Svaki udisaj, svaki korak, mogu biti ispunjeni mirom, srećom i spokojstvom – Thich Nhat Hanh

Walk With Me je film u kojem meditacija igra glavnu ulogu. Lagani hod kroz šumu, biti u tišini za vrijeme jela ili zaustaviti se na tren svaki put kada se začuje zvuk zvona, otpušta svaki stres. Opuštajuće je gledati film koji negira zbrku modernih Hoolywoodskih filmova. Ovaj dokumentarac govori o vjetnamskom Zen monahu Thich Nhat Hanhu i njegovim sljedbenicima. Govori o meditaciji, o svjesnosti, o prolaznosti  materijalne forme.


Widget not in any sidebars

Velika je razlika ako ste prakticirali meditacijske tehnike ili sve što znate o tome dolazi iz medija. Može vam biti odbojno brijanje glave i cjelodnevna šutnja, šetanje kroz šumu ili objašnjavati zatvorenicima da postoje ljudi koji su se zavjetovali na celibat.

Film prati život zajednice Zen monaha sporim ritmom kao da scene slijede udah i izdah jutarnje meditacije. Režiseri filma, Max Pugh i Marc J. Francis su prikazali dnevne rituale u Plum Village zajednici u Francuskoj. Poetski dio filma podržava dubogi glas Benedicta Cumberbatcha koji čita djelove dnevnika Thich Nhat Hanha.

Dokumentarac ipak ne nudi jasniju sliku života jedne zajednice ili više podataka o Thich Nhat Hanhu, već nas ostavlja u izmaglici nedovršene meditacije.

nevenilak.com