Na komplimentima se ne treba štedjeti, naročito kada su upućeni ženama. Svaka žena voli čuti kompliment, a oni koji nemaju veze s izgledom ženama će značiti puno više od komplimenata na račun ljepote ili odjeće.

atma.hr – 78
Svakoj ženi bit će drago ako čuje jedan od idućih 7 komplimenata:

1. “Znaš slušati druge ljude.”

U vremenu u kojem smo konstantno sa svih strana bombardirani informacijama i stvarima koje odvlače pažnju, znati slušati je vrlo cijenjena vrlina.

Kada ženi kažete da zna slušati, dajete joj do znanja da cijenite njenu prisutnost i obazrivost koju pokazuje tijekom razgovora.

Osim toga, kada jedna prijateljica kaže drugoj da zna slušati, ili partner to kaže partnerici, to će sigurno učvrstiti njihovo prijateljstvo, odnosno ljubavnu vezu.

2. “Ti si stvarno jaka osoba.”

Otpornost, odnosno sposobnost da se brzo oporavimo nakon teškoća, ključ je ka sreći. A kada ženi kažete da je jaka dajete joj do znanja da primjećujete njenu emocionalnu agilnost.

Sposobnost brzog oporavka nakon neke životne nedaće psiholozi smatraju jednom od najboljih crta ljudskog karaktera.

atma.hr – 39

3. “Odlično si odradila taj posao.”

Svaka žena osjeća se odlično kada netko pohvali njen rad u koji je uložila trud i strast jer taj kompliment daje joj do znanja da je njeno zalaganje primijećeno i cijenjeno.

Istraživanja su pokazala da se produktivnost povećava kada smo sretni na poslu, a nema boljeg načina za širenje pozitivne vibracije na poslu od davanja iskrenih komplimenata za nečiji rad.

4. “Nadahnjuješ me.”

Kada žena čuje da je nekome uzor, taj kompliment istog trenutka će joj popraviti raspoloženje. Biti okružen ljudima koji nas nadahnjuju može biti dobro i za posao, naročito kada je nadređeni osoba koja svojim stavovima i postupcima nadahnjuje radnike.

Dakle, u svačijem je interesu imati supervizore koji su pozitivni uzori ostalima.

5. “Ti si divna mama.”

Svaka majka u nekom se trenutku pita je li dobra mama, bez obzira na to koliko se trudila biti najbolja mama.

A kada joj netko tko je ‘promatra’ sa strane kaže da odlično odgaja svoje dijete i da je divna mama to će biti jedan od najljepših komplimenata koji žena može čuti. Taj kompliment također će joj pomoći da se bolji nosi sa svim izazovima roditeljstva.

atma.hr – 78
6. “Divna si prijateljica.”

Kada ženi kažete da je super prijateljica, dajete joj do znanja da vam puno znači.

A koji se čovjek ne želi osjećati prihvaćenim?

7. “Imaš predivno srce.”

Svatko može dati kompliment lijepom licu, ali kako starimo, ono što nosimo u sebi postaje najvažnije.

Ako zaista želite dirnuti ženu, dajte kompliment njenoj osobnosti, smislu za humor, srcu i duhu. To je ono što i čini srž svakog čovjeka – i puno ljepše za čuti od toga da imate lijepu suknju.

zadovoljna.hr

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

OSHO: MOĆ LJUBAVI - SUŠTINA ŽIVLJENJA

Između rođenja i smrti najvažnija stvar koja se može dogoditi čovjeku jest ljubav

Zaljubljivanje je jedan od najvažnijih ljudskih događaja kroz koje prolazimo, ali o njemu nikada ne učimo u školi.

U knjizi Moć ljubavi, Osho nam pomaže da usmjerimo svoju potragu za ljubavi tako da proširimo naš pogled – pokazujući nam da ljubav ima mnogo manifestacija i ne staje sa drugom osobom. Jedna manifestacija ljubavi je meditacija, iskustvo koje mijenja život i dozvoljava cvjetanje prave ljubavi unutar pojedinca i prema drugima.

152 stranice, format: 15×23

Cijena: 108,00 kn 97,20 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here