Designed by Freepik

Kako planete utječu na nas – iz dana u dan? U mnogim drevnim kulturama planete se smatraju pravim nebeskim božanstvima, gospodarima, vladarima, utjelovljenjima duhovnih sila i djelovanja.

Svaki planet zadužen je za određeni aspekt našeg života i specifično utječe na naš život. Mi nosimo dio njegove energije, kao što i svaki dan u tjednu nosi dio određene energije planeta koji vlada tim danom.

„Vi ste dio ukupne Univerzalne svijesti ili Boga. A prema tome i (dio) svega što je unutar Univerzalne svijesti ili Univerzalne svjesnosti, kao što su i zvijezde, planeti, Sunce, Mjesec. Upravljate li vi njima ili oni vama? Oni su stvoreni da služe vama, kao pojedincu. Da, to je dio (igre)… Jer vi ste kao korpuskula u Božjem tijelu; prema tome su-stvoritelj s Njime u svemu što mislite i činite… Život je svrhovito iskustvo, a mjesto na kojem se osoba sama zatječe jest mjesto na kojem može iskoristiti svoje sadašnje mogućnosti, greške, promašaje, vrline, da bi ispunila svrhu koju je duša odlučila manifestirati u trodimenzionalnom planu.“ – There is a River, Edgar Cayce

PETAK je Venerin dan

Na sanskritu je njeno ime Shukra. Venera je planeta radosti, ljubavi, plemenitosti, umjetnosti i ljepote. Ona voli sklad (unutrašnji i vanjski), ugodu i druženje.

Petak je dan stvoren za ugodna druženja, ljubavne susrete, romantiku, umjetnost, ljepotu i uživanje! Posvetite se dragim osobama. Ako ste malo aktivnije raspoloženi obavite shopping, zabavite se, a ako ste umjetnički inspirirani napravite neko lijepo umjetničko djelo, uživajte u muzici ili posjetite izložbu.

Obucite nešto u ružičastim, modrim tonovima ili šareno. Petak je dan i za odmor, uživanje, dobru relaksaciju i opuštajuću masažu. Uljepšavanje možete začiniti nekom finom osvježavajućom maskom ili kupkom. Nju obogatite ružinom vodicom ili uljem.

Popijte na kraju čaj od stolisnika ili metvice. Venerine omiljene poslastice su u kombinaciji sa voćem. Zamislite sočne jagode sa šlagom, trešnje, maline, kupine ili breskve. Dom pročistite timijanom.

petak-hatha_reduced_13Na današnji dan neka yoga bude posvećena otvaranju “backbends“. Kobra ili bhujangasana je predivna asana u kojoj možete uživati. Ona je i “majka” svih asana koje otvaraju i izvijaju se unazad. Napravite ju nekoliko puta, osjećajte širenje i otvaranje. Njenu svjesnost prenesite na ustrasanu (položaj deve), urdhva dhanurasanu (položaj visokog luka), dhanurasanu (položaj luka), matsyasanu (položaj ribe) i sl. Fokus je na srčanu čakru (anahata). Neka dah i prana struje kroz taj dio tijela i otključaju duh vašeg srca. Sav strah i frustracije se prevladavaju a nastavlja se kretati kroz život sa lakoćom i milosti, otvorenog srca i strasti za život i ljubav.

Nadi-shodana pranayama: Kako je Venera zadužena za dobre odnose i sklad, ovo je odlična pranayama za balansiranje svih muško-ženskih suprotnosti u nama kao i našeg živčanog sustava. Vrlo je jednostavna i mirna pranayama koja učinkovito pročišćuje živčane tokove i energetske kanale. Radi se bez zadržavanja daha.

Desna ruka je u Vishnu mudri a lijeva u Jnana mudri. Zatvorite desnu nosnicu, udahnite polako kroz lijevu nosnicu do svog punog i potpunog udaha, zatvorite lijevu i izdahnite kroz desnu nosnicu do potpunog izdaha, udahnite opet kroz desnu i izdahnite istim procesom kroz lijevu nosnicu. Ovo je jedan potpuni krug Nadi-shodana pranayame.

