atma.hr – 52
Želite li gustu, sjajnu, lijepu i izuzetno zdravu kosu?

Postoji vrlo jednostavan i učinkovit način kako od običnog šampona dobiti najzdraviji šampon za njegu i liječenje kose, prenosi uspesnazena.com.

Trebaju vam dva sastojka!

Prvi je vaš šampon po želji, a drugi – tablete Mumyo. Ima ih u svakoj većoj apoteci. Cijena 1 tablete je oko 2-3 kn.

Što je to mumyo?

Mumyo je superljekovita prirodna smola, crno zlato Himalaya – još se zove shilajit ili mumijo.

Mumyo predstavlja najkompleksnije prirodno ljekovito sredstvo, koje potječe iz teško pristupačnih planinskih predjela Azije. Još uvijek nisu razriješene dvojbe o biljnom, odnosno životinjskom porijeklu mumyja. Smola stijena dobiva se iz pukotina u stijenama visokim preko 1500 metara nakon pročišćavanja vrlo osjetljivim metodama. Nalazišta su mu u centralnoj Aziji, u ograncima Himalaja, na Altajskom gorju, u brdskim područjima Kazahstana i Kirgistana. U Tijanskom gorju Kirgistana nalaze ga specijalno obučeni skupljači na visini od 4000 m. Sirovi mumyo nalazi se u pukotinama pećina i spilja, kako na tlu tako i ovješen na stropu.

atma.hr – 52
Usprkos brojnim biološkim i geološkim prosudbama još uvijek nema relevantnih objašnjenja egzaktnog procesa njegovog nastajanja, ali je svim nalazištima zajedničko da su locirana na velikim visinama, intenzivno obasjana sunčanim zrakama u uvjetima vrlo čistog zraka, okružena velikim bogatstvom biljnih i životinjskih vrsta. Najvjerovatnije je kompleks visoko molekularnih, mineralnih produkata izmjene tvari aerobnih mikroorganizama, nastalih u procesu truljenja biljnih ostataka, lišajeva i smola iz korijena jele, omorike i bora.

Mumyo predstavlja najsloženiji kompleks prirodnih biološki aktivnih tvari kao što su aminokiseline, vitamini, minerali te cijeli niz mikro i makro elemenata u obliku koji je iznimno lako dostupan tjelesnim stanicama za apsorpciju. Koristi se kod liječenja preko 400 bolesti, za energiju, a posebno je popularna među sportašima. Naravno, fantastična je i za kosu!

atma.hr – 52
Kako napraviti i koristiti Mumyo šampon

Ljepotice drevnog Egipta i stare Grčke mumyo su koristile u kozmetičke svrhe, često – za liječenje kose i to nije iznenađujuće. Mumyo posjeduje snažna biostimulativna svojstva, čime povećava regenerativne procese u svim oštećenim organima, u ovom slučaju – regeneracija i oporavak korijena dlake, što dovodi do bržeg rasta zdrave kose i samim time sprječava njeno opadanje.

Prije upotrebe, tablete mumyo držite u hladnjaku, da se bolje istisnu iz pakiranja jer su smolaste.

Uzmite 10 tableta mumyo i rastvorite ih u šamponu. Preporučamo kupiti neki prirodni, bio ili čak dječji šampon (250-350 ml).

Ubacite tablete u šampon, promućkajte i ostavite. Tablete će se rastvoriti same za sat-dva. Šampon će potamnjeti.

Kosu perite na ovaj način: poslije prvog šamponiranja – isperite kosu. Kod drugog nanošenja, šampon utrljajte u kosu i ostavite 2-3 minuta, kako bi mumyo djelovao na korijen dlake. Isperite.

Uz redovitu uporabu, mumyo šampon će preobraziti vašu kosu. Ona će postati zdrava, gusta, sjajna i jaka.

Probajte!

uspesnazena.com