Artwork by Daniel B. Holeman
Jednom je jednom čovjeku rečeno kako mu je otac ostavio veliko bogatstvo u nasljedstvo, ali da ga treba pronaći. Čovjek je proputovao skoro cijeli svijet tragajući za blagom, a u tom procesu potrage je umro. Tijelo je vraćeno na mjesto odakle je potragu i započeo. Dok su kopali grob u dvorištu, pronađeno je blago…

Ovo je jedna vrlo jednostavna priča, ali je priča naših života.

Mi pokušavamo pronaći blago sreće, ali ne shvaćamo kako se ono nalazi unutar nas.

Ako ga ne možemo pronaći u našem srcu, nećemo ga pronaći nigdje.

Blago ne vidimo jer smo prekriveni zemljom i prljavštinom u obliku požude, pohlepe, ljutnje, lažnog ega, iluzije, zavisti i neznanja.

Ako očistimo svu prljavštinu iz naše svjesnosti, pronaći ćemo konačni izvor svih naših težnji – ljubav, mir i istinu.

Radhanath Swami
Prethodna objava9 stvari koje nikada ne treba reći muškarcu
Slijedeća objavaAko je danas bio loš dan, bit će i sutra?
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.