Ako se ne vodi briga o zubnoj caklini, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje kod koje infekcija ulazi kroz korijen u sam zub, a koja izaziva i upalu mekog tkiva. Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neugodne bolesti!

atma.hr – 78
Zubni kamenac je čest problem, i suvremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, postoji metoda kojom se odlično rješava taj problem, a štedite i novac, prenosi uspesnazena.com.

Temeljna higijena usne šupljine vrlo je bitna: ako se ne vodi briga o zubnoj caklini, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje kod koje infekcija dospijeva kroz korijen u sam zub, a koja izaziva i upalu mekog tkiva.

Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neugodne bolesti!

atma.hr – 75
Kako ukloniti zubni kamenac u kućnim uvjetima

Bit će potrebno:

– 40 gr ljuske oraha

– 250 ml vode

Primjena:

Prokuhajte ljusku u vodi oko 20 minuta.

Skinite s vatre i poklopite. Ohladite i procijedite.

Namočite četkicu za zube u ovu otopinu na desetak minuta.

atma.hr – 39

Zatim njome temeljito očistiti zube, povremeno je umačući u otopinu.

Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno.

Pripremljeni uvarak možete koristiti 2 dana, poslije pripremite novi. Već nakon nekoliko dana rezultat će vas oduševiti!

Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja također pomaže čišćenju i zubne cakline od neugodnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni: upala brzo nestaje.

Podijelite s prijateljima ovaj prirodni recept koji bezuvjetno djeluje.

uspesnazena.com

atma.hr – 78