Ljubav ne poznaje granice ili se to samo tako kaže? Ako izlazite van granica “normalnih” veza gdje su partneri bliske starosne dobi, onda se pripremite na mnoga odricanja da biste održali vezu sa starijim muškarcem. Svaka veza sa sobom nosi neko novo saznanje, a mi vam donosimo pet stvari koje možete naučiti iz one sa starijim muškarcem. Na vama ostaje samo da odlučite jeste li dovoljno jaki da iznesete sve što takva veza nosi sa sobom ili ne.

atma.hr – 52
1. Godine nisu važne, ali emotivna zrelost jeste

Emotivna zrelost nema nikakve sličnosti s profesionalnom zrelošću. Zrelost koja je stečena kroz posao temelji se na stupnju obrazovanja, poslovnim dostignućem i stečenom imovinom. Kada je netko emotivno zreo, tada mu nisu nepoznate emocije poput suosjećanja i ranjivosti, kao ni sposobnost da se otvoreno razgovara o svemu.

2. Zajednički pogled na život i starenje od velikog je značaja

Da bi ova veza uspjela, partneri moraju dijeliti iste planove za budućnost, bez obzira na razliku u godinama. “Čovjek je mlad sve dok se tako osjeća”, kaže stara kineska poslovica. I ove riječi stvarno imaju težinu. Vežite se za muškarca koji je pun života i kojem godine nisu bitne. Takav muškarac će s vama planirati budućnost i odvažit će se napraviti sve ono što želi i što vas čini sretnom.

atma.hr – 52
3. Svaka veza je stvarna bez obzira na to koliko traje

Svaka veza je posebna i predivna na samo sebi svojstven način. Možda ljudi oko vas ne mogu shvatiti sve vaše odluke i postupke, ali svaka osoba koja uđe u vaš život je neko od koga ćete naučiti nešto novo. Iskoristite svaku priliku da obogatite svoju osobnost i postanete mudriji, jer ćete kao takvi uvijek sebi biti na prvom mjestu.

4. Komunikacija je “ključ” svake veze

Ovo vrijedi za svaku vezu, bez obzira na godine, ali je posebno važno za žene koje su u vezi sa starijim muškarcem. Budite spremne otvoreno pričati o stvarima koje vam inače ne bi bile važne za još par desetljeća. Visok krvni tlak, reuma, smanjen libido pa čak i smrt teme su o kojima ćete morati razmišljati. Ako niste spremne na to, onda postoji i velika mogućnost da ta veza neće uspjeti.

atma.hr – 52
5. Svaki trenutak proveden zajedno se računa

Najveći dar, ali i najveći izazov je to što ćete uvijek morati biti svjesne da je vrijeme dragocjeno. Budite spremne na mogućnost da on “ode” mnogo prije vas. Uživajte u svemu što trenutno imate i ništa ne uzimajte zdravo za gotovo. Život je dragocjen i živite ga punim plućima.

Autor: minimagazin.info