stvari same od sebe poklopiti, bez onog najmanjeg djelovanja u željenom smjeru? Da će netko rasplesti sve niti i raskrčiti vam put, a vi ćete baš u tom trenutku, bez imalo prethodnog znanja i prakse, zablistati najjače?

Ne bih rekla. Ukoliko svakodnevno ne mijenjate svoju rutinu, ne činite nešto novo i ne trudite se raditi na sebi kako biste ostvarili cilj, neće se uspjeh i sreća desiti preko noći. Sve ono što imamo jest ovaj trenutak sada, itekako je jako bitno iskoristiti ga maksimalno.

I kad ste umorni, slabi, iscrpljeni i nezadovoljni, prepuni emocija i nedoumica, morate djelovati tim malim koracima. Trebate kreirati svaki trenutak i svaki dan u željenom smjeru. Navoditi sami sebi, otvarati si nove prilike i puteve kako biste jednog dana došli ondje gdje želite biti.

atma.hr – 39

Jer, ono što stoji iza uspjeha i sreće jesu godine truda, pokušavanja, pronalaženja i nekih alternativnih rješenja, te koračanje hrabro naprijed nakon padanja. Osobe koje su postigle ono što su željele, nisu to postigle sjedeći na mjestu i čekajući da se otvori prilika.

Ne otvaraju se prilike tako, ne stvara se budućnost u čekanju i propadanju na mjestu. Kad daješ sebe životu i drugima, radiš ono što ispunjava tvoju svrhu, život ti daje zauzvrat nova vrata, prilike za rast i napredak na svim područjima.

Nemojte potratiti sebe, jer jedino što imate jeste vi. I osoba kojoj se trebate diviti, koju trebate voljeti, bodriti i ostvariti jeste vi, a tek onda tu ljubav prenositi na bližnje. Naučeni ste odgađati obaveze i sitne želje, jer je rečeno da može čekati. Ali, nitko istinski ne zna koliko vremena ima, i što više odgurujemo ono željeno od sebe, to ćemo se teže hrvati s izazovima koji će nam doći na put kad se jednom otisnemo u istraživanje svih mogućnosti.

Onaj koji svaki dan radi na tome, steći će potrebno iskustvo i znat će pratiti znakove na putu kako bi lakše i bolje savladao sve izazove koji slijede na tom putu. I neće ustuknuti, izgubiti se tad, niti se preplašiti. Jer je svaki dan jačao um i duh, tim sitnim koracima i ohrabrivao sebe da korača dalje bez obzira na to što se kraj nije nazirao.

atma.hr – 75
Pravi trenutak je sklop svih naših trenutaka i godina truda, onaj trenutak kad konačno dođe do ostvarenja želje, gdje smo manifestirali sve ono što smo htjeli, i upijamo sve blagoslove, svjesni da je do tog pravog trenutka trebalo preko tisuću malih pravih trenutaka.

Jer, odlučili smo svakome danu pristupiti kao da je posljednji, shvatiti koliko je dragocjen i koračati maksimalno kako bismo ispunili svoju svrhu. Tad, svaki trenutak jest vaš trenutak i uspjeh i željeno vam neće pobjeći, ono vam pripada upravo zato što ste uložili sebe i dali sve što jeste.

Zato, pazite što radite i motivirajte se uvijek da pružite više, jer tako ćete jačati sebe i poboljšavati svoje sposobnosti. Nemojte čekati, krenite danas, radite na sebi i snovima svaki dan, kao da sutra ne postoji i utabajte si lakši i bolji put do tih snova.

Marija Lombarović
https://www.facebook.com/Lombarovic/
https://marijalombarovic.wordpress.com/