Foto: pixabay.com

I znanost je počela priznavati ono što su šamani, iscjelitelji i duhovni učitelji znali tisućljećima. Istraživači poput dr. Bruce Liptona i dr. Joe Dispenze su pokazali kako naše misli, svjesno ili nesvjesno, imaju dubok utjecaj na naše tijelo na staničnoj razini i na samu našu DNK.

atma.hr – 52
Vrijeme je pokazalo da negativan govor i uvjerenja negativno utječu na naše blagostanje i zdravlje. Srećom, vrijedi i obrnuto. Kada živimo u bezuvjetnoj, istinskoj ljubavi – čuda se događaju.

Uzmimo priču o ženi koja boluje od raka u posljednjoj fazi. Njeno tijelo je opustošeno od konvencionalnih terapija – izgubila je kosu i jako smršavila, naglo je ostarjela, te je osjećala veliku bol. Ona je u suštini umirala.

Kasno jedne noći, dok je stajala ispred ogledala, gledajući svoje ispijeno tijelo, osjetila je  nevjerojatno, svesrdno suosjećanje prema sebi.

Počela je s ljubavlju razgovarati sa svojim tijelom, kao što bi razgovarala s malim, uplašenim djetetom, govoreći mu koliko ga voli. Također je izrazila žaljenje što nije ranije pokazala svom tijelu istinsku ljubav i poštovanje.

Njezin razgovor je trajao neko vrijeme.

Otišla je u krevet osjećajući mir i zadovoljstvo koje nije osjetila godinama. Danas govori kako je to bio početak njenog zapanjujućeg oporavka.

atma.hr – 52
Reprogramiranje DNK mislima i riječima

Mi obično ne obraćamo puno pažnje mislima koje nam se vrte po glavi – što je velika pogreška.

Evo zašto.

Negativan govor koji zuji u pozadini našeg mozga naše stanice slušaju 24 sata/7 dana u tjednu. Stanice gomilaju emocije, misli i prijašnja iskustava – i sve to čuvaju dok im ne kažemo da otpuste.

No, dobra vijest je da naše stanice apsorbiraju i ohrabrujuće, pozitivne misli i riječi. Postoji tibetanska poslovica koja kaže Svaka misao – Sve do jedne – se broji.

Čak i znanstvenici shvaćaju da se DNK može reprogramirati riječima i frekvencijama.

Umjesto da bezglavo bombardiramo naše stanice nekorisnim mislima i uvjerenjima, možemo se početi iscjeljivati prvo spoznajom da nismo samo mozak koji je podržan od strane nekonzistentnog tijela – što je nesretna orijentacija u većini zapadnih društava danas.

Mi smo zapravo vrlo inteligentan sustav u kojem svaki dio ima svoju jedinstvenu svijest koja doprinosi cjelini.

Kada jednom shvatimo tu nevjerojatnu povezanost, možemo razviti ljubav i odnos pun poštovanja s našim tijelom, organima i stanicama.

Tada ćemo našem dragom tijelu ili bolesnom organu moći reći na glas dvije jednostavne riječi s iskrenom namjerom:

Volim te.

Neki počinju sa specifičnim problematičnim područjem, dok drugi umataju cijelo tijelo u vibraciju tih ljekovitih riječi.

Zapamtite: svaki organ i stanica u tijelu – slušaju i odgovaraju na naše misli.

Stišavanje uma i slušanje našeg tijela je dobar prvi korak.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić