atma.hr – 52
Imate li osjećaj da više ne živite život kakav želite? Da li odustajete od obavljanja stvari o kojima ste oduvijek sanjali? Nemojte! Evo zašto nikada ne biste trebali prestati vjerovati u vaše snove.

Život je previše kratak

Život je prekratak da biste samo sjedili i ništa ne učinili po pitanju ostvarenja vaših snova. Čak ako je vaš san, primjera radi, da jednom tjedno odete na kavu s prijateljicama ili piknik, učinite to, jer ćete se za deset godina zapitati kako je vrijeme tako brzo prohujalo.

Zbog vaših snova vi ste ono što ste sada

Niste postali ono što ste sada preko noći. Na tom putu su vas vodili vaši snovi i aspiracije. Usponi i padovi – sve se događalo s ciljem ostvarivanja većeg sna. Vjerujte u to!

Ako nećete vi, netko će drugi

Ne, nitko vam neće “ukrasti” snove, ali možete sresti nekoga tko je imao snove slične vašima, ali ih je, za razliku od vas, ostvario. Ta osoba nije samo sanjala, već je i djelovala na ostvarenju sna. Što vas sprječava?

atma.hr – 52
Vi ste jedina osoba koja stoji na vašem putu

Još jedan razlog zbog kojeg ne trebate prestati sanjati i vjerovati u vaše snove je to što jedina osoba koja stoji na putu ostvarenja vaših snova ste, zapravo, vi. Nedostatak samopouzdanja, hrabrosti, volje…? I još nekoliko stvari između .. ono je što vas sprječava da ostvarite vaše snove.

Snovi i ciljevi vam pomažu da napredujete

Kada nemate san ili cilj koji želite ostvariti tada imate i osjećaj kao da nemate razloga nastaviti dalje. Snovi i ciljevi vam pomažu da vam ne bude dosadno u životu i zbog toga je važno da ih imate, bili oni mali ili veliki.

Nikad nije kasno

Nikada nemojte uzimati u obzir vaše godine, kada je riječ o ostvarenju snova. Uvijek imajte na umu da doista nikada nije kasno.

Vaši snovi vas oblikuju

Još jedan dobar razlog zbog kojeg nikada ne biste trebali prestati vjerovati u vaše snove je to što vas vaši snovi oblikuju. Vas ne oblikuju samo uspjesi već i neuspjesi i padovi. Iz njih učite, postajete bolji i motiviraniji učiniti ono o čemu sanjate.

atma.hr – 52
Snovi vas čine pozitivnijima

Oni vas čine pozitivnijima i to je nepobitna činjenica. Kada radite na ostvarenju vaših snova, tu nema mjesta depresiji i anksioznosti. Vaši snovi ne samo da vam pomažu da “pregurate” najizazovnije situacije već vas i čine pozitivnijima, sretnijima i osobno zadovoljnijima.

Kada ne odustajete od snova, osjećate se samopouzdanije

Odluke koje donosite s ciljem ostvarivanja vaših snova mogu vam pomoći da svijet vidite iz sasvim druge perspektive i da se osjećate samopouzdanije i vrjednije. To je važnije nego što mislite i zbog toga nikada nemojte prestati sanjati i vjerovati u vaše snove.

Kada prestanete sanjati, vi prestajete živjeti

U ovom konkretnom slučaju gubite iz vida radost života i prestajete se veseliti čak i malim stvarima i sitnicama koje život znače. To, naravno, nije dobro. Nemojte nikada prestati sanjati, jer vam život može postati sumoran i težak. Sanjate. Vjerujte u vaše snove. Ostvarujte ih. Dajte sve od sebe na tom putu.

Autor: minimagazin.info