Foro: urbangyal.com

Svijet elitnog profesionalnog baleta je malen, surov i vrlo zahtjevan. On se zasniva na dugoj povijesti i čvrstoj tradiciji da bi pokazao svoju izvrsnost. U tom svijetu, baletni igrači su visoki, vitki, vrlo fleksibilni i svi su bijele puti.

atma.hr – 52
I onda, tu je Misty Copeland, visine 157cm, mišićavog tijela, ne baš lijepih linija tijela i crne puti. Danas, ona mijenja svijet baleta i potiče snove mladih igrača. Ona je inspiracija svima koji pokušavaju prevladati prepreke ili ostvariti ono što se čini nemogućim. Ovo su lekcije iz njenog života.

1. Nikada nije prekasno početi

Odrasla je u siromašnoj obitelji, pored šestero braće i sestara. Često su se selili, živeći po motelima. Krenula je na prve satove baleta s 13 godina. Iako to izgleda kao da je bila mlada, oni koji se imaju namjeru baviti profesionalnim baletom počinju trenirati sa 6 ili 7 godina.

Ako razmišljate napraviti veliki korak u životu, nemojte dopustiti da vaše godine budu opravdanje. Većina uspješnih ljudi je pronašla svoju svrhu kasnije u životu.


Widget not in any sidebars

2. Ne dopustite da novac bude prepreka

Profesionalni satovi baleta su skupi, a ona nije imala novac za to. Prvi sat baleta je imala na košarkaškom kampu i trenirala je u hlačicama, majici i čarapama. Vidjevši njezin talent, učitelj volonter ju je doveo u svoju baletnu školu i dao joj stipendiju u naredne četiri godine.
Ne postoji cijena vaše strasti prema onome što volite.

Slijedite svoje snove, okružite se kvalitetnim ljudima i tražite znanje od svojih mentora.

3. Ne dozvolite prethodnicima da određuju vašu sudbinu

Već sa 18 godina, došla je u New York, u skupinu s 80 plesača, među kojima je jedina bila crne puti. Odbijena je na samom početku karijere, kao netko tko nema odgovarajuće tijelo za balet. Imala je izbor odustati ili prihvatiti manju ulogu trenirajući s plesačima poput nje. U oba slučaja, za nju je to bilo totalno odustajanje od cilja koji je imala.

Bit će trenutaka u vašem životu kada ćete se suočiti s neuspjehom i odbijanjem. Učite iz tih trenutaka, ali nemojte odustajati.

4. Usavršavajte se

Njezina želja je da inspirira druge djevojke koje nisu građene poput tipičnih balerina. Napisala je svoju autobiografiju “Life in Motion”. Jako je bitno da vjerujete u sebe. Posebno, kada dođete na profesionalnu razinu, morate se stalno unapređivati. Ima toliko plesača ima koji se natječu i vi se morate istaknuti. Ako vi ne vjerujete da ste vrijedni toga, neće ni vjerovati ni nitko drugi.

Pronađite ono što vas čini posebnim i držite se toga. Vjerujte u sebe i drugi će to primijetiti.


Widget not in any sidebars

5. Iskoristite trenutak

Prije tri godine ponuđena joj je glavna uloga u jednoj predstavi. Imala je šest prijeloma na nozi u tom trenutku, ali i pored toga odigrala je ulogu ne rekavši nikome za to.

“Bilo koji trenutak u toj predstavi je mogao biti moj zadnji trenutak, da mi je kost pukla. Imala sam 29 godina i to je bila moja najveća uloga u karijeri, jer više nikada ne bi dobila tu priliku.” – rekla je Misty.

Nećete stići do najvišeg uspjeha igrajući sigurnim kartama. Preuzmite rizik, ali budite mudri.

forensicsoul.com