atma.hr – 52
Iz raznoraznih razloga, lice ujutro može zaista ponekad izgledati kao liče boksača nakon meča: podbuhlo, crveno, natečeno i umorno, što niti jedna žena ne želi, a niti jedan puder na svijetu ne može prekriti… pogotovo ako morate rano obaviti neke obaveze ili ići na posao. Hladna maska je zato genijalno rješenje koje odmah djeluje.

Evo recepta koji će vas spašavati u mnogim takvim jutrima…

Ledena maska za instant oporavak lica – recept

Sastojci:

  • 2 dl čvrstog jogurta
  • 1 dl jačeg (skuhanog i ohlađenog) zelenog čaja
  • prstohvat morske soli
  • 3-5 kapi eteričnog ulja lavande
  • tanka bijela pamučna gaza ili krpa

atma.hr – 52
Priprema:

Uzmite jogurt i pomiješajte ga sa zelenim čajem kojeg ste prethodno skuhali i ohladili.

Dodajte još nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i prstohvat morske soli.

Masku prelijte u veću zdjelicu i u nju dobro umočite gazu ili krpu na njoj ste prethodno napraviti rupice za oči, usta i nos.

To sve skupa stavite u zamrzivač i ostavite toliko vremena koliko vam je potrebno da se otuširate.

Maska će se za to vrijeme stegnuti i tako će se lakše aplicirati.

atma.hr – 52
Korištenje:

Uzmite namočenu gazu ili krpu s hladnom maskom i stavite na lice.

Lezite.

Ostavite masku da djeluje oko pet minuta i zatim je isperite hladnom vodom.

Odmah nakon ispiranja, moći ćete vidjeti učinak maske, a vaše će lice izgledati svježe i odmorno!!!

Zašto i kako ovo djeluje?

Glavni sastojak maske je jogurt. Jogurt ima brojne prednosti od kojih vaša koža može imati koristi. Na primjer, zahvaljujući činjenici da sadrži mliječnu kiselinu, jogurt ima sposobnost izglađivanja i pilinga kože u isto vrijeme. Osim što može genijalno osvježiti vašu kožu, jogurt je idealan i za super osjetljivu i suhu kožu i pravi je borac protiv crvenila, jer sadrži anti-bakterijsko i anti-gljivično svojstvo.

Zeleni čaj djeluje također protuupalno i antibakterijski, čisti i sužava pore, ali i smiruje uslijed stresa osjetljivu i iritiranu kožu. Antioksidansi iz zelenog čaja, uključujući vitamine C i E, usporavaju starenje kože.

Morska sol je kao stvorena za lice bez akni i ostalih neuglednih pojava pa tako i bora. Minerali koji se nalaze u soli pomažu zategnuti kožu te ujedno smanjiti bore i učiniti ih manje vidljivima. Odlična je kod liječenja psorijaze, ekcema te kod uklanjanja stresa.

Jedno od najpoznatijih svojstva lavande je da djeluje kao sedativ. Uz to, lavanda je i regenerator kože, antibakterijsko sredstvo, antidepresiv, antiseptik, relaksans, analgetik… Savršenstvo prirode!

Probajte i uvjerite se!