Foto: pixabay.com

Ako budete imali sreće, neće vas svi voljeti. Morat ćete izgraditi svoj unutrašnji sistem vrijednosti, a nakon toga će vas napustiti želja da se svidite svima. Ako budete imali sreće, netko drag će vam okrenuti leđa. I naučit će vas cijenu trenutka sreće.

atma.hr – 52
Ako budete imali sreće, bit ćete sami. Sasvim sami. Kada nitko ne bude u vašoj blizini morate se oslanjati samo na sebe i zemlju.

Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme, život će vas udariti i razbiti poput oraha kako bi iz vas izvadio jezgru.

Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme, bit ćete ranjeni. Toliko bolno da ćete se osjećati kao da ćete gotovo umrijeti, a onda će vam pomoći da se ponovno rodite iznutra.

Ako budete imali sreće, plakat ćete. Suze nećete moći zaustaviti. I kroz njih će doći oslobođenje, a zatim i stvarni život.

Ako budete imali sreće, bit ćete povrijeđeni od drugih ljudi. To nećete moći sakriti. I tada ćete shvatiti tko je uz vas, a tko ne.

Ako budete imali sreće, nećete imati odgovore na pitanja. I onda ćete morate sami ih potražiti.

Ako budete imali sreće, bit ćete razočarani ljudima, idejama, učiteljima… I, preživjevši ovo razočaranje vidjet ćete stvarni svijet.

Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme, nećete imati od koga tražiti savjet. Baš ni od koga. Morat ćete se osloniti na svoj unutrašnji kompas.

atma.hr – 52
Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme, bit će vam nepodnošljivo, toliko da morate nešto učiniti sa sobom ili se jednostavno opustiti i pustiti da svijet učini nešto s vama.

Ako budete imali sreće, izgubit ćete, biti prevareni, biti izdani i gotovo slomljeni. A ovo “gotovo” urezat će vam na lice bore mudrosti. A iskustvo će ostati s vama do kraja života.

Ako budete imali sreće, nećete imati novca. I moći ćete ući u stvarne odnose s ljudima koji su prije bili tu samo ako platite.

Ako budete imali sreće, imat ćete mnogo novca, shvatit ćete dubinu očaja, kada se rasprši iluzija da je sreća u njima.

Ako budete imali sreće, neće vas svi voljeti. Morat ćete izgraditi svoj unutrašnji sistem vrijednosti, a nakon toga će vas napustiti želja da se svidite svima.

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot

Ako budete imali sreće, netko drag će vam okrenuti leđa. I naučit će vas cijenu trenutka sreće.

Ako budete imali sreće, suočit ćete se licem u lice sa svojim voljenima. I bit će dvije istine. Njihova i vaša. I osjetit ćete zvono između zasebnih svemira koji se jedva dodiruju.

Ako budete imali sreće, moći ćete sve ovo podnijeti i izdržati. I pronaći način da se transformirate.

Doživjet ćete unutarnju alkemiju koja bol pretvara u ljepotu. Zlobu u poniznost. Strah u uspjeh. Radost u inspiraciju. Krivnju i sramotu ćete izbaciti iz duše kao kad čistač pomete smeće. A ožiljci se tada pretvaraju u vrata.

Ako budete imali sreće i bude pravo vrijeme…

Aglaja Dateshidze