Naše tijelo je nevjerojatno umjetničko djelo. Ono nam govori sve što trebamo znati o našem zdravlju putem suptilnih, ali vrlo očitih znakova. Problem je u tome što smo često previše zauzeti ili uplašeni da obratimo pažnju na ono što nam naše tijelo govori. S druge strane, kada ga slušamo, možemo poduzeti određene mjere kako bismo bili što duže zdravi.

Dok vanjski znaci prijevremenog starenja mogu učiniti da se osjećamo “stari”, oni mogu biti i znak da se nešto događa u našem tijelu. Naravno, kada je riječ o starenju, potrebno je uzeti u obzir i genetiku, životno okruženje i način života. Sljedećih pet znakova pokazuju da starite brže nego što biste trebali.

“Blijedi” osmijeh

Zubna caklina troši se tijekom vremena, zahvaljujući određenim vrstama hrane koju konzumirate, a kao rezultat zubi počinju dobivaju žućkastu nijansu. Najveća prijetnja vašem osmijehu su šećer, zaslađena pića i kofein. Svedite njihov unos na minimum. Jedite više svježeg voća i povrća. To će vam pomoći da tijelo dovedete u alkalno stanje i imate zdrave i jake zube. Izbijelite zube medicinskim ugljenom – provjereni recept.

Prorjeđivanje obrva i trepavica

U principu, starenje uzrokuje prorjeđivanje kose, a zbog promjene hormona u tijelu vaš obrve i trepavice mogu postati “rijetke” i neujednačene. Godine čupanja i dotjerivanja oštećuju folikule usljed čega dlake teže rastu. Uvrstite u prehranu namirnice koje potiču rast kose, kao što su one koje sadrže vitamine A, C i E. Da biste stimulirali rast obrva i trepavica ali i kose, zahvaćeno područje masirajte ricinusovim te kokosovim uljem.

Crvenilo očiju

Crvene oči nisu samo rezultat kasnog odlaska na spavanje, prehlade ili alergije. Kronično stanje crvenila očiju može ukazivati ​​na to da se u vašem tijelu događaju upalni procesi. Upale i starenje usko su povezani, jer kako starimo tako dolazi i do veće pojave upala povezanih sa zglobovima, artritisom pa čak i Alzheimerovom bolešću. U prehranu uvrstite zeleni čaj, hranu bogatu antioksidansima i omega-3 masnim kiselinama. Za ispiranje očiju koristite čaj od kamilice ili koristite vrećice čaja od kamilice kao oblogu.

atma.hr – 52
Ubrzane promjene na koži

Kako starite tako dolazi i do promjena u teksturi kože. Koliko brzo će se to događati obično je rezultat vaših zdravstvenih navika (uključujući prehranu, vježbanje i obrasce spavanja). Tu su i uzroci okoliša koji uključuju zagađenje i prečesto izlaganje suncu. Da biste osvježili kožu koristite samomasažu lica i pilinge koje možete napraviti sami te prirodne kreme i ulja poput arganovog i kokosovog. Klonite lice od jakog sunca. Pogledajte u kategoriji Ljepota naše prirodne recepte za masažu, maske, pilinge i kreme.

Kosa koja se prorjeđuje, suha je i puca

Hormonske promjene, koje se dešavaju kako starite, vjerovatno su glavni razlog zbog kojih kosa počnje pucati, lomi se i opada. Postoje i drugi faktori, kao što su česta izloženost stresu, korištenje određenih vrsta lijekova, pretjerana uporaba alata za stajling koji rade na principu topline kao i korištenje proizvoda za njegu koji sadrže štetne kemikalije. Kako starite, važno je biti nježniji prema vašoj kosi i vlasištu, kako bi folikule kose ostale zdrave i produktivne. Počnite koristiti prirodne proizvode za njegu kose koji su bogati proteinima. Jednom tjedno potaknite rast kose pomoću masaže vlasišta toplim uljem, posebno kokosovim i arganovim. Generalno, smanjite broj pranja kose (jednom tjedno je dovoljno za većinu).

atma.hr – 52
Sve što radite s ciljem brige o vašem tijelu ima moć da donese promjenu. Naravno, ne možete kontrolirati nasljedne faktore, ali možete kontrolirati prilično veliki broj stvari koje utječu na preuranjeno starenje.

Autor: minimagazin.info