Kada sudbina čovjeka stavi u nezavidan položaj, kada sve krene niz brdo i počnu se nizati samo negativne stvari, u tom trenutku shvati koliko je malo cijenio sve što je dosad imao. Tek kada se susretne s velikom tugom, čovjek shvati suštinu života, a ona je da u njemu treba imati viši cilj, uživati i iskoristiti svaki dan na najbolji mogući način.

atma.hr – 52
Kad smo u situaciji u kojoj ne možemo ništa učiniti što bi nam pomoglo ili smo nemoćni da pomognemo bliskoj osobi koja je bolesna, bez obzira koliku želju da imamo, kada nas napuste voljene osobe, tek tada shvaćamo koliko je život bio dobar i koliko smo ga komplicirali nepotrebnim tugovanjem i nalaženjem zamjerki za svaku sitnicu.

Kada nas neki prijatelji izdaju, tada shvatimo koliko smo se davali za druge osobe zanemarujući vlastite potrebe.

Pravi život počinje tek nakon suočavanja s nekom sličnom situacijom.

Ljudi ne shvaćaju da bismo život trebali mnogo više cijeniti, dok on ne uzme posao u svoje ruke i to nam pokaže na teži način, kaže psiholog Mihail Labkovski.

Po pravilu, čovjek tek kada se susretne s velikom tugom shvati suštinu života, a ona je da u njemu treba imati viši cilj i iskoristiti svaki dan na najbolji mogući način.

Nakon stresnih situacija je teško nastaviti dalje, ali je to jedini smjer u kojem morate krenuti, jer ste stekli novu životnu mudrost.

Život ne daje nikakve garancije i nikada ne znamo što nam sprema, ali je bitno imati viši cilj i koračati sigurnim koracima naprijed.

atma.hr – 52
Ništa ne dolazi u naš život slučajno. Svi se susrećemo s određenom svrhom i ništa što nam se dogodilo u životu nije moglo biti drugačije. Čak do najmanjeg detalja se dogodi baš onako kako se treba dogoditi, tako da možemo naučiti lekciju i nastaviti dalje.

Ono što je bitno je svjesno prolaziti kroz život i živjeti ga u potpunosti. Prihvaćanje nam čuva veliku količinu energije i podaruje unutrašnji mir.

Život ide dalje i uživaj u onom što imaš i možeš!

stil.kurir /ATMA

banner za knjige mudre