Foto: pixabay.com

Retrogradne planete govore o prošlim životima što snažno pospješuje sjećanje u sadašnjoj inkarnaciji na prošli život. Ta sjećanja predstavljaju određene događaje ili ljude koji su u ranijem životu bili dovoljno značajni da i dalje utječu na određenu osobu. Istodobno, ne radi se samo o karmi ili lošim događajima. Takvi događaji služe da osvijestite četiri funkcije svijesti: emocije, aktivnost, opažaje, intelektualnu razinu da bi ih na kraju spojili u cjelinu. Gdje se u natalnoj karti pojavi retrogradna planeta, osoba dolazi u raskorak s vremenom u kojem živi. Umjesto toga, neprestano pokušava razriješiti ranije okolnosti koje izgledaju nezavršene u pogledu funkcije koja je ostala nerazvijena. U tim sferama života kao da ne postoji linija između jednog i drugog života. Tko nosi retrogradne planete, sjećanja su toliko živa da ih čak i raspoznaje kao sjećanja prošlog života. Međutim, problem je u tome što vam one izgledaju kao sadašnjost. Osoba živi u osjećajima nekog drugog vremena čiji neodoljivi magnetizam izgleda značajniji od sadašnjeg života.

atma.hr – 52
Retrogradna planeta koja se javlja u nekom znaku, preuzima sve osobine tog znaka i usmjerava energiju prema prošlosti. Osoba u ovom životu obnavlja istovjetna iskustva kroz koja je prošla u prethodnim inkarnacijama u vezi s određenom retrogradnom planetom.

Međutim, zbog nerazvijene spomenute funkcije svijesti, karmička lekcija nije ispunjena, te osoba neprestano unosi u svoj život iste situacije. Činjenica je da pokušava sadašnji život vratiti u prethodni nedovršeni život, ali okolnosti su potpuno drugačije i na taj način osoba ostaje neadaptirana na ovaj život. Pošto su kvaliteta života, kao i njeno mjesto u njemu, bazirani na percepciji vanjskog svijeta, osoba ustvari ne živi u sadašnjem vremenu, koje je pod utjecajem retrogradnih planeta.

atma.hr – 52
U ljubavnim odnosima, retrogradne planete (Venera i Jupiter) često govore o osobi iz prošlog života, odnosno o slici ljubavi niže svijesti koja ne dopušta da u svoj život pusti neku drugu osobu. Dakle, vi se možete vraćati u jednu vezu, a da ni sami ne znate zašto. Neka sila vas vuče i ne možete joj odliti. S druge strane, niste ni svjesni da osvještavate jednu od funkcija svijesti koja je ostala nerazvijena. Primjerice, previše ste intelektualni, a privlači vas partner koji ima jaku aktivnost ili vatru. No, kao to biva s vatrom, partner vas kontrolira i to vas smeta. Vezu prekidate, ali ne znate zašto se ponovno vraćate u takvu vezu. Na taj način stvorite dugove s tom osobom, pogotovo ako ste je povrijedili i vi se ponovno vraćate u tu vezu u drugom životu sve dok ne osvijestite problem, sve dok tu vatru sami ne izgradite u sebi i postanete osoba koja ne samo da dobro razlučuje (intelektualna funkcija) već tako i djeluje aktivno (vatrena funkcija). Jasno, ima tu puno podrazina, ali pojednostavljeno, četiri funkcije i njihovo osvještavanje najvažniji su segment razvoja naše osobnosti.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

Prethodna objavaRitmično disanje za sjaj, bolju cirkulaciju mozga i pročišćavanje
Slijedeća objavaNemoj živjeti svoj život s mržnjom u srcu – na kraju ćeš više povrijediti sebe nego ljude koje mrziš.
Avatar photo
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.