Image by kjpargeter on Freepik

Lipanj/jun 2024. donosi snažan val energije Blizanaca, koji će nam podići raspoloženje i zapaliti naš intelekt! Blizanci su simbol plesa između materijalnog svijeta i duhovnog svijeta i kada dođe sezona Blizanaca, vođeni smo da ovaj ples dovedemo u veću ravnotežu i ne zaboravimo poštovati obje strane našeg bića. Koliko dobro možemo uravnotežiti ovo dvoje, odredit će koliko dobro možemo teći aktualnim energijama, posebno u prvom dijelu mjeseca. Lipanj/jun donosi i Solsticij, koji je jedan od kozmički najsnažnijih dana u godini. Mijenjaju se godišnja doba oko nas, a s njima i mi. Zapravo, možemo koristiti Solsticijski portal za prelazak na višu harmoniju i lakši pristup vlastitim urođenim moćima iscjeljivanja. Kako dolazimo do kraja mjeseca, Saturn, naš planet Glavni Učitelj, postaje retrogradan, pridružujući se Plutonu u Podzemlju. Retrogradni Saturn je vrijeme da se preispitate lekcije iz prošlosti. Možete to zamisliti kao Saturnovu priliku da provjeri jesmo li radili domaću zadaću ili ne. Dobra vijest o retrogradnom Saturnu je da to također može biti vrijeme da primimo darove našeg napornog rada!

atma.hr – 52
Pogledajmo pobliže energiju mjeseca koji je pred nama i kako je možemo najbolje iskoristiti.

2. lipanj/jun: Jupiter u Blizancima u trigonu s Plutonom u Vodenjaku

Jupiter je upravo prešao u Blizance i dok se još uvijek uspostavlja, čini prekrasan trigon s Plutonom, Gospodarom podzemlja i našim planetom smrti i ponovnog rođenja.

Trigon se općenito smatra harmoničnim poravnanjem, tako da na ovaj dan dobivamo slatku fuziju energije i od Jupitera i od Plutona. Jupiter je vrlo optimistična sila, tako da možda u ovom trenutku možemo osjetiti da osjećamo dublje poštovanje ili zadovoljstvo zbog vlastitog putovanja smrti i ponovnog rođenja.

Spajanje Jupitera i Plutona također je pozitivan predznak za uspjeh, bogatstvo i slavu, stoga ostanite otvoreni i za ove darove!

3. lipanj/jun: Merkur u Blizancima

Merkur prelazi u Blizance, dajući nam niz od tri planeta u Blizancima zajedno sa Suncem.

Ova linija kozmičkih tijela u Blizancima poznata je kao Stellium i isporučit će nam ovu snažnu silu energije Blizanaca koju možemo koristiti za uspostavljanje ravnoteže u našem duhu i ljudskim tijelima.

Ulazak Merkura u Blizance također je pozitivan tranzit koji može donijeti veću lakoću kada su u pitanju svi oblici komunikacije.

4. lipanj/jun: Sunce u konjunkciji s Venerom u Blizancima

Sunce i Venera se spajaju, spajajući svoje energije u jednu. Ovaj snažan dan možemo iskoristiti za jačanje kreativne energije, ali i energije romantike i ljubavi!

Ovo je dobro vrijeme da se usredotočimo na stvaranje skladnih odnosa u našim životima. Ako postoji veza kojoj je potrebno iscjeljenje, energija ovog dana pomoći će podržati razumijevanje i suosjećanje.

Ako želite stvoriti smislenije odnose u svom životu, ovo je dobar dan da nešto poduzmete.

atma.hr – 52
6. lipanj/jun: Mlad Mjesec u Blizancima

Mladi Mjesec u Blizancima je povezan s ljubavlju! Ovo je snažan mladi Mjesec kada je riječ o našim odnosima. Ako ste tražili smjernice o određenoj vezi ili se pitate trebate li ostati ili otići, ovaj mladi Mjesec može vam pomoći da donesete svježu perspektivu i, nadamo se, odgovore koji su vam potrebni da biste krenuli dalje.

Ovaj mladi Mjesec može nas uputiti na nove ideje i kada je ljubav u pitanju. Možda se osjećamo više nadahnuto da otvorimo svoj um ili možda samo razmišljamo s novom razinom jasnoće i razumijevanja o tome što želimo kada je u pitanju ljubav. Bez obzira što se dogodi na ovaj dan, iskoristite ovaj mladi Mjesec da proslavite i cijenite ljubav koja je u vašem životu.

Ako ste u potrazi za ljubavlju, ovo je dobro vrijeme da postavite neke namjere oko partnera kojeg želite privući. Samo budite sigurni što želite privući i vaše akcije su usklađene! Ponekad mislimo da nešto želimo, ali naša djela govore drugu priču.

9. lipanj/jun: Mars u Biku

Mars, vatreni planet, prelazi u prizemljenog, zemljanog Bika. Mars u Biku nije najenergičniji položaj, ali nam može pomoći da prijeđemo u stanje profinjenosti.

