Ne očajavajte nad svojim profilom, rješenje je u vrlo jednostavnim vježbama, a rezultat ćete osjetiti već nakon prvog dana

atma.hr – 52
Ako je s godinama, uz silu gravitacije i gubljenja elastičnosti kože došao i koji kilogram viška, a mišići se opustili, nije čudno da je podbradak izraženiji i da “kvari” savršenu sliku lica.

Ali, nije riječ ni o čemu zabrinjavajućem. Naime, stvaranje podbradaka je rezultat prirodnih pojava poput starenja, kilograma, ali i genetike.

Osobe koje odu na dijetu možda se neće da se riješiti podbratka, ali ni to ne treba da zabrinjavati jer postoji metoda kojom se taj “problem” može riješiti i bez gubitka kilograma. Istina je da se višak hrane taloži na ovom dijelu vrata i da gubitak mase na tom dijelu tijela može biti mukotrpan.

Ali, ono što vrlo lako možete učiniti je da pomognete sebi vježbama.

atma.hr – 52
Jedna od takvih vježbi jeste slanje poljubaca u visinu (zabaciti glavu i slati poljupce u vis), a druga je plaženje jezika prema naprijed. Odlična vježba je i izgovarati slova X i O što izraženijim pokretima usana i vilice.

Radite to kod kuće pred ogledalom 5 minuta dnevno i zatezanje na području vrata osjetit ćete već nakon prvog dana vježbanja. Tim vježbama ćete ojačati kritični mišić koji se nalazi ispod vilice i podbradak će se vidno smanjiti.

stil.kurir.rs

atma.hr – 52