Ovo ne znači da nećemo raditi ništa. Ako nešto želimo potrebno je djelovati i dati sve od sebe jer mi zapravo ne znamo što nam je suđeno. Mi ne znamo je li nam sudbina predodređena i djelujemo kao da nije. Jer svaki pojedini trenutak postojanja u sadašnjosti rezultat je naše prethodne misli ili djela. Djelujemo na način kao da sami prizivamo i manifestiramo svoju sudbinu.

atma.hr – 52
Međutim, život se ne odvija uvijek kako smo planirali i rijetko se odvija prema željenoj vremenskoj crti, ali ono što nam je suđeno uvijek će pronaći svoj put. Ponekad toliko snažno nešto želimo, a ipak se to ne događa iz različitih razloga. Potrebno je imati vjere u život i kada će što poslati na naš put.

Često želimo kontrolirati ishode, ali ne ovisi sve o nama i mi ne znamo uvijek najbolje. Nikada nemamo potpunu sliku kada želimo da nam nešto dođe na put. Zbog toga je potrebno imati vjeru da će ono što je trebalo biti pronaći svoj način.

To također znači da je moguće da nam nešto što želimo nije zapravo suđeno. To može biti teško prihvatiti, ali kasnije često uvidimo zašto je tako bilo i to je obično zato što nam život sprema nešto još bolje.

Možemo biti zahvalni na onome što imamo ili biti puni mržnje zbog onoga što nemamo. Možemo cijeniti život koji imamo ili biti ljuti na život koji nemamo. Možemo biti radosni zbog onoga što imamo ili biti ljubomorni na ono što drugi imaju.

atma.hr – 52
Kada se ponekad dogodi nešto na način na koji nismo htjeli, vrlo je lako pomisliti da ništa ne ide po našem planu, mislimo da nam se sva vrata zatvaraju, da sve propada. Krene od lošeg trenutka, do lošeg sata pa do lošeg tjedna i mjeseca, i na kraju mislimo da imamo loš život. A u stvarnosti imamo toliko toga čemu možemo biti istinski zahvalni.

Ako samo pogledamo oko sebe, shvatit ćemo darove koje imamo. Kada smo nezahvalni, to znači da SVI mogu prepoznati naše darove osim nas samih. Nedostatak zahvalnosti nas blokira od onoga što možemo biti, od potpunog ispunjenja naših potencijala. Pokušajte na sve što vam život donosi gledati kao da ste upravo to i sami odabrali, iako vam možda još uvijek nije jasno zašto.

“Ono što ti je suđeno neće te zaobići, a ono što te je zaobišlo nije ti bilo suđeno.” ~ Imam Ali

Odvojite trenutak i budite zahvalni na svemu što već imate i budite otvoreni prema onome što vam život šalje na vaš put.

Napisao: Dario Duišin Džunić
Instagram: dario.ddd
Facebook: https://www.facebook.com/dharma3d

banner za knjige BIOLOGIJA VJEROVANJA
Prethodna objavaNije uvijek loše odustati, dapače
Slijedeća objava20 životnih principa kojih se drži svaki Rak
Avatar photo
Osnivač sam i urednik portala Atma, predsjednik udruge Atma te između ostalog, informatičar i glazbenik. Duhovnost i metafizika me je počela intenzivno zanimati 1992. godine. U potrazi za odgovorima odlučio sam se neko vrijeme povući iz svjetovnog života te sam tri godine živio kao monah u jednoj od tradicionalnih škola joge gdje sam intenzivno prakticirao meditaciju, vježbao 'duhovnu disciplinu' i proučavao drevna znanja. Nakon povratka u 'normalni život' nastavio sam s osobnim razvojem, održavanjem predavanja, pisanjem članaka i izdavanjem nekoliko alternativnih tiskovina. Dugogodišnje iskustvo rezultiralo je pokretanjem Atma portala 2012-te godine.