Lako je zaboraviti tko smo, odakle dolazimo i što sve možemo biti. Ponekad nam je potreban samo mali podsjetnik. “Ti nemaš dušu. Ti si duša. Imaš tijelo.” – C.S. Lewis

atma.hr – 78
1. Vi ste točno tamo gdje trebate biti

Bez obzira na okolnosti, u ovom sadašnjem trenutku vi ste točno tamo gdje trebate biti. Vaši izbori, rezultati, putovi – svi su se pojavili s razlogom.

Ništa se ne događa slučajno, sve ima svoj razlog. Imajte vjeru, sve će se riješiti.

2. Sve je privremeno

Ništa ne traje vječno, dobro, loše i ružno, ništa nije trajno.

Budite poput vode i prilagodite se životnim usponima i padovima.

3. Dobri ste baš takvi kakvi jeste

U životu je važno ne pokušavati  silom promijeniti sebe ili prolaziti kroz proces transformacije. To znači biti u miru sa sobom i onim što jeste u svakom trenutku, unatoč tome što ste učinili ili niste učinili; izrekli ili ne.

Transformacija je izbor koji svi imamo, ali ne treba prisilno prolaziti kroz nju. Istinska transformacija dolazi s prihvaćanjem.

atma.hr – 754. Kada dođu teška vremena, promijenite perspektivu

Sve brige, svađe, krivnje, žaljenja i tuge proizlaze iz življenja u prošlosti ili budućnosti. Samo kada živimo u sadašnjem trenutku možemo promijeniti našu perspektivu.

To nas vodi do…

5. Živite u sadašnjem trenutku

Nemojte živjeti u prošlosti ili maštati o budućnosti. Pronađite svoju strast i poduzmite nešto. Sljedeći trenutak u vašem životu nije važniji od ovog trenutka upravo sada.

Danas učinite nešto o čemu ćete sanjati kasnije i shvatite da sve što se u prošlosti dogodilo – dogodilo se kako bi mogli iz toga nešto naučiti i rasti.

Sada možete otpustiti prošlost i cijeniti ono što imate sada.

6. Otpustite vaše strahove

Postoje samo dvije istine u cijelom svemiru – prva je Ljubav, a druga je Strah. Kako bi mogli živjeti u stanju istinske i čiste ljubavi, suštini postojanja i života, morate otpustiti strah.

“Strah je pokucao, ljubav je odgovorila i nikoga više tamo nije bilo.” – Nepoznat autor

atma.hr – 39

7. Oslobodite se potrebe za kontrolom

Ako se držite zablude da možete imati kontrolu nad životnim ishodima, to je samo iluzija koju ste stvorili za sebe.

Ne znamo što će donijeti budućnost, a ne možemo percipirati i razumjeti kakve će posljedice biti rezultat svake naše sadašnje akcije, stoga moramo voljeti bez vezanosti, živjeti bez očekivanja i promatrati bez prosudbe.

8. Sjetite se odakle dolazite

Kada znate početak, znat ćete i kraj –  kada shvatimo da je naša svijest vječna, shvatit ćemo da smo u stvari energija. Energetski, duša, svijest se uvijek razvija, uči i raste.

Sa svakom inkarnacijom pojavljuju se i nove lekcije i nova iskustva. Mi smo došli iz energije i u energiju ćemo se i vratiti.

9. Prihvatite

Potrebno je dovesti sebe u stanje prihvaćanja, prihvaćanja svega što je dobro i svega što je loše. Otpustite potrebu za kontrolom, otpustite svoje strahove i svoja očekivanja, kako bi mogli živjeti u sadašnjem trenutku.

Bez prihvaćanja, ništa ne može napredovati. To je prava molitva, ne tražiti ono što želite, već prihvaćati sve životne blagodati i biti zahvalan za sve. Ciklus ljubavi koja nastavlja rasti.

atma.hr – 78
10. Nikada niste sami

Fizičke oči samo mogu gledati 3D spektar.

Ono što stoji iza vela naše tjelesnosti je  – energija. Ogromna energija, koju ponekad možete osjetiti.

Mi nikad nismo doista sami. Uvijek smo okruženi nevidljivim, a ako i kada se odlučite na poziv, vjerujte, možete samo biti iznenađeni s odgovorom.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

48 UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

Gabrielle Bernstein: UNIVERZUM TI ČUVA LEĐA

Kako se osjećati sigurno i vjerovati životu bez obzira na sve

Osobne priče i univerzalne lekcije Gabrielle Bernstein nude okvir za uklanjanje prepreka onomu čemu svi težimo: sreći, sigurnosti i jasnomu pravcu. Te lekcije mogu nam pomoći da se suzdržimo od svoje potrebe za kontrolom, da se opustimo kako bismo mogli doživjeti osjećaj sigurnosti i slobode. Ona sama nastoji preobraziti strah u vjeru kroz prihvaćanje, predavanje i posvećenost svom duhovnom putu koji se trajno razvija.

Poziva nas da se popnemo na val svoje energije i istinske moći i pronađemo snagu u trenucima potištenosti, sinkronicitet i podršku kad smo izgubljeni, sigurnost u nesigurnim okolnostima i radost u boli te u knjizi donosi meditacije, vježbe i sve ono što i njoj pomaže na duhovnom putu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here