Iako je prirodno da se zapitate kakav će utjecaj teške situacije i iskustva imati na vašu vezu, važno je imati na umu da suočavanje s izazovima, vas kao para, može vašu vezu učiniti jačom nego ikada ranije. Sljedećih pet sigurno će to i uraditi na duge staze.

atma.hr – 52
Suočavanje s tragedijom

Trenutni šok zbog gubitka drage osobe ili bolesti u obitelji može učiniti da se osjećate vrlo usamljeno te je vrlo važno da imate nekoga tko će vam pomoći da prebrodite datu situaciju. Iako vam je možda potrebno neko vrijeme da shvatite kako tražiti ono što vam je potrebno i kako bi vas partner najbolje razumio na način na koji vam može biti podrška, jednom kada pronađete svoj ritam, te vještine nosit ćete sa sobom kroz vašu vezu.

Preseljenje

Od beskrajnog pakiranja do podizanja tereta (i do emocionalnog opterećenja), često seljenje može biti prilično naporno. I, bez obzira selite li skupa ili jedno od vas se seli u drugi grad (posao, školovanje i slično) sigurno ćete jedno drugome ići na živce. Ali, na kraju, to iskustvo vam može pomoći da shvatite kako vi i vaš partner izazove možete riješiti kreativno i kompromisno, a to je svakako ključ dobre veze.

atma.hr – 52
Prelazak na novi posao

Veći obim posla, novi tim, drugačiji način pristupa radu … Prelazak na novi posao može biti stresan i prilično obeshrabrujući te su vam neminovno potrebni “dodatna” privrženost i ljubav. Ovo je pravo vrijeme da naučite kako se međusobno podržavati i ohrabrivati, a što će vam zaista dobro doći u godinama koje su pred vama.

atma.hr – 52
Putovanja

Iako sponatani odlazak na putovanje može zvučati dosta zabavno i primamljivo, imajte na umu da to može biti i vrlo stresno. Putovanje s nekim omogućuje vam da vidite njegovo pravo lice (sve dobre i loše strane). Iskoristite stečena iskustva za naučiti kako najbolje provesti vrijeme u tišini (recimo, kao što je tijekom samog putovanja do destinacije) i kako odrediti međusobne prioritete koji se tiču ​​drugih interesa i potreba.

Nesuglasice

Svađanje je sasvim u redu, ali samo ako je na fer osnovi! Sve dok ne ciljate “ispod pojasa”, strastvena rasprava oko nečega do čega vam je stalo pomoći će vama i partneru saznati što vam je zaista značajno. A “preživljavanje” svađe pokazat će vam da ste oboje spremni surađivati ​​i izgladiti nesuglasice kako biste ostali skupa.

Autor: minimagazin.info