atma.hr – 52
Život je pjesma… ako sam to izabereš!

Noćas potpomognuta ovom vrućinom i vrućicom moga sina sam jako slabo spavala. Prije nekoliko godina jako bi se nanervirala i znate ono kad sami sebi ponavljate: “imam toliko obaveza sutra, opet ću biti neispavana, bem ti i vrućinu i ljeto i sada on još ima temperaturu, što ću sada…” ili takav neki sličan scenarij!? Pa onda lijepo ne možete zaspati,ne više od vrućine  ili nekih drugih faktora koji vas ometaju nego od razmišljanja što će biti ujutro kada se probudite. Poznato, ha?

Piše: Danijela Medaković, Life coach & EFT terapeut

atma.hr – 52
I tako vrteći taj film cijelu noć, ujutro se budite kao zombij i cijeli svijet je kriv zbog vrućine ili komarca ili punogaa mjesecaa… Svi faktori su krivi, a ne zapitate se kolika je tu vaša odgovornost. Da li ste zapravo vi taj ključan faktor koji je dopustio da vas vaše misli više ometaju od svih faktora izvana?

Koliko jeste ili niste osvijestili da ste upravo vi kreator vlastitoga svijeta, vlastite realnosti i vlastitoga života?

Psiholozi već godinama pričaju o tome koliko naše misli utječu na doživljaj svijeta oko nas. Um je moćan alat, rekla bi najmoćniji, ali samo ako znamo vješto upravljati njime. Svatko od nas to može naučiti, uz malo volje i puno truda.

Ali da se mi vratimo na moju noćašnju priču…

Dakle vrućina, sin pod temperaturom, lagano bunca i curi mu  nos i plače i svašta još ponešto i oko pola 5 ujutro mi sine: “Hoćeš li dozvoliti da se i dalje nerviraš ili ćeš prihvatiti situaciju i preuzeti odgovornost? Ako se nastaviš nervirati sama ćeš biti kriva za to što si neispavana, jer sama prizivaš tu situaciju u svom umu”.

Iste sekunde sam se vratila u trenutak u kojem sam bila, uspavljivala zibajući sina u rukama i ponavljala “Tek je pola 5, imaš još 3 sata da se naspavaš.” I tako jedno pola sata dok on nije napokon mirno zaspao.

U 8 sati sam se probudila kao da sam sam spavala cijelu noć najmirnijim mogućim snom.

Pitate se zašto? Odgovor je vrlo jednostavan. Reprogramirala sam um. Imala sam izbor, ili će mi vrućina i vrućica pokvarit cijeli dan koji nije ni počeo ili ću djelovati u drugom smjeru. Neprihvatljivo mi je bilo dozvoliti da mi tih nekoliko neprospavanih sati pokvari cijeli dan pun potencijala ispred mene.

I zato vam kažem da je život pjesma.

Život postaje pjesma kada shvatiš da u svakom trenutku imaš izbor i da si ti kreator svijeta oko sebe, kada prihvatiš da si 100 % odgovoran za sve ono što je oko tebe i da ti upravljaš svojim umom, a ne on tobom.

Ako ne znate kako biste to sami, rado ću vam pomoći!

Danijela Medaković
Life coach & EFT terapeut
095/5488805
[email protected]
FB : Zdravi-Sretni
Skype: Zdravi Sretni
WEB: zdravi-sretni.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaKako se riješiti podbratka u kratkom roku
Slijedeća objavaZarobljena morska kornjača, nakon što ju je ronioc spasio, vratila se kako bi izrazila zahvalnost!
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.