Knjiga je napisana srcem, dušom i umom autorice Dejane Vorkapić koja je vođena intuicijom i snagom iznad svih očekivanja proputovala biciklom put od Zadra preko Apenina do juga Francuske.

Dejana Vorkapic 1Na putovanju je saznala za drevne Katare i otkrila mnoge informacije o Mariji Magdaleni i njenom odnosu s Isusom. Knjiga govori o snazi ženske energije, o primarnoj boginji koja se skriva u svakoj ženi i o velikom potencijalu kojeg žena posjeduje kroz seksualnost. U knjizi se opisuje putovanje nakon čega Dejana povezuje svoja duhovna iskustva, vizije i spoznaje sa putovanjem kojeg je prošla. Ona vrlo otvoreno i iskreno iznosi svoje vizije i sjećanja iz prošlih života kada su postojali hramovi boginje gdje su bile inicirane žene i muškarci u tajne ljudskog postojanja i povezanosti sa prirodom i čitavim univerzumom.

Opisuje sebe kao Mariu Matreskiu koju podučava boginja Maria Trona u vremenu prije Krista u staroj Grčkoj, tako iznosi i cijelu inicijaciju koju je prošla čime otkriva znanja duboke metafizike. U knjizi također opisuje svoju regresiju iz života u kojem je živjela kao katar u Francuskoj u regiji Occitanie gdje je život provodila u hramu na brdu Montsegur,time iznosi važnost balkanske genetike koja u sebi čuva zapise drevnih bogumila i katara koji su čuvali izvorna kršćanska znanja, a koja su sva izbrisana, uništena i spaljena.

atma.hr – 52
Citat iz knjige:

„Gledam u njezine oči i potpuno se stapam s njezinim bićem. Maria Trona i ja prestajemo postojati, a ostaje tek neobjašnjivo biće koje je sveprisutno. Energija se iz naših energetskih centara spiralno povezuje iz centra zemlje preko prvog do sedmog i širi se u beskraj prema gore, spušta se u obliku slapa čineći kuglu i obuhvaćajući čitavu planetu. Maria Trona i ja jedno smo. Nema odvojenosti, nikada nije ni postojala. Sve što postoji u meni je, u njoj, u svemu… shvaćam potpuno jedinstvo i vidim da polariteti ne postoje, sve je bio samo privid. Naša ljubav nema kraja, zapravo ona nije naša, ona je mi, ustvari mi ne postojimo, postoji samo ljubav. Ljubav, beskrajna i vječna. Život koji postoji oduvijek i zauvijek. Naša su tijela samo privremeni oblik ove ljubavi, nikada nećemo prestati postojati jer se nikada nismo ni rodile, rodila su se tijelau nama kao privremeni nosioci i oblici te ljubavi.”

O AUTORICI

Dejana VorkapicDejana Vorkapić rođena je 8. ožujka 1982. godine u Bjelovaru, ona je umjetnica i zaljubljenica u život. Istraživačica koja vidi čudo u svakom trenutku kojeg upija čitavim bićem zahvalna na mogućnosti da ga živi kao ljudsko biće. Po struci magistra primarnog obrazovanja i engleskog jezika, živi i radi u Zagorju. Majka je sedmogodišnjeg dječaka i učiteljica u osnovnoj školi. Izražava se glazbom, pisanom riječju i slikanjem. Od djetinjstva piše, slika, pleše i muzicira. U likovnom području sudjelovala je u skupnim izložbama i ostvarila dvije samostalne. Poeziju piše od djetinjstva te je tako kroz čitavo obrazovanje sudjelovala u mnogim literarnim natječajima. Poeziju piše na engleskom i hrvatskom jeziku. Njeno biće se izražava kroz bilo koji medij kojim može izraziti ljepotu života kako vanjsku tako i unutarnju. Do sada je izdala priručnik iz glazbene kulture za djecu predškolskog uzrasta: „Slon Ton i Slonica Notica u glazbenoj pustolovini” 2019.god., isudjelovala u zajedničkoj međunarodnoj zbirci poezije „Povezani stihom” , te u zajedničkoj međunarodnoj zbirci kratkih priča, odlomaka i misaonih tekstova „Iza proznih vrata” 2021. god.

Knjiga se može naručiti na https://www.webknjizara.hr/knjige/religija-i-duhovnost/povratak-marije-magdalene-razotkrivanje-svetog-grala-dejana-vorkapic