Zasigurno svatko od nas, ne samo na ovim paralelama, već na cijelom planetu Gei je imao neko od iskustava, kao neostvarenog dogovora, neispunjenog obećanja, neuspjele suradnje, promašene veze. Mnoge su mogućnosti da NEŠTO od svog početka, pa kroz jednu, dvije ili nekoliko faza, nije uspjelo dosegnuti očekivanu konačnicu, uspješan kraj, zaokruženu aktivnost koja je trebala podrazumijevati sklad namjere, riječi i djela.

Upravo ta neka željena cjelovitost nije ugledala svijetlost dana. Nije bila potpuna. Nešto je falilo ili bilo manjkavo.

Moguće ste se već upitali zašto? O čemu se radi? Nemojte tražiti krivca, jer nitko posebno nije kriv, već je takvo stanje stvari, nastalo neadekvatnim načinom života. Cjelovitost je poremećena. Trojstvo je narušeno.

Što je trojstvo koje čini čovjeka cjelovitim bićem? To je sklad misli, riječi i djela.

Što se događa u današnje vrijeme? Narušena cjelina postaje vidljiva i susreće se često kod ljudi da jedno misle, nešto drugo govore i posve nešto treće rade.

Pojam Trojstva je prisutan na Gei još od prvotnih velikih civilizacija, prolazi kroz tisućljeća i sve do današnjih prisutnih religija.

Znalo se i govorilo se „Kako Gore, tako Dolje!“ Trojstvo ili Trijada u Univerzumu bi se mogla predstaviti na slijedeći način: SVEZNANJE – ISTINA – BEZUVJETNA LJUBAV.

Moguće je prikazati Univerzumsku Trijadu također kao: VJEČNOST – GALAKSIJE – KOLANJE ENERGIJA.

U Starom Kraljevstvu u Egiptu pred više od 10.000 godina znalo se za Trojstvo OZIRIS – IZIS – HORUS.

U Kršćanstvu imamo Trojstvo: OTAC – SIN – DUH SVETI, gdje bi običnim riječima mogli reći: Najveća Mudrost- Poruke riječima- Ljubav.

U Hinduizmu imamo trojstvo: BRAHMA – VISHNU – SHIVA, a ta božanstva predstavljaju Kreatora ili Stvoritelja, zatim Onaj koji održava stvoreno i Onaj koji transformira ili uništava staro kako bi došlo NOVO.

U Kineskoj tradiciji Trojstvo se predstavlja na slijedeći način još iz vremena Žutoga cara: NEBO – ZEMLJA – ČOVJEK.

U Staroj Grčkoj imamo Trijadu koja definira čovjeka I glasi: SOMA – PSIHE – NUS. Prijevod ovoga je: TIJELO – DUŠA – DUH, gdje Duh predstavlja Više Jastvo.

Ponovimo sada što bi bila cjelovitost čovjeka. To je način života u kome je prisutan sklad MISLI, RIJEČI I DJELA.

Kako postići ovaj sklad? Nije teško, samo je potrebna osobna VOLJA, USTRAJNOST i DOSLJEDNOST. Ustrajnom praksom sve se može posložiti kako treba.

Kako misliš, tako se izražavaj, tako govori, kako govoriš neka se to vidi kroz tvoje akcije, odnosno kroz tvoja djela. To je stara Perzijska Mudrost.

To je put za sve nas kako bi napravili pomake u našoj zajedničkoj EVOLUCIJI. Rastom SVIJESTI, čovjek raste u svojoj evoluciji.

Napisala: Lana Kindij

Posjetite moju web stranicu:
https://rainbowqueen.com.hr