Možda ćemo se zateći kako usavršavamo manje detalje ili možda preispitujemo temelje koje smo postavili. Sporo i postojano ovdje je moto, jer smo ohrabreni da fino ugađamo stvari.

Mars u Biku također je odlično vrijeme da se usredotočite na održivo zdravlje i dobrobit. Bez pomodnih dijeta ili rutina vježbanja; ovo je naša prilika da stvorimo dugotrajne zdrave navike.

11. lipanj/jun: Mars u kvadratu Bika, Pluton u Vodenjaku

Mars kvadrat Pluton općenito se smatra borbenim poravnanjem. Može donijeti borbe za vlast i nemire. Na svjetskoj pozornici, čini se da se ovo usklađivanje također podudara s prosvjedima i agresivnim ispadima vlada ili naroda.

Iako se možemo osjećati dodatno razdražljivima ili frustriranima pod ovom energijom, možemo koristiti Mars i Pluton da stupimo u kontakt s bilo kojom ljutnjom koju možda gajimo.

Ponekad moramo izbaciti ono što je u nama, posebno ako se držimo ljutnje. Iako bi bilo lijepo ciljati na zdrave izlaze za oslobađanje, poput vođenja dnevnika, razgovora s terapeutom ili čak vježbanja, ponekad se to ne događa uvijek na ovaj način! Ako vi ili netko vama blizak doživite val jakih emocija, nemojte biti strogi prema sebi ili njima; iskoristite ovo kao priliku da iznesete istinu na vidjelo.

atma.hr – 52
14. lipanj/jun: Sunce u konjunkciji s Merkurom u Blizancima

Još jedan snažan dan u mjesecu za samoizražavanje i komuniciranje onoga što nam je stvarno na umu. Ovo je također izvrstan energetski dan za početak vođenja dnevnika ili pregovaranje o ugovoru.

Ako želite kupiti automobil ili rezervirati putovanje, današnji dan može donijeti malo jasnoće i dobre prilike!

17. lipanj/jun: Merkur i Venera u Raku

I Merkur i Venera prelaze u Raka, stvarajući meke, nježne i suosjećajne valove. Venera u Raku postaje njegovateljica, a Merkur u Raku postaje pjesnik!

Postoji neka lijepa meka energija koju danas možemo iskoristiti. Upotrijebite ovu energetsku dinamiku da stvorite malo nježnosti i milosti u svom svijetu.

20. lipanj/jun: Sunce ulazi u Raka – Solsticij

Solsticij je ovdje! Ovo je dan snage u našoj godini koji pomiče energetsku mrežu u viši sklad. Uz visoku energetsku mrežu planeta, današnji dan možemo iskoristiti za postavljanje namjera i s većom lakoćom upiti iscjeljujuću moć Majke Prirode.

Provođenje vremena u prirodi ili donošenje prirode u vaš dom može pomoći da se iskustvo intenzivira. Solsticij također predstavlja promjenu godišnjih doba za neke dijelove svijeta.

Ova promjena godišnjih doba može se iskoristiti za stvaranje promjene u našim vlastitim životima i za sjećanje da se i mi krećemo kroz vlastita godišnja doba.

22. lipanj/jun: Pun Mjesec u Jarcu

Pun Mjesec u Jarcu nas vodi da preuzmemo odgovornost kada su u pitanju naši životi. Možemo reći da nešto želimo, ali odražavaju li to naša djela zapravo ili nas vode u drugom smjeru? Ovaj pun Mjesec može iznijeti neke teške istine, natjerati nas da ozbiljno pogledamo sebe i postupke koje poduzimamo ili ne poduzimamo.

Na neki način, ovaj pun Mjesec djeluje kao grubo buđenje, koje nas izvlači iz bilo kakvog samosažaljenja ili samosabotaže i preuzima vodstvo. Preuzmite vladavinu pod ovim punim Mjesecom; dopustite sebi da se suočite sa stvarnošću svoje situacije bez potrebe da branite sebe ili svoje postupke.

Otpustite svaki sram koji možda osjećate i preuzmite vlasništvo nad svojim životom i smjerom u kojem putujete. Ovo je dobar pun Mjesec za čišćenje loših navika ili navika koje vas drže zaglavljenima ili u obrascima koji se ponavljaju. Vrijeme je da prekinete cikluse karme i stvorite novi put naprijed. Svemir je na vašoj strani!

atma.hr – 52
29. lipanj/jun: Retrogradni Saturn u Ribama

Saturn provodi dobar dio godine retrogradno pa iako smo donekle navikli na ovu energiju, to je dan moći koji ne smijete zanemariti! Ovaj dan daje nam naslutiti koje lekcije nas Svemir potiče da naučimo.

Obratite pozornost na lekcije koje vam se donose na ovaj dan, jer će one vjerojatno biti dio veće teme koju ste obrađivali.

Retrogradni Saturn je naša prilika da završimo domaću zadaću i osiguramo da smo doista savladali lekcije koje su nam dolazile. Retrogradni Saturn također može donijeti darove i nagrade, jer konačno svladavamo novo poglavlje naših života.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić