Foto: pexels.com

Brižno njegovanje svog tijela ne podrazumijeva manikuru jednom godišnje, već neprestano njegovanje sebe. Ne zbog muža ili društva, već zbog sebe! Cijenite sebe i uvijek pazite na sebe!

atma.hr – 78
Naše tijelo je naš temelj. Žena koja stalno ocjenjuje svoje tijelo nije ona koja cijeni sebe. Ako tijelo nije u redu ni duša nije u redu!

Ženske navike

Navika da se spava dovoljno je neophodna za ljepotu i sklad uma i duše. Nedostatak sna dovodi od uništenja fizičke ljepote, narušava hormonalnu pozadinu, dovodi do anksioznosti, razdražljivosti i depresije. Da ne spominjemo podočnjake i bore. Cijenite sebe – lezite na vrijeme!

Odmarajte se kada osjetite umor. Ne glumite heroja i čovjeka koji je dobar za druge. Neadekvatan odmor dovodi do nespremnosti da se radi nešto važno, razdražljivosti i depresije, kao i do prekomjerne težine! Cijenite sebe – odmarajte se redovno!

Ukusna i zdrava jela su vrlo bitna. Nije uzaludna ona izreka: “Ono si što jedeš!”. Žena koja voli sebe nikad neće pojesti neku “gadost”, već će se prema svome tijelu odnositi kao brižan roditelj prema djetetu. Cijenite sebe – hranite se zdravo i ukusno!

atma.hr – 39

Ako želite vježbati – u redu! Vježbajte. Upišite se u teretanu! Ali prije toga, svaki dan odvojite 20 minuta da se dobro odmorite i 20 minuta da lijepo prošećete. Tijelu je potrebno kretanje. Sve što se ne pomiče, uništeno je. Ali višak kretanja također uništava tijelo. Glavno je da nađete pravu mjeru!

Pokret će sagorjeti ono što ste jeli, pokret će donijeti radost tijelu i duši, jer pokret znači – život! Čak i kada ste tužni, depresivni, iscrpljeni – cijenite sebe i redovno se krećite!

Brižno njegovanje svog tijela ne podrazumijeva manikuru jednom godišnje, već neprestano njegovanje sebe. Ne zbog muža ili društva, već zbog sebe! Cijenite sebe i uvijek pazite na sebe!

Volite svoje tijelo i ne forsirajte ga!

Zavolite svoje tijelo takvo kakvo jest i ono će vam tu ljubav vratiti dobrim zdravljem!

stil.kurir.

atma.hr – 78