Trataka prekrasnog cvijeta: Ovo je tehnika koncentracije/dharane koja otvara ljepotu duše. Detaljno i pažljivo promatrajte svaki dio predivnog cvijeta: boje, latice, stručak, njegove kvalitete i ljepotu. Zatim, kao da želite fotografirati tu sliku cvijeta, kamera će okinuti i onda tu sliku sprema u kompjuter.

petak-817Lakshmi

Vaše trepavice su kamera, a um je hard disk koji će spremiti sliku. Zatvorite oči i ponovite tu istu sliku zatvorenih očiju. Koncentrirajte se na predio čela koji je kao ekran. Uskoro će i vaši osjećaji biti poput tog cvijeta, koji se otvara i širi u svojoj ljepoti.

Danas je dan koji posvetite Božici sreće Lakshmi!

Ona je prelijepa Božica koja stoji ili sjedi na otvorenom lotosu roze boje. Vladarica je obilja i ljepote. Prinesite joj cvijet ruže ili jaglaca. Njena mantra je: Om Hrim Shrim Maha-Lakshmi Namaha

MANDALA TKANINA

MANDALA - MULTINAMJENSKA TKANINA

Atraktivna i egzotična...

Može biti prostirka za jogu i meditaciju, plažu, egzotičan ukras na zidu, stolnjak, od nje možete napraviti šal, haljinicu, suknjicu, tuniku ili čak torbu.

Cvjetni print, valoviti ljubičasti rub s ljubičastim pomponima / Miks pamuk i poliester / Debljina tkanine: 0.1 cm, ne gužva se / 148 cm

Svijest o mandali može imati potencijal mijenjanja načina na koji vidimo sebe, planet i možda čak našu životnu svrhu. – Bailey Cunningham

Cijena: 250,00 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 29.12.2017.
Slijedeća objavaOvaj umjetnik cijeli dan šeta po Sibiru kako bi stvorio predivne divovske snježne murale!
Sandra Petra Pintarić
Sandra je posvećena yogi koju prakticira od 2001.g. a podučava od 2006.g. Znanje dobiva od najeminentinijih svjetskih duhovnih i yoga učitelja kroz posljednjih 15 godina a prije toga istraživala je u ezoteriji, astrologiji, duhovnosti, alternativi, starim narodima i sl. Od 1995.g. tu simboliku i znanja pretače na svoje umjetničke kreacije, kao i danas.Desetak godina je bila pod utjecajem Sri Sri Ravi Shankara, proučavanja znanja yoge od njega i drugih inspirativnih duhovnih učitelja. To joj je promijenilo život i dalo duboku praksu yoge, pranayame, kriye, meditacije i karma yoge. Uz to je pet godina prakticirala Ashtanga i Power Vinyasa yogu, inspirirana Krishnamacharyom također, te završila Školu yoge Nava i podučavala nekoliko godina u tim stilovima. Posjetila je mnoge radionice sa najpoznatijim svjetskim učiteljima Vinyasa, Ashtanga, Power, Iyengar, Jivamukti, Yoga Srca i Kundalini. Želja za daljnjim napredovanjem u yogi usmjerila ju je prema jednom od najvećih mastera današnjice Sri Dharma Mittri u New York. Susret s njim sve je potpuno promijenio. Završila je "Life of a Yogi" obuku za učitelje 2011.g., postala internacionalno prihvaćena učiteljica i donijela nam je Dharma yogu u Hrvatsku. Od tada redovno posjećuje svog učitelja i senior učitelje u New Yorku, Londonu i dr. Dharma yoga je tradicionalna yoga koja podučava 8 udova yoge (Ashtanga yoga) i 9 glavnih tradicija (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Jnana, Mantra, Yantra, Laya, Kundalini i Bhakti yoga).Sandra je 2001.g. napustila dotadašnje poslove u medijima i izdavaštvu kako bi išla putem umjetnosti, duhovnosti i yoge. Bila je vrlo aktivna u svijetu umjetnosti, mode i interijera. Paralelno je kroz yoga praksu i znanje nalazila sve dublji smisao. 2009. g. zajedno sa prijateljicom otvara poznati zagrebački Yoga Centar i Školu Divya. Od tada redovno podučava i nadograđuje svoje znanje o yogi, vedama, duhovnosti i bhakti yogi, kao i stručne edukacije za Vastu. Duboko je zahvalna na svakom znanju i inspiraciji, kao i na prilici da to dijeli.Web:www.yogazagreb.comwww.vastuhealingarts.comhttp://dharmayogazagreb.weebly.com

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.