Image by Freepik

Poznavati umijeće (ne)starenja cilj je svake žene i postoje one koje uspiju ostati izvan godina. To su istinski lijepe žene. One nisu samo „slatke“ žene, žene sa stilom… To su žene koje su se prepoznale i zaljubile u sebe. Prestale su težiti savršenstvu i pronašle su osobu koja je svakome od nas toliko potrebna – sebe, onu pravu sebe.

atma.hr – 52
Svi se bojimo starenja. Riječ “godine” ili „starost“ posebno je zastrašujuća za žene – ona u našim glavama postaje sinonim za neprivlačnost, usamljenost, osjećaj beskorisnosti.

Poznavati umijeće (ne)starenja cilj je svake žene, a tužno je što ‘hrabri ratnici’ unaprijed znaju da će tu bitku prije ili kasnije izgubiti. No ipak, postoje oni koji uspiju ostati izvan godina.

To su istinski lijepe žene. One nisu samo „slatke“ žene, žene sa stilom… To su žene koje su se prepoznale i zaljubile u sebe, onakve kakve jesu, u svoje nedostatke, koje svatko od nas ima, u netipičan izgled nosa, u svoje prirodne usne, grudi, noge.

Nakon karijere, uspjeha, društvenog statusa, shvatile su da je glavna stvar u životu sam život i naučili su uživati u svakom trenutku.

Prestale su težiti savršenstvu i pronašle su osobu koja je svakome od nas toliko potrebna – sebe, onu pravu sebe.

Ne pate od depresija jer im nikad nije dosadno. Ne žale se da je život daleko od idealnog, jer znaju svoje snove pretvoriti u ciljeve. One znaju – toliko je zanimljivih stvari uokolo!

I nikada ne prestaju učiti! Svoja svakodnevna iskustva upletu u nit života, stvarajući prekrasno umjetničko djelo.

atma.hr – 52
Odgajaju djecu, unuke, slikaju slike, osvajaju vrhove – i sve im ide od ruke.

Ne prate modu, trendove i brandove. Nose nakit koji im se sviđa, nose mini, midi ili maxi zato jer im se sviđa, a ne da bi bile u trendu ove modne sezone. I smješkaju se u nevjerici kad za sebe čuju da su „ikona stila“.

Ne drže dijete i davno su odustale od brojanja kalorija. One znaju da je zanimljiv, vedar život ispunjen ljubavlju učinkovitiji od bilo koje holivudske dijete.

Postulate životnog trenera o upravljanju vremenom ne lijepe na frižider, jer one imaju vremena, a da pritom nigdje ne žure.

U komunikaciji ne podcjenjuju svoje godine, ne koketiraju s rečenicama u stilu „Ne pita se ženu koliko ima godina..“. Iako teško da bi vam i palo na pamet da ih pitate za godine, jer su izvan toga.

One ne postavljaju pitanje: „Što učiniti da ne ostarim?“.

Bez straha gledaju u budućnost, jer znaju – što dalje idu, to je zanimljivije živjeti!

ATMA/garmoniazhizni.com/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr