Svaka nekretnina ima srce doma. Ako ljubavi nemamo – i ljudsko i Feng Shui srce nekretnine je bez života, a ono je centralni dio organizma i svih životnih aspekata.

atma.hr – 52
Prema Feng shui filozofiji, 6 vrsta ljubavi “žive” u vašem srcu, a time i u vašem domu: prema roditeljima, partnerima, djeci, prijateljima, sebi i ljubimcima. Prema riječima oca Tadeja: “Bez ljubavi nema života”. Jednostavno, život bez ljubavi je kao vrt bez cvijeća, ili, jos gore, vrt gdje su sve biljke uvenule. Srce nam je ljubav, a vene su radost i osmijeh.

Svaka nekretnina ima srce doma. Ako ljubavi nemamo – i ljudsko i Feng Shui srce nekretnine je bez života, a ono je centralni dio organizma i svih životnih aspekata. Čovjek dok je živ ima potrebu da voli i da bude voljen.

Tajna je naučiti dati ljubav i nakon toga biti spreman i otvoren za prijem one ljubavi koja ti slijedi.

1. LJUBAV PREMA RODITELJIMA

Ljubav prema roditeljima utemeljena je u našem DNK. Roditelji nas čuvaju i njeguju od rođenja pa do njihove smrti. I zato im trebamo biti zahvalni. Najvažnija vrijednost u kineskoj kulturi predstavlja ljubav prema roditeljima.

Blagovaonica treba biti mjesto zajedništva jedne obitelji, bez obzira na to žive li svi članovi zajedno u jednoj nekretnini. Kada roditelji dođu u goste, poželjno je da svi članovi sjednu zajedno za stol i posluže se istim posluženjem. Tada se usklađuje ista vrsta energije. Komunikacija je uvijek bila najljepši oblik razmjene energije i emocija s roditeljima. Time se svi problemi, neslaganje, te i mogući bijes ublažavaju.

Ako su roditelji pokojni, njihove slike nikada ne treba držati u prostoru vidljive, već zatvorene u kutiji ili ladici.

atma.hr – 52
2. LJUBAV PREMA PARTNERU

Ljubav izvlači ono najbolje iz ljudi. Ništa magičnije ne postoji od ljubavi muškarca i žene. Ta ljubav treba biti jedna duša koja živi u dva tijela. Ljubav je: strpljenje, darežljivost, poniznost, razumijevanje, nesebičnost, odricanje, iskrenost i vjernost.

Spavaća soba je mjesto intimnog života. Svako jutro i početak dana počnite sa svojim partnerom. Ako ne živite zajedno – pošaljite mu poruku. Ako se zajedno budite – obavezno popijte po čaj ili kavu pa tek onda krenite ka svojim obavezama.

3. LJUBAV PREMA DJECI

Ništa ljepše dijete ne može osjetiti do stalno strujanje roditeljske ljubavi prema njemu. To je djetetov izvor fizičkog i psihičkog zdravlja. Svaki poljubac u krevetu pred “laku noc” donosi zaštitu, blagoslov i miran san. Kažu da kada se dijete smije u snu – da ga to zasmijavaju anđeli. Možda… ali sigurno je da je to dijete, koje je ispunjeno roditeljskom ljubavlju, ono dijete koje je sretno i zadovoljno.

Dječja soba je djetetov život i njegov svijet. Uvijek ga ispoštujete dolaskom kod njega, kucajte na vrata, dođite mu redovno u goste i u njegovoj sobi obavite najbitnije razgovore, igrajte se i pričajte o svemu. Osjećajem poštovanja, prikazanom ovakvim postupcima i pruženom ljubavlju, će vaše dijete shvatiti i prihvatiti najljepši osjećaj ljubavi.

atma.hr – 52
4. LJUBAV PREMA PRIJATELJIMA

Pravo prijateljstvo nema cijenu. Mnogi bi se htjeli s vama voziti u lijepom automobilu, ali ono što treba tražiti jest osoba koja će biti s vama u autobusu kada se taj isti auto pokvari. Prijatelji služe tome da uvijek budu uz vas. Ako i nekada postupe neočekivano – ne zamjerite, vjerojatno nisu tako mislili.

Prijateljstvo se gradi i održava čitavog života. Biti pravi prijatelj je veliki zadatak svake osobe.

Uredite dnevni boravak, da biste pojačali polje ljubavi prijateljstva. Barem jednom tjedno pozovite drage prijatelje na razgovor i druženje. Time vaš dom dobiva dobru energiju.

5. LJUBAV PREMA SEBI

Ljubav prema sebi je temelj ljubavi koju pružamo ka svima drugima. Ne možemo voljeti nekoga ukoliko ne volimo sebe. Nezadovoljstvo sobom je navika. Počnite voljeti sebe, svoje tijelo, svoje mane i nedostatke. Pohvalite sami sebe. Ako naučite biti zadovoljni sobom sada, takvi kakvi jeste, onda ćete, kada vam dobro uđe u život, biti u mogućnosti da uživate u istom.

Kupaonica je naša intima, mjesto gdje čistimo svoj organizam, mjesto gdje smo sami sa sobom. Iskoristite moć ogledala i svaki dan počnite razgovorom sami sa sobom. Pohvalite se. Kažite kako ste lijepi. Obećajte sebi da ćete danas cvjetati kao najljepši cvijet.

atma.hr – 52
6. LJUBAV PREMA LJUBIMCIMA

Ljubimci nisu samo vaša imovina. Oni su dio vaše obitelji. Njihova bezuvjetna ljubav je nešto najljepše, jer oni uče svoje vlasnike da budu brižni i da ne budu sebični. Ništa ljepše ne postoji od sreće koju pokazuje vaš pas kada vas, poslije nekog vremena, ugleda, ili maca koja skoči u krilo i prede.

Zbog toga se oni koriste u bolnicama, radi bržeg oporavka pacijenata. Naučno je dokazano da maženje kućnog ljubimca smanjuje krvni pritisak. Pas može nanjušiti i opaku bolest.

Oni su veliki izvor pozitivnog yanga u našim domovima. Odlični su za velike domove s malo korisnika, jer svojim kretanjem ne dozvoljavaju da dođe do ustajale energije.

Sandra Drinčić – fengshuitajne.com