Designed by Freepik

Petak je dan stvoren za ugodna druženja, ljubavne susrete, romantiku, umjetnost, ljepotu i uživanje! Posvetite se dragim osobama. Ako ste malo aktivnije raspoloženi obavite kupnju, zabavite se, a ako ste umjetnički inspirirani napravite neko lijepo umjetničko djelo, uživajte u glazbi…

atma.hr – 52
Na sanskritu je njeno ime Shukra. Venera je planeta radosti, ljubavi, plemenitosti, umjetnosti i ljepote. Ona voli sklad (unutrašnji i vanjski), ugodu i druženje.

Petak je dan stvoren za ugodna druženja, ljubavne susrete, romantiku, umjetnost, ljepotu i uživanje! Posvetite se dragim osobama. Ako ste malo aktivnije raspoloženi obavite kupnju, zabavite se, a ako ste umjetnički inspirirani napravite neko lijepo umjetničko djelo, uživajte u glazbi…

Obucite nešto u ružičastim, modrim tonovima ili šareno. Petak je dan i za odmor, uživanje, dobru relaksaciju i opuštajuću masažu. Uljepšavanje možete začiniti nekom finom osvježavajućom maskom ili kupkom. Nju obogatite ružinom vodicom ili uljem.

Popijte na kraju čaj od stolisnika ili metvice. Venerine omiljene poslastice su u kombinaciji sa voćem. Zamislite sočne jagode sa šlagom, trešnje, maline, kupine ili breskve. Dom pročistite timijanom.

atma.hr – 52
petak-hatha_reduced_13Na današnji dan neka yoga bude posvećena otvaranju “backbends“. Kobra ili bhujangasana je predivna asana u kojoj možete uživati. Ona je i “majka” svih asana koje otvaraju i izvijaju se unazad. Napravite ju nekoliko puta, osjećajte širenje i otvaranje. Njenu svjesnost prenesite na ustrasanu (položaj deve), urdhva dhanurasanu (položaj visokog luka), dhanurasanu (položaj luka), matsyasanu (položaj ribe) i sl. Fokus je na srčanu čakru (anahata). Neka dah i prana struje kroz taj dio tijela i otključaju duh vašeg srca. Sav strah i frustracije se prevladavaju a nastavlja se kretati kroz život sa lakoćom i milosti, otvorenog srca i strasti za život i ljubav.

Nadi-shodana pranayama: Kako je Venera zadužena za dobre odnose i sklad, ovo je odlična pranayama za balansiranje svih muško-ženskih suprotnosti u nama kao i našeg živčanog sustava. Vrlo je jednostavna i mirna pranayama koja učinkovito pročišćuje živčane tokove i energetske kanale. Radi se bez zadržavanja daha.

Desna ruka je u Vishnu mudri, a lijeva u Jnana mudri. Zatvorite desnu nosnicu, udahnite polako kroz lijevu nosnicu do svog punog i potpunog udaha, zatvorite lijevu i izdahnite kroz desnu nosnicu do potpunog izdaha, udahnite opet kroz desnu i izdahnite istim procesom kroz lijevu nosnicu. Ovo je jedan potpuni krug Nadi-shodana pranayame.

atma.hr – 52
Trataka prekrasnog cvijeta: Ovo je tehnika koncentracije/dharane koja otvara ljepotu duše. Detaljno i pažljivo promatrajte svaki dio predivnog cvijeta: boje, latice, stručak, njegove kvalitete i ljepotu. Zatim, kao da želite fotografirati tu sliku cvijeta, kamera će okinuti i onda tu sliku sprema u računalo.

petak-817Lakshmi

Vaše trepavice su kamera, a um je hard disk koji će spremiti sliku. Zatvorite oči i ponovite tu istu sliku zatvorenih očiju.

Koncentrirajte se na predio čela koji je kao ekran. Uskoro će i vaši osjećaji biti poput tog cvijeta, koji se otvara i širi u svojoj ljepoti.

Danas je dan koji posvetite Božici sreće Lakshmi!

Ona je prelijepa Božica koja stoji ili sjedi na otvorenom lotosu roze boje.

Vladarica je obilja i ljepote.

Prinesite joj cvijet ruže ili jaglaca.

Njena mantra je: Om Hrim Shrim Maha-Lakshmi Namaha

Prethodna objavaZapočinje Nova era čovječanstva
Slijedeća objavaAsima Vojić: “Povratak sebi”
Sandra Petra Pintarić
Sandra je posvećena yogi koju prakticira od 2001.g. a podučava od 2006.g. Znanje dobiva od najeminentinijih svjetskih duhovnih i yoga učitelja kroz posljednjih 15 godina a prije toga istraživala je u ezoteriji, astrologiji, duhovnosti, alternativi, starim narodima i sl. Od 1995.g. tu simboliku i znanja pretače na svoje umjetničke kreacije, kao i danas. Desetak godina je bila pod utjecajem Sri Sri Ravi Shankara, proučavanja znanja yoge od njega i drugih inspirativnih duhovnih učitelja. To joj je promijenilo život i dalo duboku praksu yoge, pranayame, kriye, meditacije i karma yoge. Uz to je pet godina prakticirala Ashtanga i Power Vinyasa yogu, inspirirana Krishnamacharyom također, te završila Školu yoge Nava i podučavala nekoliko godina u tim stilovima. Posjetila je mnoge radionice sa najpoznatijim svjetskim učiteljima Vinyasa, Ashtanga, Power, Iyengar, Jivamukti, Yoga Srca i Kundalini. Želja za daljnjim napredovanjem u yogi usmjerila ju je prema jednom od najvećih mastera današnjice Sri Dharma Mittri u New York. Susret s njim sve je potpuno promijenio. Završila je "Life of a Yogi" obuku za učitelje 2011.g., postala internacionalno prihvaćena učiteljica i donijela nam je Dharma yogu u Hrvatsku. Od tada redovno posjećuje svog učitelja i senior učitelje u New Yorku, Londonu i dr. Dharma yoga je tradicionalna yoga koja podučava 8 udova yoge (Ashtanga yoga) i 9 glavnih tradicija (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Jnana, Mantra, Yantra, Laya, Kundalini i Bhakti yoga). Sandra je 2001.g. napustila dotadašnje poslove u medijima i izdavaštvu kako bi išla putem umjetnosti, duhovnosti i yoge. Bila je vrlo aktivna u svijetu umjetnosti, mode i interijera. Paralelno je kroz yoga praksu i znanje nalazila sve dublji smisao. 2009. g. zajedno sa prijateljicom otvara poznati zagrebački Yoga Centar i Školu Divya. Od tada redovno podučava i nadograđuje svoje znanje o yogi, vedama, duhovnosti i bhakti yogi, kao i stručne edukacije za Vastu. Duboko je zahvalna na svakom znanju i inspiraciji, kao i na prilici da to dijeli. Web: Dharma Yoga Centar & Zagreb School of Yoga Science