Image by kjpargeter on Freepik

28. listopada/oktobra zatvara se koridor pomrčine, u kojem su se rješavali uistinu važni i karmički zadatci. Sada ulazimo u aktivnu fazu snažne energije, kada se mogu početi događati prava čuda. Ovo razdoblje je doista transformacijsko, jer smo čvršće nego ikada u zagrljaju podsvijesti.

atma.hr – 52
Dva smo tjedna bili u koridoru između pomrčine Sunca i Mjeseca. Ovo vrijeme je bilo idealno za introspekciju, raščišćavanje starih i neraščišćenih stvari, planiranje kretanja naprijed, izračunavanje svijetlih strana osobnosti, istinskih želja, itd.

Sada ulazimo u aktivnu fazu snažne energije, kada se mogu početi događati prava čuda. Ovo razdoblje je doista transformacijsko, jer smo čvršće nego ikada u zagrljaju podsvijesti.

Upravo u takvom trenutku unutarnji glas može iz dubokih skrovišta podići neke neproživljene emocije, stare pritužbe, kao i snažnu želju za djelovanjem, za globalnim promjenama, koristeći unutarnju moć i snagu.

Analizirajte što se u zadnje vrijeme najčešće pojavljivalo na dnevnom redu, a što vam je oduzelo vrijeme, pokvarilo vam raspoloženje i spriječilo vas da nastavite dalje: neke misli, nedovršen i napušten zadatak, komunikacija s nekim ne baš ugodnim. Važno je sve ovo shvatiti kao iskustvo, steći korist, shvatiti zašto se to dogodilo.

Najbolje je vrijeme da očistite prostor od misli i želja, riješite se loših navika i negativnih ljudi oko sebe.

Prije nego što se koridor pomrčine zatvori, osjećaji i emocije postaju intenzivniji. Netko će se htjeti sakriti pa čak i pošteno isplakati, netko će biti vrlo aktivan i veseo, radeći sve velikom brzinom, nekoga će privlačiti da ispljune bijes i žuč. Važno je znati i uzeti u obzir sve te nijanse do 30. listopada/oktobra.

Maksimalno uključimo režim brige o sebi i svojim željama, pazimo na svoje osjećaje i unutarnje stanje, dopustimo si odmor, povlačimo se što češće i slušajmo sebe.

atma.hr – 52
Ono što je važno znati

Budući da je energije puno, ali su emocije preplavljene, važno je ne zaboraviti na ovaj koktel. Strahovi za budućnost i neutemeljena tjeskoba, samosažaljenje i želja da se sjedi u nečijem zagrljaju, bezrazložna melankolija i pospanost normalne su stvari za ovo razdoblje. U redu je. Proći će.

Nekoga može zaboljeti glava, netko će htjeti jesti sve, vjerojatno štetno i nezdravo, netko će htjeti ubrzati korak ili, naprotiv, usporiti. To je također normalno. Iskoristite sve što se sada događa za dobro.

Ako vam je energija u porastu, iskoristite je na nešto: veliko čišćenje, hodanje brzim tempom ili čak trčanje svake večeri, pranje stropova i ormarića, ples, bilo što.

Ako energija odjednom opadne, slobodno usporite i u samoći učinite nešto za svoje dobro: pišite pisma zahvalnosti, crtajte, gledajte omiljene filmove koji sadrže nešto korisno, ljubazno i svijetlo.

Ako želite plakati – učinite to, zapalite svijeće i plačite do mile volje kako biste oslobodili energiju zarobljenu unutra.

Što je bolje ne raditi

Izbjegavajte sukobe! Puno stvari možete učiniti iz emocija, a onda će se to vući mjesecima pa čak i godinama.

Izbjegavajte impulzivne ili posebno skupe kupnje. Tada će vas te stvari samo živcirati i podsjećati da ste neobuzdana i emotivna osoba koja je trošila novac na neko nepotrebno smeće.

Izbjegavajte bučna mjesta i druge stvari koje odvlače pažnju od iskrenog unutarnjeg dijaloga.

Uznemirujuće vijesti, neugodne razgovore i susrete i ostalih emocionalne ružnoće.

Što se može i treba učiniti

Možete napraviti korak u nekom novom poslu koji ste dugo planirali. Možete postati kreativni izvlačeći nevjerojatne ideje inspiracije iz ničega. Da, da, nije ovo neka ekstravagancija i slučajan trenutak, važno je to ‘povući za rep’ i implementirati u život. Jer upravo u takvim razdobljima kreativnost je nabijena posebnom snagom emocija, mudrosti i osobnog nadahnuća.

Odlično je vrijeme za meditaciju. I to ne mora biti sjedenje u lotos položaju. Lagane šetnje parkom, promatranje površine vode, mirno jutro uz čaj i promatranje grada koji se budi kroz prozor, itd.

Ugodni i iskreni spojevi bit će prekrasni u ovo vrijeme, jer ljubav i osjećaji sada vladaju.

Također je vrlo moguće puniti talismane u ovom razdoblju. Ono što je svaki dan s vama ili se može nositi u tajnom džepu 27. listopada/oktobra navečer stavljamo na prozorsku dasku i čuvamo do 29. listopada/oktobra. Zatim uzimamo i nosimo talisman pojačan moćnim energijama.

atma.hr – 52
Za one koji nisu imali takav talisman, najbolje je nabaviti novu stvar: kupiti lijepe naušnice, narukvicu, broš ili značku. Što god je bliže vašem raspoloženju i želji.

Važno je da talismanu, kada ga postavite na prozor, kažete svoje riječi za svoju želju.

Svaka osoba ima svoju želju. Neki imaju želju vezanu za posao, neki za privatni život, neki za zdravlje.

Glavna stvar je da u vašim riječima postoji riječ LJUBAV.

Recimo da želite novi posao ili započeti novi projekt. Izgovarajte u sadašnjem vremenu bez riječi NE:

“Moćna energijo Mjeseca, prožmi moj ___ (predmet koji odaberete) energijom ljubavi za zdravlje i divno blagostanje.”

Sada će ovaj talisman djelovati i kao podsjetnik, jer ćete ga viđati svaki dan i stoga zapamtite što ste tražili i čemu težite. Sretno!

ATMA/dzen.ru/Pripremila: Suzana Dulčić