atma.hr – 52
Da bismo živjeli punim Svjetlom, potrebno je prvo potvrditi život sam. Nevolje i problemi se stalno potvrđuju, jer svakog trena neko sr.nje! Gdje god da pogledali loše vijesti se vrpolje oko nas, a um ih pečatira onim ogromnim pečatom kao kad javnog bilježnika 1F600

Ali tko potvrđuje Ljubav? Mlati li tko štambilje po dokumentima na kojima piše Volim te? E, to je izazov! Usred sve te halabuke čuti taj zov Ljubavi koja se potvrđuje i životom nas vabi. Život je istinit u onoj mjeri u kojoj je Ljubav u njemu vidljiva.

ko Volimo nepokolebljivo, ako Ljubimo stvarnost na najjače, onda možemo reći da živimo punim Svjetlom.

Jasna je namjera Voljenja: to svjesnost žudi da se oblikuje za nas, da svijet sobom ispuni i u njemu nas orijentira. Tako, svaki put kad kažemo Volim te, potvrđujemo da živimo! Tada sve ima neki sasvim drugi smisao, svaki udah, izdah, svaki korak i pogled imaju Božansku vrijednost. Jer sitna mrvica Božanskog u nama nema drugog zadatka nego da raste.

Volim te je tako i sunce i zemlja, zrak i voda kojima uzgajamo tu Ljubav u nama. Dopustimo zato neka Sebe raste! To je sve što trebamo učiniti da bi živjeli, sve!

Nenad Ljubić, “Ljubav u knjizi”

atma.hr – 39

atma.hr – 39