atma.hr – 52
Zrelo voće i povrće posvuda je oko nas pa ga treba i iskoristiti. Osim što voće možete jesti sirovo, od njega si možete pripremiti ukusan i zdrav smoothie. Zdrav doručak ključan je za energiju tijekom cijeloga dana, a ljeto je vrijeme kada obroci doista mogu biti zdravi uz samo malo truda. Zrelo voće i povrće posvuda je oko nas pa ga treba i iskoristiti. Osim što voće možete jesti sirovo od njega si možete pripremiti ukusan i zdrav smoothie.

Od borovnice

Potrebno vam je 200 grama borovnice, velika žlica meda i malo nemasnog jogurta. Ako želite da biste podigli energiju borovnicama dodajte bananu, a za bolji ukus nije loše staviti i malo mente. Umjesto jogurta možete koristiti i mlijeko, a svakako za osvježenje dodajte i pokoju kockicu leda. Sve to ubacite u ‘blender’ i izmiksajte do željene gustoće.

atma.hr – 52
Od marelice

Da vaš dan započne mirisom marelice možete također prirediti napitak. Dovoljno vam je nekoliko marelica, malo vode i nekoliko kockica leda. Uz to u svoj soothie dodajte malo cimeta, smeđeg šećera i vanilije. Marelica je odlična u kombinaciji s bananama, malinama i jagodama. Da biste napitak priredili sve sastojke stavite u sjeckalicu i izmiksajte, a ne bi bilo loše kada biste marelice i ogulili.

Od dinje

Dinja je iznimno zdrava, ali i podcijenjena. No, da biste osjetili zdravlje iz dinje možete je pojesti sirovu, a možete si pripremiti i sok tako što ćete dinju izmiksati te joj dodati malo meda, a možete je kombinirati i s ananasom pa si spraviti zgodan tropski napitak. Također dinja je izvrsna u kombinaciji s narančama. Napitku dodajte malo leda i začine po ukusu, premda je mala vjerojatnost da će vam biti potrebni jer je dinja sama po sebi prilično mirisna.

Od lubenice

Nećemo vam pričati o tome koliko je lubenica zdrava jer smo o tome već pisali i zato vam savjetujemo da je kušate i u ovoj neuobičajenoj kombinaciji. Za izvrstan, osvježavajući napitak potreban vam je komad manje lubenice jer ona sadrži puno vode. Tome dodajte malo limete i sok od jednog grejpa, a kombinaciju ‘podignite’ i s malo naranče.

atma.hr – 52